Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Секрет бадьорості справжнього українця

Сало – це не просто улюблені ласощі українців, а справжній суперпродукт, який може зарядити енергією або… зіграти злий жарт із вашим здоров’ям. Усе залежить від того, коли і як ви його їсте!

Секрет бадьорості справжнього українця

Сало – це не просто улюблені ласощі українців, а справжній суперпродукт, який може зарядити енергією або… зіграти злий жарт із вашим здоров’ям. Усе залежить від того, коли і як ви його їсте!

7 місяців тому Джерело:

Лікарі розкривають таємниці цього ситного делікатесу, щоб ви могли насолоджуватися ним із користю. 


Найкращий час для сала – ранок або вечір, але є нюанси. Якщо ви з тих, хто з першими променями сонця вже біжить підкорювати світ, сміливо додавайте 10–30 грамів сала до сніданку. Воно подарує вам заряд бадьорості, адже містить вітаміни А, D, E та насичені жирні кислоти. Навіть більше, сало стимулює вироблення жовчі, допомагаючи травленню, і стане ідеальним «паливом» перед тренуванням у спортзалі. А от якщо ваш день минає спокійно і сніданок був легким, невелика порція сала ввечері врятує від голоду та допоможе розслабитися після напруженого дня. 


Та не поспішайте запасатися смальцем! При хронічних захворюваннях – ожирінні, атеросклерозі, проблемах із печінкою чи панкреатитом – сало може стати ворогом. Лікарі застерігають: у таких випадках краще обійтися без нього. А ось здоровим гурманам радять поєднувати сало з зеленню, овочами чи рослинним білком – так воно засвоюється ще краще. 


Цікаво, що навіть дієтологи розвінчують міфи про «шкідливість» сала. Виявляється, у ньому є корисні вуглеводи, які можуть підтримати організм після важкого дня. Але є правило: на вечерю – лише свіже сало, до 10 грамів. Копчене чи смажене на ніч – табу, бо це справжня «бомба» для шлунка. 


Слухайте свій організм: комусь жирний сніданок – як ковток свіжого повітря, а хтось після вечірнього сала прокидається «важким». Тож експериментуйте з розумом і насолоджуйтеся цим українським скарбом правильно! 
 

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
У Тернополі біля будинків, які 19 листопада зазнали ворожої атаки, встановлять пам’ятні хрести
Біля зруйнованого будинку на вулиці Стуса та біля пошкодженої багатоповерхівки на вулиці 15 Квітня у Тернополі встановлять пам'ятні хрести. Висотки постраждали під час російської атаки 19 листопада. Тоді загинули 33 людини, шестеро з них - діти, а травмовані майже сотня.
2 години тому
Програму «Національний кешбек» планують зупинити через нестачу коштів
Кабінет міністрів планує завершити дію програми “Національний кешбек”, яка дозволяє отримувати відсотки за покупки українських товарів. Згідно з документом, виплати покупцям у 2026 році будуть припинені з 1 травня. Проте, у разі нестачі бюджетних коштів нарахування кешбеку можуть зупинити раніше.
2 години тому
Учені довели, що їжа робить людей щасливими
Харчування людини та її спосіб життя може безпосередньо впливати на її щастя. Експерти стверджують, що деякі продукти підвищують вироблення гормонів щастя типу ендорфіну, серотоніну й окситоцину.
3 години тому
ТЦК не мають права перевіряти документи та затримувати людей
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що представники територіальних центрів комплектування (ТЦК) не мають законних повноважень перевіряти документи громадян або якимось чином обмежувати їхні права та свободи поза певними процедурами.
3 години тому
П’ять квітів, які цвітуть навіть узимку
Деякі рослини не лише витримують холод, а й радують своїм цвітінням у найсуворіші місяці року. Завдяки їм ваш сад перетвориться на справжню зимову казку, де навіть сніг і мороз не здатні приховати красу природи.
4 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.