Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Де зберігати цибулю і часник, щоб не гнили і не проростали

Після закінчення городнього сезону важливо знати, як зберігати цибулю і часник, щоб вони залишилася свіжими до наступного року. Якщо просто покласти їх у холодильник, то овочі швидко зіпсуються. Але при дотриманні правил ви зможете насолоджуватися свіжими плодами багато місяців.

Де зберігати цибулю і часник, щоб не гнили і не проростали

Після закінчення городнього сезону важливо знати, як зберігати цибулю і часник, щоб вони залишилася свіжими до наступного року. Якщо просто покласти їх у холодильник, то овочі швидко зіпсуються. Але при дотриманні правил ви зможете насолоджуватися свіжими плодами багато місяців.

2 години тому Джерело:

Як зберігати цибулю та часник у квартирі 
Про тонкощі збереження врожаю розповіло видання УНІАН з посиланням на Marta Stewart. Редакція поговорила з фермером і шеф-кухарем, щоб уточнити правила. За словами експертів, цибулю і часник можна зберігати разом. При цьому рекомендується не допускати їхнього проростання. Пророщені овочі їсти можна, але вони несмачні. 
Щоб плоди не проросли і не зіпсувалися, покладіть їх у темне, сухе і добре провітрюване місце. Підійде підвал, комора, засклений балкон. Овочі найкраще покласти в кошик, сітчастий мішок, паперовий пакет або просторий стелаж. Важливо забезпечити хорошу циркуляцію повітря. Якщо часник і цибуля зберігаються на горизонтальній поверхні, то між ними краще залишити вільний простір. 
Важливий нюанс: правильно зберігати цибулю - це тримати її якомога далі від інших фруктів і овочів. Особливо від яблук, бананів і картоплі. 


Як правильно зберігати цибулю та часник, щоб вони не гнили 
Якщо ви купили свіжу цибулю або викопали домашню, то перед тривалим зберіганням її варто висушити. Для цього експерти радять на кілька тижнів розкласти цибулини на тканині та періодично перевертати. При цьому важливо не мити і не чистити, а також не видаляти стебло. 
Те ж саме стосується і часнику. Обсушіть головки, поки стебла і коріння не стануть повністю сухими. Після цього врожай можна перекласти на постійне місце зберігання. 
Експерти не радять класти цибулю і часник у холодильник, якщо хочете зберегти їх свіжими надовго. Усередині холодильника завжди волого і занадто холодно. Крім того, овочі легко вбирають аромат інших страв. Тому холодильник - не найкраще місце, де зберігати цибулю і часник. 
Але якщо ви вже почистили овочі, то це інша справа. Зберігайте їх у холодильнику не більше тижня і подалі від інших продуктів. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Українські заводи виробили 700 тис. тонн цукру
Станом на початок листопада в Україні вироблено 700 тис. тонн цукру. Це на 110 тис тонн менше, ніж за аналогічний період 2024 року. Про це у Телеграм-каналі повідомляє пресслужба Асоціації «Укрцукор».
тільки що
Короновані словом: серед переможців Міжнародного літературного конкурсу є і тернополяни
Нагадаємо, ідея конкурсу «Коронація слова» виникла в середині 1990-их років, коли засновники Тетяна та Юрій Логуші шукали романи українських письменників до читання в київських книгарнях. Окрім маси залежаного соцреалізму, цікаве не часто траплялося і вони були змушені або повторно перечитувати класиків, або вибирати іноземних письменників, або...
11 хвилин тому
Українці Хорватії видали геніальний «Щедрик»
Українська громада Республіки Хорватія випустила двомовний українсько-хорватський збірник самобутніх оригінальних композицій Миколи Леонтовича «Щедрик, Ščedryk». Авторка, упорядниця книжки – народна артистка України, примадонна Хорватського національного театру імені Івана Зайца в Рієці, засновниця й очільниця Українського культурно-просвітнього товариства «Дніпро» – Рієка Ольга Камінська.
59 хвилин тому
Чому лікарі не радять їсти суп на вечерю
Суп на вечерю здається легкою, корисною та дієтичною стравою. Багато хто вважає, що тарілка гарячого бульйону допоможе не переїсти, поліпшить травлення й забезпечить спокійний сон. Проте гастроентерологи мають іншу думку, є щонайменше три вагомі причини, чому варто відмовитися від супу ввечері.
1 година тому
Як обрізати виноград у листопаді, щоб отримати рекордний урожай
Листопад — найкращий час для осінньої обрізки винограду. Коли листя вже опало, а сокорух у лозі припинився, лози добре видно, і можна правильно сформувати кущ, заклавши основу майбутнього врожаю. Головне — не поспішати й дотримуватись кількох простих правил.
1 година тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.