Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Україні треба збільшувати додану вартість у переробці агропродукції

Високий потенціал сфери переробки сільськогосподарської продукції, який має Україна, наразі використовується ще далеко не повністю. На цьому наголосив віцепрезидент Національної академії аграрних наук України, в.о. директора ННЦ «Інститут аграрної економіки» Юрій Лупенко, повідомила пресслужба центру.

Україні треба збільшувати додану вартість у переробці агропродукції

Високий потенціал сфери переробки сільськогосподарської продукції, який має Україна, наразі використовується ще далеко не повністю. На цьому наголосив віцепрезидент Національної академії аграрних наук України, в.о. директора ННЦ «Інститут аграрної економіки» Юрій Лупенко, повідомила пресслужба центру.

13 годин тому Джерело:

Як зазначив науковець, частка валової доданої вартості виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів складає лише 5%. В її структурі домінують виробництво олії та тваринних жирів (19%), м’яса та м’ясопродуктів (16%) та напоїв (13%), розповідає agravery.com.  


«При цьому частка перероблення та консервування фруктів і овочів, виробництво борошномельної та круп’яної продукції, молочних продуктів, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів складає лише від 4% до 9%»,- зауважив Ю. Лупенко.  


Також він додав, що рівень переробки основних видів сільськогосподарської продукції підприємствами лишається доволі низьким. Найбільшим він є з насіння соняшнику (69,3%), м’яса (6%) та молока (39,3%), а серед зернових культур – з гречки (29,3%) та жита (23,6%). При цьому науковець нагадав, що ще у 2020 р. на переробних підприємствах перероблялося 98,9% насіння соняшнику, 55,9% гречки, 35% соєвих бобів.  


«Отже, Україна має потужний потенціал у сфері переробки агропродукції. Для його реалізації слід стимулювати розширення сфери переробки та збільшення обсягів виробництва агропродовольчих товарів, створивши таким чином умови для збільшення частки продукції з високим рівнім доданої вартості», - підсумував Ю. Лупенко. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Чому яйця бувають і білими, і коричневими. І від яких більше користі
Ми іноді можемо замислитися, чи відрізняються білі та коричневі яйця не тільки зовнішнім виглядом. Є люди, які думають, що коричневі та білі яйця мають різний склад поживних речовин. Але насправді їхня єдина відмінність - це колір шкаралупи.
4 години тому
Збереже свіжість надовго
Є ефективний спосіб, який допоможе зберегти свіжість яєць у два рази довше! Важливо правильно їх розміщувати у холодильнику – і це суттєво вплине на термін придатності.
8 годин тому
Чому не можна зрізати волоський горіх чи садити його біля хати
Наші предки вірили, що волоський горіх має потужну енергетику, яка здатна впливати на життя людини. І якщо берегти це дерево, то воно допоможе залучити у своє життя щастя і зміцнити здоров’я усім мешканцям обійстя. Якщо ж до волоського горіха ставитися погано, то дерево не родитиме й не допомагатиме.
9 годин тому
Іван ПУЛЮЙ: «Самостійність України є ключем для мирного дому Европи»
Відомий фізик та електротехнік, дослідник Х-променів, винахідник, перекладач Біблії українською мовою, громадський діяч та до того ж ще й наш земляк із Гримайлова на Гусятинщині Іван Пулюй був неперевершеним публіцистом. Його стаття «Україна і її міжнароднє політичне значення», написана далекого 1915 року, є надзвичайно актуальною та злободенною і сьогодні. Аби переконатися в цьому, пропонуємо витяги з цієї праці (збережено стиль письма автора).
10 годин тому
Кінотерапія: як перегляд фільмів впливає на емоційне здоров’я
Психологи стверджують, що перегляд фільму – це не просто розвага, а й спосіб покращити емоційне здоров’я.
10 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023 - 2024
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.