Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Як швидко почистити гарбуз із товстою шкіркою

Чищення сирого гарбуза для багатьох господинь стає непростим випробуванням – особливо, якщо сорт цієї культури має щільну шкірку. Однак досвідчені кухарі добре знають, що в цій справі потрібні зовсім не надмірні зусилля, а трохи кмітливості. І в цій публікації ми розповімо, як можна швидко і без зусиль почистити гарбуз в домашніх умовах.

Як швидко почистити гарбуз із товстою шкіркою

Чищення сирого гарбуза для багатьох господинь стає непростим випробуванням – особливо, якщо сорт цієї культури має щільну шкірку. Однак досвідчені кухарі добре знають, що в цій справі потрібні зовсім не надмірні зусилля, а трохи кмітливості. І в цій публікації ми розповімо, як можна швидко і без зусиль почистити гарбуз в домашніх умовах.

2 години тому Джерело:

Головний секрет швидкого чищення гарбуза – це його попереднє розм’якшення, розповідає «Сенсація». Господині, які займаються переробкою гарбузів не один рік, чудово знають, що щільна шкірка буде з плоду злазити швиденько, якщо попередньо замочити гарбуз у воді. 


Занурте його у глибоку ємність із водою і залиште там на 12 годин. Головна умова – вода повинна його повністю покривати. Заради досягнення бажаного ефекту можете притиснути плід чимось важким, щоб він повністю занурився у рідину. Після замочування шкірка гарбузиків стає настільки м’якою, що зчистити її з м’якоті стає простіше простого. 


А ще існує інший лайфхак – із запіканням. Розм’якшити гарбузову шкірку допоможе висока температура. Поріжте плід на шматки і покладіть у розігріту духовку. Якщо він маленький, то можете покласти туди навіть ціленьким. Зверніть увагу, що температура в духовці повинна становити 180 градусів, а запікати гарбуз в ній рекомендовано десь хвилин 10-15. За цей час шкірка добре розм’якне і її можна буде зняти ножем без зайвих зусиль. 


Запікають сирі гарбузи і в мікрохвильовці. Попередньо на них роблять проколи виделкою, а потім відправляють запікатися на 8-10 хвилин у розігріту мікрохвильову піч. Після цього гарбуз дістають і швиденько чистять від шкірки. Термічна обробка добре її розм’якшить і вона без зусиль злізе з помаранчевої м’якоті. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
В Україні зібрано майже 48 млн тонн зернових культур
Станом на 14 листопада в Україні вже зібрано 47 936,5 тис. тонн зернових культур на площі 9 825,6 тис. га. Обмолочено 84% площ, засіяних цими культурами. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки, довкілля та сільського господарства України.
14 хвилин тому
Як швидко почистити гарбуз із товстою шкіркою
Чищення сирого гарбуза для багатьох господинь стає непростим випробуванням – особливо, якщо сорт цієї культури має щільну шкірку. Однак досвідчені кухарі добре знають, що в цій справі потрібні зовсім не надмірні зусилля, а трохи кмітливості. І в цій публікації ми розповімо, як можна швидко і без зусиль почистити гарбуз в домашніх умовах.
2 години тому
Сезон цукроваріння на Тернопільщині триватиме до січня. Планують виготовити близько 240 тис. т цукру
Станом на початок листопада цукрові заводи Тернопільщини виготовили понад 157 тисяч тонн цукру. Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації Володимир Стахів.
2 години тому
Земляки з Києва та закордону зміцнюватимуть взаємодію з рідним Тернопіллям
У Збаразькому замку підписали Меморандум про партнерство між Тернопільською обласною військовою адміністрацією та громадською організацією «Тернопільське земляцтво в м. Києві «Тернопілля». Документ спрямований на зміцнення взаємодії між уродженцями Тернопільщини, які живуть і працюють у столиці та за кордоном, і рідним регіоном.
16 годин тому
Максимум користі: дієтологи назвали найкращий час, коли можна їсти яблука
Фрукти мають бути у щоденному раціоні кожної людини, адже це простий спосіб отримати необхідні організму вітаміни. Найдоступнішими незалежно від сезону є яблука, але у деяких можуть виникнути питання, коли їх краще їсти, щоб принести максимум користі.
21 година тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.