Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Секрет бадьорості справжнього українця

Сало – це не просто улюблені ласощі українців, а справжній суперпродукт, який може зарядити енергією або… зіграти злий жарт із вашим здоров’ям. Усе залежить від того, коли і як ви його їсте!

Секрет бадьорості справжнього українця

Сало – це не просто улюблені ласощі українців, а справжній суперпродукт, який може зарядити енергією або… зіграти злий жарт із вашим здоров’ям. Усе залежить від того, коли і як ви його їсте!

8 місяців тому Джерело:

Лікарі розкривають таємниці цього ситного делікатесу, щоб ви могли насолоджуватися ним із користю. 


Найкращий час для сала – ранок або вечір, але є нюанси. Якщо ви з тих, хто з першими променями сонця вже біжить підкорювати світ, сміливо додавайте 10–30 грамів сала до сніданку. Воно подарує вам заряд бадьорості, адже містить вітаміни А, D, E та насичені жирні кислоти. Навіть більше, сало стимулює вироблення жовчі, допомагаючи травленню, і стане ідеальним «паливом» перед тренуванням у спортзалі. А от якщо ваш день минає спокійно і сніданок був легким, невелика порція сала ввечері врятує від голоду та допоможе розслабитися після напруженого дня. 


Та не поспішайте запасатися смальцем! При хронічних захворюваннях – ожирінні, атеросклерозі, проблемах із печінкою чи панкреатитом – сало може стати ворогом. Лікарі застерігають: у таких випадках краще обійтися без нього. А ось здоровим гурманам радять поєднувати сало з зеленню, овочами чи рослинним білком – так воно засвоюється ще краще. 


Цікаво, що навіть дієтологи розвінчують міфи про «шкідливість» сала. Виявляється, у ньому є корисні вуглеводи, які можуть підтримати організм після важкого дня. Але є правило: на вечерю – лише свіже сало, до 10 грамів. Копчене чи смажене на ніч – табу, бо це справжня «бомба» для шлунка. 


Слухайте свій організм: комусь жирний сніданок – як ковток свіжого повітря, а хтось після вечірнього сала прокидається «важким». Тож експериментуйте з розумом і насолоджуйтеся цим українським скарбом правильно! 
 

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
На Чортківщині відроджують різдвяні традиції Лемківщини
Лемківське Різдво - це особливий світ, де християнська молитва тісно переплелася з архаїчними народними звичаями, створюючи неповторну атмосферу духовного єднання. Саме збереженню та популяризації цього унікального спадку було присвячене виїзне засідання районної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина», яке відбулося в селі Босири Гусятинської громади.
8 хвилин тому
В Україні створили власну сирну мапу. На ній присутні й тернопільські виробники
У Києві представили першу сирну мапу України ‒ масштабний аналітичний інструмент, створений на основі результатів участі вітчизняних виробників у міжнародному конкурсі World Cheese Awards і національному конкурсі ProCheese Awards. Також випустили друкований путівник.
39 хвилин тому
Виправлення у трудовій книжці - не підстава для відмови в пенсії
Такі порушення на практиці зустрічаються дуже часто: ПФУ не зараховує спірний період роботи до страхового стажу. Запорізький окружний адміністративний суд визнав протиправною відмову Пенсійного фонду в зарахуванні страхового стажу через формальні недоліки в трудовій книжці.
1 година тому
В Україну йде мокрий сніг і суттєве похолодання
Найближчими днями в Україні очікується прохолодна погода, у західних та північних областях - дощ та мокрий сніг, у понеділок у низці регіонів туман, а від середи слід чекати істотного похолодання. Про це повідомили експерти Укргідрометцентру.
13 годин тому
Яблуко-гігант, що встановило рекорд України, важить 1 кілограм 281 грам
Киянин Юрій Кожем'якін виростив найбільше в Україні яблуко - вагою 1 кілограм 281 грам. Це досягнення офіційно внесено до Національного реєстру рекордів у категорію «Жива природа», повідомила у фейсбуці керівниця реєстру Лана Вєтрова.
14 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.