Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Яку капусту і чому не рекомендують вирощувати агрономи

Капусту можна висаджувати не лише навесні, а й восени, і насправді посів цієї культури під зиму стає з кожним роком популярнішим. Часто господині потім використовують качани для квашення, адже такий продукт є корисним і багатим на велику кількість вітамінів. Однак як виявляється, далеко не всі сорти овочу підходять для приготування такої заготовки.

Яку капусту і чому не рекомендують вирощувати агрономи

Капусту можна висаджувати не лише навесні, а й восени, і насправді посів цієї культури під зиму стає з кожним роком популярнішим. Часто господині потім використовують качани для квашення, адже такий продукт є корисним і багатим на велику кількість вітамінів. Однак як виявляється, далеко не всі сорти овочу підходять для приготування такої заготовки.

1 тиждень тому Джерело:

Про те, які не підходять, розповідає сайт sensatsiya.com. Деякі сорти містять замало цукрів та клітковини, які необхідні для правильної ферментації, тому часто в таких випадках капуста розповзається і стає неприємного запаху. Агрономи розповіли, які сорти капусти краще не вирощувати в Україні. 


До червонокачанних сортів, які не придатні для квашення, відносять «Топаз». Капуста має щільну структуру та велика за розміром (до 2,5 кг), її вирощують з весни. Термін дозрівання складає близько 96 днів, це робить капусту недостатньо насиченою поживними речовинами для гарної ферментації. 


Сорт «Червнева» є раннім, він дозріває в середньому за 110 днів. Його радять використовувати у свіжому вигляді. Для квашення краще надавати перевагу пізнім сортам капусти, адже вони багаті на велику кількість цукрів і клітковини. 


Наступний сорт – «Дітмаршер Фрюєр» – він дозріває за 112 днів після посадки й належить до ранньостиглих видів. Сорт витривалий до багатьох поширених хвороб, однак його качани не варто використовувати для квашення, а краще споживати в свіжому вигляді. 


«Літня Альфа» – цей сорт можна вирощувати за допомогою розсади в теплицях або під укриттям. Висаджувати таку капусту краще навесні наприкінці травня, вона дозріває за 90 днів. Хоч качани цього сорту і смакують, але не підходять для квашення.  


Отже, якщо ви плануєте вирощувати капусту з метою подальшого квашення, тоді про вищезазначені сорти вам потрібно забути та звернути увагу на пізні види. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Максимум користі: дієтологи назвали найкращий час, коли можна їсти яблука
Фрукти мають бути у щоденному раціоні кожної людини, адже це простий спосіб отримати необхідні організму вітаміни. Найдоступнішими незалежно від сезону є яблука, але у деяких можуть виникнути питання, коли їх краще їсти, щоб принести максимум користі.
5 годин тому
Що робити, якщо груша не родить: поради садоводів
Багато дачників нарікають, що не мають жодної втіхи від посаджених деревець груші. Якщо яблуньки гарно розвиваються і почали давати урожай уже на третій рік, то з грушею щось не так. Є кілька основних причин, чому груша може не давати плодів роками, втім, цю проблему просто вирішити, кажуть садоводи.
6 годин тому
Андрій БАРАН: «Працюємо на українській землі для українців та Української держави»
Наприкінці важкого у всіх відношеннях 2025 року і напередодні професійного свята аграріїв цікавлюся виробничими досягненнями компанії «Агропродсервіс» у її генерального директора, заслуженого працівника сільського господарства України Андрія Барана. А розпочати розмову пропоную з її найбільшої галузі – рослинництва…
6 годин тому
Від вишуканих супів до ароматних десертів: рецепти страв із гарбуза
Листопад приносить із собою не лише перші приморозки, а й щедрі дари осені, серед яких особливе місце посідає яскравий і корисний гарбуз. Він справжня знахідка для кулінарів, адже з ним можна приготувати безліч дивовижних страв – від вишуканих супів до ароматних десертів.
8 годин тому
«У серці медового Тернопілля»
У жовтні гостинне Тернопілля стало епіцентром солодких подій, приймаючи VI Форум ГО «Фундації жінок пасічниць» (Фундації) під промовистою назвою «У серці медового Тернопілля». Цей захід, що відбувся 25–26 жовтня, ознаменував нову еру для Фундації, адже вперше за свою історію проходив у виїзному форматі, залишивши столицю та розпочавши мандрівку Україною.
8 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.