Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Від вишуканих супів до ароматних десертів: рецепти страв із гарбуза

Листопад приносить із собою не лише перші приморозки, а й щедрі дари осені, серед яких особливе місце посідає яскравий і корисний гарбуз. Він справжня знахідка для кулінарів, адже з ним можна приготувати безліч дивовижних страв – від вишуканих супів до ароматних десертів.

Від вишуканих супів до ароматних десертів: рецепти страв із гарбуза

Листопад приносить із собою не лише перші приморозки, а й щедрі дари осені, серед яких особливе місце посідає яскравий і корисний гарбуз. Він справжня знахідка для кулінарів, адже з ним можна приготувати безліч дивовижних страв – від вишуканих супів до ароматних десертів.

1 година тому Джерело:

Кремовий гарбузовий суп  


Інгредієнти: гарбуз (очищений, нарізаний кубиками) – 500 г, цибуля – 1 шт., морква – 1 шт., свіжий імбир (натертий) – 2–3 см, кокосове молоко – 200 мл, овочевий бульйон – 500 мл, оливкова олія – 2 ст. л., сіль, чорний перець – за смаком, зелень для подачі (кінза або петрушка) – за бажанням. 


Приготування: у каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію. Додайте дрібно нарізану цибулю та обсмажте до мʼякості. Додайте нарізану моркву та імбир, смажте ще 3–5 хвилин. Додайте кубики гарбуза, залийте овочевим бульйоном. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть до готовності гарбуза (15–20 хвилин). Зніміть каструлю з вогню. За допомогою блендера перетворіть суп на пюре. Поверніть каструлю на вогонь, додайте кокосове молоко, сіль і перець. Прогрійте, не доводячи до кипіння. Подавайте гарячим, прикрасивши зеленню. 


Гарбузовий кекс  


Інгредієнти: борошно – 200 г, цукор – 150 г, пюре гарбузове – 200 г (запекти гарбуз і збити блендером), яйця – 2 шт., олія рослинна – 100 мл, розпушувач – 1 ч. л., сода – 0,5 ч. л., кориця мелена – 1 ч. л., мускатний горіх (тертий) – 0,5 ч. л., дрібка солі, волоські горіхи (подрібнені) – 50 г. 
 

Приготування: розігрійте духовку до 180°C. Форму для кексу змастіть маслом і присипте борошном. У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, соду, корицю, мускатний горіх і сіль. В окремій мисці збийте яйця, додайте гарбузове пюре та олію. Добре перемішайте. Поступово додавайте вологі інгредієнти до сухих, акуратно перемішуючи до однорідності. Не перемішуйте занадто довго. Додайте подрібнені волоські горіхи та ще раз акуратно перемішайте. Викладіть тісто у підготовлену форму і випікайте 40–50 хвилин, або до готовності (перевірте деревʼяною шпажкою). Дайте кексу трохи охолонути у формі, потім вийміть і повністю остудіть на решітці. 


Запечений із травами і фетою  


Інгредієнти: гарбуз (очищений, нарізаний великими кубиками) – 700 г, сир фета – 100 г, оливкова олія – 3 ст. л., сушені прованські трави (або розмарин, чебрець) – 1 ч. л., часник (подрібнений) – 2 зубчики, сіль, чорний перець – за смаком, свіжа петрушка для подачі – за бажанням. 
 

Приготування: розігрійте духовку до 200°C. У великій мисці змішайте кубики гарбуза з оливковою олією, травами, часником, сіллю та перцем. Добре перемішайте, щоби гарбуз був рівномірно покритий. Викладіть гарбуз на деко, застелене пергаментним папером, в один шар. Запікайте 20–25 хвилин, або до мʼякості гарбуза та легкого золотистого кольору. Вийміть деко з духовки, посипте запечений гарбуз розкришеною фетою. Поверніть у духовку ще на 5–7 хвилин, поки фета не розмʼякне. Подавайте гарячим, прикрасивши свіжою петрушкою. 
 

Гарбузові млинці  


Інгредієнти: пюре гарбузове – 150 г, молоко – 200 мл, борошно – 150 г, яйце – 1 шт., цукор – 2 ст. л., розпушувач – 1 ч. л., олія рослинна – 2 ст. л. (+ для смаження), дрібка солі. 


Приготування: у глибокій мисці змішайте гарбузове пюре, молоко та яйце. Добре збийте вінчиком до однорідності. В окремій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач і сіль. Поступово додавайте сухі інгредієнти до вологих, постійно перемішуючи, щоб не було грудочок. Влийте рослинну олію і ще раз добре перемішайте. Тісто має бути консистенції густої сметани. Розігрійте сковороду на середньому вогні, змастіть невеликою кількістю олії. Викладайте тісто ложкою на сковороду, формуючи невеликі млинці. Смажте по 2–3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Подавайте гарячими, поливши медом і посипавши подрібненими горіхами. 

Смачного!
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Від вишуканих супів до ароматних десертів: рецепти страв із гарбуза
Листопад приносить із собою не лише перші приморозки, а й щедрі дари осені, серед яких особливе місце посідає яскравий і корисний гарбуз. Він справжня знахідка для кулінарів, адже з ним можна приготувати безліч дивовижних страв – від вишуканих супів до ароматних десертів.
1 година тому
«У серці медового Тернопілля»
У жовтні гостинне Тернопілля стало епіцентром солодких подій, приймаючи VI Форум ГО «Фундації жінок пасічниць» (Фундації) під промовистою назвою «У серці медового Тернопілля». Цей захід, що відбувся 25–26 жовтня, ознаменував нову еру для Фундації, адже вперше за свою історію проходив у виїзному форматі, залишивши столицю та розпочавши мандрівку Україною.
1 година тому
Здоровʼя серця починається із зубної щітки
Нещодавнє дослідження, опубліковане в Scientific Reports, виявило дивовижний звʼязок між частотою чищення зубів і ризиком серцево-судинних захворювань (ССЗ) у дорослих.
1 година тому
Анна-Марія Герман: «Життя чудове навіть, якщо не бачиш світу»
У світі, де світло сприймається як належне, історія Анни-Марії Герман – це яскраве нагадування про те, що справжнє світло походить зсередини. Народжена незрячою, ця надзвичайна дівчинка з Львівщини зуміла перетворити свою особливість на джерело натхнення та потужну силу добра.
1 година тому
Вже завтра можна отримати 1000 гривень «Зимової підтримки»
Для забезпечення цих виплат, які мають отримати всі громадяни України, з держбюджету вже виділено 11 млрд грн. Кошти для «Зимової підтримки» спрямовують за рахунок скорочення фінансування програм соціального захисту дітей та малозабезпечених родин.
2 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.