Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Сільська господинька із Миролюбівки

Маленькій господині Інні Заставній із села Миролюбівка Великоберезовицької громади лише вісім місяців, а дівчинка вже добре знає, як виглядає город.

Сільська господинька із Миролюбівки

Маленькій господині Інні Заставній із села Миролюбівка Великоберезовицької громади лише вісім місяців, а дівчинка вже добре знає, як виглядає город.

1 тиждень тому Джерело:

 З цікавістю спостерігає за тим, як збирають урожай зимової капусти. А поки Інночка допитливо дивиться за працею дорослих, ми розповімо як правильно збирати і зберігати пізню капусту. 


Пізньої осені, коли перші приморозки вже далися взнаки, а дні стають дедалі коротшими, пізня капуста досягає свого піку. Це ідеальний час для збирання врожаю, оскільки легкі морози навіть покращують її смак, роблячи листя соковитішим і хрусткішим. Перед тим як братися за збирання, переконайтеся, що качани щільні та тверді. Зрізати капусту краще гострим ножем, залишаючи 2–3 покривні листки на качані – це допоможе зберегти її свіжість під час зберігання. Важливо також обережно прибрати пошкоджене або загниле листя, щоб запобігти поширенню хвороб. Після збирання урожай слід просушити в добре провітрюваному приміщенні впродовж декількох годин. 


Зберігати пізню капусту можна кількома способами. Найпопулярніший – це підвішування качанів за качан у прохолодному, темному та вологому приміщенні, наприклад, у підвалі або погребі. Температура повинна бути  приблизно 0–2°C, а вологість – 85–95%. У таких умовах капуста може зберігатися до весни. Інший варіант – це укладання качанів на стелажі, але вони не повинні торкатися один одного. Деякі городники також загортають кожен качан у папір або харчову плівку, щоб запобігти випаровуванню вологи та подовжити термін зберігання. 


Крім тривалого зберігання, пізню капусту можна використовувати для заквашування – це традиційний та дуже смачний спосіб заготівлі на зиму. Заквашена капуста є чудовим джерелом вітамінів і мінералів, особливо вітаміну С, і є незамінним інгредієнтом у багатьох зимових стравах. Для заквашування обирають найщільніші та здорові качани, які шаткують, солять і залишають бродити в теплому місці. 


Також можна приготувати з неї свіжі салати, тушкувати або використовувати для голубців. Не забувайте, що капуста – це не тільки смачний, але й дуже корисний овоч, який допоможе вам підтримувати здоровʼя впродовж усієї зими. 


На світлиніІнна Заставна – восьмимісячна господиня із села Миролюбівка Великоберезовицької громади. 


Світлина Христини ЗАСТАВНОЇ 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Земляки з Києва та закордону зміцнюватимуть взаємодію з рідним Тернопіллям
У Збаразькому замку підписали Меморандум про партнерство між Тернопільською обласною військовою адміністрацією та громадською організацією «Тернопільське земляцтво в м. Києві «Тернопілля». Документ спрямований на зміцнення взаємодії між уродженцями Тернопільщини, які живуть і працюють у столиці та за кордоном, і рідним регіоном.
23 хвилини тому
Максимум користі: дієтологи назвали найкращий час, коли можна їсти яблука
Фрукти мають бути у щоденному раціоні кожної людини, адже це простий спосіб отримати необхідні організму вітаміни. Найдоступнішими незалежно від сезону є яблука, але у деяких можуть виникнути питання, коли їх краще їсти, щоб принести максимум користі.
5 годин тому
Що робити, якщо груша не родить: поради садівників
Багато дачників нарікають, що не мають жодної втіхи від посаджених деревець груші. Якщо яблуньки гарно розвиваються і почали давати урожай уже на третій рік, то з грушею щось не так. Є кілька основних причин, чому груша може не давати плодів роками, втім, цю проблему просто вирішити, кажуть садоводи.
6 годин тому
Андрій БАРАН: «Працюємо на українській землі для українців та Української держави»
Наприкінці важкого у всіх відношеннях 2025 року і напередодні професійного свята аграріїв цікавлюся виробничими досягненнями компанії «Агропродсервіс» у її генерального директора, заслуженого працівника сільського господарства України Андрія Барана. А розпочати розмову пропоную з її найбільшої галузі – рослинництва…
7 годин тому
Від вишуканих супів до ароматних десертів: рецепти страв із гарбуза
Листопад приносить із собою не лише перші приморозки, а й щедрі дари осені, серед яких особливе місце посідає яскравий і корисний гарбуз. Він справжня знахідка для кулінарів, адже з ним можна приготувати безліч дивовижних страв – від вишуканих супів до ароматних десертів.
9 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.