Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Сільська господинька із Миролюбівки

Маленькій господині Інні Заставній із села Миролюбівка Великоберезовицької громади лише вісім місяців, а дівчинка вже добре знає, як виглядає город.

Сільська господинька із Миролюбівки

Маленькій господині Інні Заставній із села Миролюбівка Великоберезовицької громади лише вісім місяців, а дівчинка вже добре знає, як виглядає город.

5 годин тому Джерело:

 З цікавістю спостерігає за тим, як збирають урожай зимової капусти. А поки Інночка допитливо дивиться за працею дорослих, ми розповімо як правильно збирати і зберігати пізню капусту. 


Пізньої осені, коли перші приморозки вже далися взнаки, а дні стають дедалі коротшими, пізня капуста досягає свого піку. Це ідеальний час для збирання врожаю, оскільки легкі морози навіть покращують її смак, роблячи листя соковитішим і хрусткішим. Перед тим як братися за збирання, переконайтеся, що качани щільні та тверді. Зрізати капусту краще гострим ножем, залишаючи 2–3 покривні листки на качані – це допоможе зберегти її свіжість під час зберігання. Важливо також обережно прибрати пошкоджене або загниле листя, щоб запобігти поширенню хвороб. Після збирання урожай слід просушити в добре провітрюваному приміщенні впродовж декількох годин. 


Зберігати пізню капусту можна кількома способами. Найпопулярніший – це підвішування качанів за качан у прохолодному, темному та вологому приміщенні, наприклад, у підвалі або погребі. Температура повинна бути  приблизно 0–2°C, а вологість – 85–95%. У таких умовах капуста може зберігатися до весни. Інший варіант – це укладання качанів на стелажі, але вони не повинні торкатися один одного. Деякі городники також загортають кожен качан у папір або харчову плівку, щоб запобігти випаровуванню вологи та подовжити термін зберігання. 


Крім тривалого зберігання, пізню капусту можна використовувати для заквашування – це традиційний та дуже смачний спосіб заготівлі на зиму. Заквашена капуста є чудовим джерелом вітамінів і мінералів, особливо вітаміну С, і є незамінним інгредієнтом у багатьох зимових стравах. Для заквашування обирають найщільніші та здорові качани, які шаткують, солять і залишають бродити в теплому місці. 


Також можна приготувати з неї свіжі салати, тушкувати або використовувати для голубців. Не забувайте, що капуста – це не тільки смачний, але й дуже корисний овоч, який допоможе вам підтримувати здоровʼя впродовж усієї зими. 


На світлиніІнна Заставна – восьмимісячна господиня із села Миролюбівка Великоберезовицької громади. 


Світлина Христини ЗАСТАВНОЇ 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
В Україні засіяли озиминою майже 6 мільйонів гектарів
Українські аграрії станом на 4 листопада засіяли майже 6 мільйонів гектарів озимих культур, що становить 90% від прогнозованих площ. Про це повідомляє Міністерство економіки, довкілля та сільського господарства України.
31 хвилина тому
Прогноз погоди в Україні на тиждень – до 9 листопада
Цього тижня в Україні розпочнеться період помірно теплої погоди для листопада, проте перші дні тижня принесуть із собою опади. Очікується, що найвищі температурні показники будуть зафіксовані у південних регіонах. Про це повідомляє Ігор Кібальчич з посиланням на «Укргідрометцентр».
45 хвилин тому
Де і як зберігати хрін: основні правила
Хрін – пікантна приправа й комора корисних речовин. Щоб насолоджуватися його гострим смаком якомога довше, важливо знати, як правильно зберігати цей коренеплід.
56 хвилин тому
Замість зaкликів до евaкуaції, Тернопіль нaвчaє виживати за відсутності світлa і гaзу
Поки одні містa зaкликaють мешканців до евaкуaції, Тернопіль готує систему до роботи в екстремaльних умовaх. Комунaльники, рятувaльники, поліція тa упрaвителі будинків відпрaцьовують дії нa випaдок тривaлого блекaуту взимку.
1 година тому
Гарбуз корисний не для всіх: кому варто відмовитися від осіннього делікатесу
Гарбуз традиційно вважається одним із найкорисніших сезонних овочів осені. Його радять при дієтах, для зміцнення імунітету, очищення організму та нормалізації травлення. Але навіть такий вітамінний чемпіон має протипоказання, які не варто ігнорувати.
1 година тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.