Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Ароматна випічка з яблук та груш: перевірені рецепти

Коли осінній вітер починає наспівувати свою мелодію, а дерева роздаровують щедрий врожай, саме час задуматися про ароматну домашню випічку. Яблука та груші – ідеальний тандем для створення справжніх кулінарних шедеврів, що зігріють душу та наповнять дім затишком. 

Ароматна випічка з яблук та груш: перевірені рецепти

Коли осінній вітер починає наспівувати свою мелодію, а дерева роздаровують щедрий врожай, саме час задуматися про ароматну домашню випічку. Яблука та груші – ідеальний тандем для створення справжніх кулінарних шедеврів, що зігріють душу та наповнять дім затишком. 

1 тиждень тому Джерело:

Пиріг «Осінній бриз»

 
Інгредієнти для тіста: 50 г борошна, 125 г холодного вершкового масла, 50 г цукрової пудри, 1 яйце, дрібка солі. 


Для начинки: 3 середні яблука (кисло-солодких сортів), 2 середні груші (твердих сортів), 50 г вершкового масла, 50 г коричневого цукру, 1 чайна ложка кориці, дрібка мускатного горіха, 1 ст. л. лимонного соку. 


Для карамельного соусу: 100 г цукру, 100 мл вершків (30–33%), 30 г вершкового масла, дрібка солі. 


Приготування 


Тісто: змішайте борошно, цукрову пудру та сіль. Додайте нарізане кубиками холодне масло і перетріть в крихту; яйце і швидко замісіть тісто. Загорніть у плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин. 


Начинка: яблука та груші очистіть від шкірки та серцевини, наріжте кубиками. На сковороді розтопіть масло, додайте фрукти, коричневий цукор, корицю, мускатний горіх і лимонний сік. Тушкуйте на середньому вогні 10–15 хвилин, поки фрукти не стануть мʼякими, але збережуть форму. Охолодіть. 


Карамельний соус: у сотейнику з товстим дном розтопіть цукор на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору (не перепаліть!). Зніміть із вогню, обережно влийте теплі вершки (будьте обережні, суміш сильно вируватиме). Додайте масло та сіль, перемішайте до однорідності. 


Збирання: розкачайте тісто і викладіть у форму для пирога, зробіть бортики. Викладіть начинку. Запікайте в розігрітій до 180°C духовці 35–40 хвилин. 


Подача: готовий пиріг охолодіть і полийте теплим карамельним соусом. Можна подавати з кулькою ванільного морозива. 


Пиріг «Рустикальний»  


Інгредієнти для тіста: 200 г борошна, 100 г вершкового масла (холодного), 50 г цукру, 2-3 ст. л. крижаної води, дрібка солі. 


Для начинки: 2 великих яблука, 2 великих груші, 2 ст. л. цукру (можна трохи більше, за смаком), 1 ст. л. борошна або кукурудзяного крохмалю, 1 ч. л. свіжого розмарину, дрібно нарізаного, цедра 1/2 лимона, 1 яйце (для змащування), 1 ст. л. цукру для посипання. 


Приготування 


Тісто: Змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте нарізане кубиками холодне масло і перетріть в крихту. Поступово додавайте крижану воду, замішуючи тісто. Воно має бути еластичним. Загорніть у плівку та охолодіть 30 хвилин. 


Начинка: яблука та груші очистіть від шкірки та серцевини, наріжте тонкими скибочками. Змішайте фрукти з цукром, борошном (крохмалем), розмарином і лимонною цедрою. 


Збирання: розкачайте тісто в коло діаметром приблизно 30 см. Перекладіть його на деко, застелене пергаментним папером, покладіть начинку в центр тіста, залишаючи вільними краї, акуратно загорніть їх  поверх начинки, формуючи «галету». 


Випікання: змастіть краї тіста збитим яйцем і посипте цукром. Випікайте в розігрітій до 190°C духовці 40–50 хвилин, до золотистого кольору. 


Подача: охолодіть перед подачею. Чудово смакує з кулькою ванільного морозива або ложкою грецького йогурту. 


Крамбл-пиріг «Пряний ранок» 


Інгредієнти для начинки: 4 середні яблука, 3 середні груші, 70 г цукру (коричневого або звичайного), 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 1 ч. л. меленої кориці, 1/2 ч. л. меленого імбиру, дрібка меленої гвоздики, 1 ст. л. лимонного соку. 


Для штрейзелю: 100 г борошна, 70 г вівсяних пластівців, 80 г холодного вершкового масла, нарізаного кубиками, 70 г коричневого цукру, 1/2 ч. л. кориці, дрібка солі. 


Приготування 


Начинка: яблука та груші очистіть, наріжте кубиками. Змішайте їх з цукром, крохмалем, корицею, імбиром, гвоздикою та лимонним соком. Викладіть у форму для запікання. 


Штрейзель: у мисці змішайте борошно, вівсяні пластівці, коричневий цукор, корицю та сіль. Додайте холодне вершкове масло і перетріть руками до утворення крихти. 


Збирання: рівномірно посипте фруктову начинку штрейзелем. 


Випікання: випікайте в розігрітій до 180°C духовці 35–45 хвилин, доки фрукти не стануть мʼякими, а штрейзель – золотисто-коричневим і хрустким. 


Подача: подавайте теплим, можна з кулькою ванільного морозива, збитими вершками або йогуртом.` 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Максимум користі: дієтологи назвали найкращий час, коли можна їсти яблука
Фрукти мають бути у щоденному раціоні кожної людини, адже це простий спосіб отримати необхідні організму вітаміни. Найдоступнішими незалежно від сезону є яблука, але у деяких можуть виникнути питання, коли їх краще їсти, щоб принести максимум користі.
5 годин тому
Що робити, якщо груша не родить: поради садоводів
Багато дачників нарікають, що не мають жодної втіхи від посаджених деревець груші. Якщо яблуньки гарно розвиваються і почали давати урожай уже на третій рік, то з грушею щось не так. Є кілька основних причин, чому груша може не давати плодів роками, втім, цю проблему просто вирішити, кажуть садоводи.
6 годин тому
Андрій БАРАН: «Працюємо на українській землі для українців та Української держави»
Наприкінці важкого у всіх відношеннях 2025 року і напередодні професійного свята аграріїв цікавлюся виробничими досягненнями компанії «Агропродсервіс» у її генерального директора, заслуженого працівника сільського господарства України Андрія Барана. А розпочати розмову пропоную з її найбільшої галузі – рослинництва…
6 годин тому
Від вишуканих супів до ароматних десертів: рецепти страв із гарбуза
Листопад приносить із собою не лише перші приморозки, а й щедрі дари осені, серед яких особливе місце посідає яскравий і корисний гарбуз. Він справжня знахідка для кулінарів, адже з ним можна приготувати безліч дивовижних страв – від вишуканих супів до ароматних десертів.
8 годин тому
«У серці медового Тернопілля»
У жовтні гостинне Тернопілля стало епіцентром солодких подій, приймаючи VI Форум ГО «Фундації жінок пасічниць» (Фундації) під промовистою назвою «У серці медового Тернопілля». Цей захід, що відбувся 25–26 жовтня, ознаменував нову еру для Фундації, адже вперше за свою історію проходив у виїзному форматі, залишивши столицю та розпочавши мандрівку Україною.
8 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.