Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Секрет бадьорості справжнього українця

Сало – це не просто улюблені ласощі українців, а справжній суперпродукт, який може зарядити енергією або… зіграти злий жарт із вашим здоров’ям. Усе залежить від того, коли і як ви його їсте!

Секрет бадьорості справжнього українця

Сало – це не просто улюблені ласощі українців, а справжній суперпродукт, який може зарядити енергією або… зіграти злий жарт із вашим здоров’ям. Усе залежить від того, коли і як ви його їсте!

2 місяці тому Джерело:

Лікарі розкривають таємниці цього ситного делікатесу, щоб ви могли насолоджуватися ним із користю. 


Найкращий час для сала – ранок або вечір, але є нюанси. Якщо ви з тих, хто з першими променями сонця вже біжить підкорювати світ, сміливо додавайте 10–30 грамів сала до сніданку. Воно подарує вам заряд бадьорості, адже містить вітаміни А, D, E та насичені жирні кислоти. Навіть більше, сало стимулює вироблення жовчі, допомагаючи травленню, і стане ідеальним «паливом» перед тренуванням у спортзалі. А от якщо ваш день минає спокійно і сніданок був легким, невелика порція сала ввечері врятує від голоду та допоможе розслабитися після напруженого дня. 


Та не поспішайте запасатися смальцем! При хронічних захворюваннях – ожирінні, атеросклерозі, проблемах із печінкою чи панкреатитом – сало може стати ворогом. Лікарі застерігають: у таких випадках краще обійтися без нього. А ось здоровим гурманам радять поєднувати сало з зеленню, овочами чи рослинним білком – так воно засвоюється ще краще. 


Цікаво, що навіть дієтологи розвінчують міфи про «шкідливість» сала. Виявляється, у ньому є корисні вуглеводи, які можуть підтримати організм після важкого дня. Але є правило: на вечерю – лише свіже сало, до 10 грамів. Копчене чи смажене на ніч – табу, бо це справжня «бомба» для шлунка. 


Слухайте свій організм: комусь жирний сніданок – як ковток свіжого повітря, а хтось після вечірнього сала прокидається «важким». Тож експериментуйте з розумом і насолоджуйтеся цим українським скарбом правильно! 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Використання скошеної трави – скарб для городу
Знайомий аромат свіжоскошеної трави наповнює повітря. Перший інстинкт - зібрати її в мішки та позбутися. Але не поспішайте. Адже цей «зелений непотріб» насправді - справжній скарб, здатний кардинально змінити життя вашого городу. Правильне використання скошеної трави - це не лише про економію на добривах, а й про турботу про землю, збереження вологи та отримання набагато щедрішого врожаю.
5 хвилин тому
Аби щедрим був колос хлібний
Мелодійні дзвони храму святого Миколая в Борсуках сповістили про завершення недільної служби, і велелюдна процесія сільчан, зупинившись на мить біля фігури Божої Матері, аби віддати шану Богородиці, прямує на просторе, гарно облаштоване подвір’я тракторної бригади агрофірми «Горинь».
25 хвилин тому
Багатодітні сім'ї мають право на безкоштовну ділянку землі
Багатодітні сім'ї в Україні можуть безоплатно отримати земельну ділянку з державної або комунальної власності для різних цілей, зокрема до 2 гектар для особистого селянського господарства.
2 години тому
Найбільше зарплати зростають у сільському господарстві
У першому кварталі 2025 року середня заробітна плата в Україні зросла на 24,1% і становила 23 460 гривень. Про це йдеться у звіті Мінекономіки «Моніторинг основних подій в економіці України-2025». Водночас окремі галузі показали особливо високе зростання доходів. У першу чергу це стосується сільського господарства, де зарплата збільшилися на 42,7%.
2 години тому
Герой України Олег КРИЖОВАЧУК: «Ми відповідальні за землю, яку нам подарував Господь»
У першому кварталі нинішнього року Тернопільщина демонструвала хорошу динаміку показників у аграрному секторі, а в окремих його напрямах агропродукція займає перші позиції в державі. Про це йшлося минулого тижня на одному з найпотужніших аграрних майданчиків, у ТОВ «Україна» Скориківської громади на Підволочищині. Унікальний досвід роботи і рекордні здобутки колективу у впровадженні новітніх технологій було репрезентовано під час Дня поля – масштабного заходу, організованого згадуваною агрофірмою спільно з компанією «Ерідон». Він об’єднав хліборобів із багатьох областей, партнерів, членів президії ради обласного об’єднання сільгосппідприємств краю.
2 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.