Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Йогурт чи кисломолочний сир: що корисніше для здоровʼя

Супергерої серед молочних продуктів у нашому холодильнику — це йогурт і сир. Продукти багаті на білок, кальцій і вітаміни, але чи є один із них кориснішим за інший — спробуємо розібратися.

Йогурт чи кисломолочний сир: що корисніше для здоровʼя

Супергерої серед молочних продуктів у нашому холодильнику — це йогурт і сир. Продукти багаті на білок, кальцій і вітаміни, але чи є один із них кориснішим за інший — спробуємо розібратися.

46 хвилин тому Джерело:

Молочні продукти завжди були нашими надійними союзниками в підтримці здоров’я. Останніми роками на кулінарному олімпі особливо популярними стали йогурт і кисломолочний сир. Їх обирають як для сніданку, так і для перекушування чи корисної вечері. Але що ж насправді корисніше: кремовий сир чи грецький йогурт з живими культурами — розповіло видання Martha Stewart. Про це пише ТСН.

 

Білок

Сир — справжнє джерело високоякісного білка, який ідеально підходить для швидкого сніданку чи перекушування. У середньому порція містить 12–15 г білка.

 

Йогурт теж не відстає, особливо грецький. Через процес зціджування він містить більше білка та менше цукру, ніж звичайний йогурт. Він забезпечує всі дев’ять незамінних амінокислот, а його білковий вміст може коливатися від 10 до 17 г на порцію.

 

Вітаміни й мінерали

Обидва продукти багаті на кальцій, калій і вітамін B12, але грецький йогурт має невелику перевагу в магнії та низькому вмісті натрію. У порції сиру натрію майже вдев’ятеров більше, ніж у грецькому йогурті, тож варто стежити за цим показником, особливо якщо ви контролюєте споживання солі.

 

Пробіотики

Йогурт завжди ферментований і містить живі культури, які підтримують здоров’я кишківника. Сир може бути ферментованим, але не всі бренди гарантують наявність пробіотиків. Тож якщо для вас важлива користь для травлення, звертайте увагу на напис «живі культури» чи конкретні пробіотичні штами на ппакованні.

 

Жири

Жирний кисломолочний сир має кремову текстуру та насичений смак, низькожирний — сухіший і кислуватий. Те ж саме стосується йогурту: жирний — густий і ніжний, знежирений — більш рідкий і кисліший. Вибір залежить від ваших цілей: низькожирні варіанти підходять для серцево-здорового харчування чи схуднення, жирні — для додаткової енергії, спортсменам або тим, хто потребує більше калорій.

 

Необов’язково обирати щось одне — сир і йогурт чудово доповнюють раціон. Наприклад, їх можна чергувати у сніданках або змішувати з ягодами, горіхами та корицею.

 

Йогурт додає кремовості соусам, маринадам і смузі, робить випічку ніжнішою та соковитішою. Сир теж універсальний, його можна додавати у смузі, білкові млинці, омлети, пасту та соуси. Це чудовий спосіб зробити страву ніжною і водночас підвищити білкову цінність.

 

Грецький йогурт виграє за білком, пробіотиками та низьким вмістом натрію, але сир не відстає та залишається зручним і смачним джерелом білка. Обидва варіанти мають бути у вашому раціоні, тож обирайте залежно від смаку, потреб і цілей.

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
Ідеальна тара для вирощування розсади: що це
Часто буває, що молоді рослини витягуються, стають слабенькими і погано приживаються у відкритому ґрунті. Дачники кажуть: давно помітили, що причина часто криється не лише у нестачі світла чи неправильному поливі, а й у неправильно підібраній тарі. За їхнім досвідом, найкращий і найпростіший варіант – це звичайні пластикові стаканчики.
7 хвилин тому
Криве: із глибини століть до сьогодення
У Тернопільській обласній науковій бібліотеці відбулася презентація книги-альбому «Криве», автором якої є Степан Федорів. Він – абсольвент філологічного факультету Кам’янець-Подільського педагогічного інституту (нині – Національного університету ім. Ів. Огієнка). Переклав на польську мову книгу М. Терлецького «Трак часу Драго-Сасів) на тему історій українського шляхетського роду. Автор статей у вітчизняній і польській періодиці, член наукового товариства ім. Т. Шевченка, Національної спілки журналістів України та Спілки слов’янських письменників України.
20 хвилин тому
Чи можна заморожувати лимони і як правильно це робити
Лимони — це той універсальний інгредієнт, який завжди хочеться мати під рукою. Вони надають стравам яскравість, напоям — свіжість, а дому — аромат літа. Але що робити, коли лимонів більше, ніж ви встигаєте використати, розповідаємо у матеріалі.
33 хвилини тому
Апельсинові шкірки не викидайте, краще покладіть у взуття…
Вправні господині навіть для сміття знайдуть практичне використання. Якщо ви з’їли апельсин, то шкірки можна використовувати у побуті. Дехто кладе їх на батарею для того, щоб використовувати як ароматизатор, але за допомогою апельсинових шкірок можна боротися з неприємним запахом взуття.
35 хвилин тому
Йогурт чи кисломолочний сир: що корисніше для здоровʼя
Супергерої серед молочних продуктів у нашому холодильнику — це йогурт і сир. Продукти багаті на білок, кальцій і вітаміни, але чи є один із них кориснішим за інший — спробуємо розібратися.
46 хвилин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.