Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Чи можна заморожувати лимони і як правильно це робити

Лимони — це той універсальний інгредієнт, який завжди хочеться мати під рукою. Вони надають стравам яскравість, напоям — свіжість, а дому — аромат літа. Але що робити, коли лимонів більше, ніж ви встигаєте використати, розповідаємо у матеріалі.

Чи можна заморожувати лимони і як правильно це робити

Лимони — це той універсальний інгредієнт, який завжди хочеться мати під рукою. Вони надають стравам яскравість, напоям — свіжість, а дому — аромат літа. Але що робити, коли лимонів більше, ніж ви встигаєте використати, розповідаємо у матеріалі.

49 хвилин тому Джерело:

Видання Martha Stewart звернулося за порадами до фермерів, щоб дізнатися, чи можна заморожувати лимони та як робити це правильно, і все дуже просто. Тут важливо памʼятати, що заморожування зберігає смак і аромат, наче лимон щойно зірвали з дерева.

 

Навіщо заморожувати лимони

вони зберігають свіжий смак до кількох місяців

 

їх легко додати у страви, напої, десерти

 

це економно, адже якщо ви купили сезонні чи акційні, то можете їх довго використовувати

 

заморожені лимони не втрачають ароматні олії та кислотність

 

Тож якщо у вас є морозилка, у вас завжди буде доступ до ідеальної порції цитрусової свіжості.

 

Заморожування цілих лимонів

 

Помийте та ретельно висушіть лимони. Волога може створювати крижану кірку.

 

Покладіть лимони на тарілку чи дошку, застелену пергаментом, і заморозьте до твердості.

 

Перекладіть у герметичний пакет або контейнер. Так шкірка не пошкодиться, а аромат не втратиться.

 

Зберігайте у задній частині морозилки. Саме там температура найстабільніша. Біля дверцят лимони можуть «підтанути» та знову замерзнути, від цього вони стануть водянистими.

 

Цілі лимони можна зберігати до 4 місяців із збереженням смаку і соковитості. З часом вони все ще залишатимуться безпечними, але аромат може бути слабшим.

 

Розморожування цілих лимонів

Просто залиште на столі на 2 години чи натріть цедру одразу з замороженого лимона, а сік вичавіть після розмороження. Цей лайфгак люблять кондитери, адже аромат залишається максимально яскравий.

 

Заморожування лимонного соку

Це найзручніший спосіб мати під рукою точну порцію лимонної кислотності.

 

Вичавіть свіжий сік. Розлийте у формочки для льоду. Заморозьте, вискочіть кубики та перекладіть у пакет.

 

Один кубик — це 1 ст. л соку, ідеально для рецептур.

 

Використання заморожених кубиків

 

у воду, лимонад, чай, коктейлі (джин-тонік)

 

у супи, соуси та соте для балансування смаку

 

у глазурі та креми для випічки

 

для запобігання потемнінню яблук, авокадо чи артишоків

 

у святкові напої, можна заморозити разом з травами та квітами

 

Це не лише смачно, але й дуже красиво. Такий лимонний заморожений сік зберігається близько 9 місяців. Але свіжий цитрус такий смачний, що навряд хтось протримає сік у морозилці так довго.

 

Заморожування лимонної цедри

Цедра — це концентрована ароматна олія, тому вона чудово зберігається.

 

Натріть цедру зі свіжих сухих лимонів. Розподіліть тонким шаром на пергаменті та заморозьте. Перекладіть у баночку чи контейнер.

 

Заморожена цедра зберігає свій аромат до 3 місяців. Її також можна висушити та змішувати з сіллю, цукром або спеціями. Це чудова основа для маринадів, випічки та салатних заправок.

 

Поради

 

Не зберігайте лимони у транспортній сітці. Перекладіть їх одразу після покупки.

 

Цитрус із доставлення не тримайте у коробці. Одразу заносьте всередину дому.

 

Завжди мийте лимони перед використанням. Особливо перед заморожуванням.

 

Лимони — це маленький інвестиційний фонд у свіжість вашого меню. Заморожування допомагає мати ароматне «літо» під рукою цілий рік — у правильній кількості, у будь-якому вигляді та у будь-який момент. Сміливо заморожуйте та натхненно готуйте, і нехай у домі завжди буде місце для «лимонного сонця».

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
Чи можна подарувати будинок, якщо земля під ним не приватизована
Часто як подарунок виступає нерухомість, скажімо, будинок. Однак буває й так, що земля, на якій він стоїть, може бути неприватизованою. Цю ситуацію коментує юристка Любов Полішкевич.
9 хвилин тому
Ідеальна тара для вирощування розсади: що це
Часто буває, що молоді рослини витягуються, стають слабенькими і погано приживаються у відкритому ґрунті. Дачники кажуть: давно помітили, що причина часто криється не лише у нестачі світла чи неправильному поливі, а й у неправильно підібраній тарі. За їхнім досвідом, найкращий і найпростіший варіант – це звичайні пластикові стаканчики.
23 хвилини тому
Криве: із глибини століть до сьогодення
У Тернопільській обласній науковій бібліотеці відбулася презентація книги-альбому «Криве», автором якої є Степан Федорів. Він – абсольвент філологічного факультету Кам’янець-Подільського педагогічного інституту (нині – Національного університету ім. Ів. Огієнка). Переклав на польську мову книгу М. Терлецького «Трак часу Драго-Сасів) на тему історій українського шляхетського роду. Автор статей у вітчизняній і польській періодиці, член наукового товариства ім. Т. Шевченка, Національної спілки журналістів України та Спілки слов’янських письменників України.
36 хвилин тому
Чи можна заморожувати лимони і як правильно це робити
Лимони — це той універсальний інгредієнт, який завжди хочеться мати під рукою. Вони надають стравам яскравість, напоям — свіжість, а дому — аромат літа. Але що робити, коли лимонів більше, ніж ви встигаєте використати, розповідаємо у матеріалі.
49 хвилин тому
Апельсинові шкірки не викидайте, краще покладіть у взуття…
Вправні господині навіть для сміття знайдуть практичне використання. Якщо ви з’їли апельсин, то шкірки можна використовувати у побуті. Дехто кладе їх на батарею для того, щоб використовувати як ароматизатор, але за допомогою апельсинових шкірок можна боротися з неприємним запахом взуття.
51 хвилина тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.