Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Секрет бадьорості справжнього українця

Сало – це не просто улюблені ласощі українців, а справжній суперпродукт, який може зарядити енергією або… зіграти злий жарт із вашим здоров’ям. Усе залежить від того, коли і як ви його їсте!

Секрет бадьорості справжнього українця

Сало – це не просто улюблені ласощі українців, а справжній суперпродукт, який може зарядити енергією або… зіграти злий жарт із вашим здоров’ям. Усе залежить від того, коли і як ви його їсте!

7 місяців тому Джерело:

Лікарі розкривають таємниці цього ситного делікатесу, щоб ви могли насолоджуватися ним із користю. 


Найкращий час для сала – ранок або вечір, але є нюанси. Якщо ви з тих, хто з першими променями сонця вже біжить підкорювати світ, сміливо додавайте 10–30 грамів сала до сніданку. Воно подарує вам заряд бадьорості, адже містить вітаміни А, D, E та насичені жирні кислоти. Навіть більше, сало стимулює вироблення жовчі, допомагаючи травленню, і стане ідеальним «паливом» перед тренуванням у спортзалі. А от якщо ваш день минає спокійно і сніданок був легким, невелика порція сала ввечері врятує від голоду та допоможе розслабитися після напруженого дня. 


Та не поспішайте запасатися смальцем! При хронічних захворюваннях – ожирінні, атеросклерозі, проблемах із печінкою чи панкреатитом – сало може стати ворогом. Лікарі застерігають: у таких випадках краще обійтися без нього. А ось здоровим гурманам радять поєднувати сало з зеленню, овочами чи рослинним білком – так воно засвоюється ще краще. 


Цікаво, що навіть дієтологи розвінчують міфи про «шкідливість» сала. Виявляється, у ньому є корисні вуглеводи, які можуть підтримати організм після важкого дня. Але є правило: на вечерю – лише свіже сало, до 10 грамів. Копчене чи смажене на ніч – табу, бо це справжня «бомба» для шлунка. 


Слухайте свій організм: комусь жирний сніданок – як ковток свіжого повітря, а хтось після вечірнього сала прокидається «важким». Тож експериментуйте з розумом і насолоджуйтеся цим українським скарбом правильно! 
 

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
Там вони зустріли свою війну…
Закінчили Великобірківську школу в різні роки, в мирному житті були студентами вишів, спортсменами, підприємцями, робітниками. Але там, де кривавий фронт російсько-української війни, яка триває з 2014 року, – на Донеччині, Луганщині, Харківщині, Чернігівщині, Сумщині, Запоріжжі – кожен із них зустрів свою війну. І віддав життя, захищаючи від ворога державу, її свободу і незалежність.
3 години тому
Що покласти поруч з картоплею, аби вона взимку не гнила
Відправити картоплю на зберігання можна з гарантією від появи гнилі. Досвідчені дачники добре знають, що для довготривалого ефекту потрібно правильно поєднувати овочі, тоді вони підтримуватимуть одне одного взаємодопомогою. І картопля тривалий час пролежить без гнилі та проростання.
4 години тому
Яку зелень посадити на підвіконні зараз, щоб не купувати дорогу до свят
У зимовий сезон свіжа зелень стає справжньою розкішшю. Та виростити її можна просто на власному підвіконні. Кілька невибагливих культур ростуть швидко, якщо правильно за ними доглядати. Що посіяти, аби врожай зібрати вже на зимові свята, і не купувати дорогу зелень на ринку.
4 години тому
З 1 січня українців чекає тарифний удар – газовий
З нового року українці отримають оновлені рахунки за комунальні послуги. Хоча ціна на сам газ залишиться фіксованою - 7,96 грн за кубометр за річним тарифом «Нафтогазу», зросте плата за його доставку. Саме ця складова стане головним чинником збільшення суми у платіжках.
5 годин тому
Грудень на городі, в саду та квітнику
Грудень – не лише місяць святкових приготувань, а й час важливих робіт на городі та в саду. Навіть узимку можна забезпечити догляд за рослинами та підготуватися до нового сезону.
5 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.