Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Перевірені рецепти десертів з полуниць

Полуниця – одна з перших ягід, що з’являються наприкінці весни – на початку червня. Її люблять за свіжість, соковитість та універсальність у кулінарії. Пропонуємо чотири прості, але вишукані рецепти, які підкреслять ніжний смак полуниць.

Перевірені рецепти десертів з полуниць

Полуниця – одна з перших ягід, що з’являються наприкінці весни – на початку червня. Її люблять за свіжість, соковитість та універсальність у кулінарії. Пропонуємо чотири прості, але вишукані рецепти, які підкреслять ніжний смак полуниць.

5 годин тому Джерело:

Полуничний сорбет 


Інгредієнти (на 4 порції): полуниці – 500 г, лимон – 1 шт., цукрова пудра – 150 г, м’ята (гілочки для подачі) – 4 шт. 


Приготування: полуниці ретельно помийте, обірвіть хвостики. У чаші блендера з’єднайте ягоди, цукрову пудру та сік одного лимона. Подрібніть до однорідного пюре. Перелийте пюре в контейнер, накрийте харчовою плівкою і поставте в морозильну камеру на 6–8 годин (або на ніч). Перемішуйте сорбет вінчиком кожну годину (або хоча б 3 рази за весь час), щоб уникнути утворення кристалів льоду. Готовий сорбет викладіть у креманки, прикрасьте листочками м’яти за бажанням. 


Полуничні сирники 


Інгредієнти (на 6 сирників): кисломолочний сир – 500 г, яйце – 1 шт., цукор – 3 ст. л., ванільний цукор – 10 г, сіль – 0,5 ч. л., борошно – 100 г (плюс 1 ст. л. для панірування), полуниці – 100 г (приблизно 5 великих ягід), рослинна олія – 4 ст. л. (для смаження), цукрова пудра – 1 ст. л. (для подачі), сметана – 150 мл (для подачі). 


Приготування: кисломолочний сир бийте блендером або перетріть через сито до кремової консистенції. Додайте яйце, цукор, сіль, ванільний цукор, просіяне борошно та замісіть тісто. Посипте робочу поверхню борошном. Сформуйте з тіста «ковбаску», розріжте на 6 частин. Полуниці помийте, висушіть, розріжте кожну ягоду на 4 частини. У кожен шматочок тіста покладіть по 3 шматочки полуниць, защипніть краї, сформуйте сирники за допомогою склянки. Обваляйте у борошні. Обсмажте сирники на розігрітій пательні з олією по 2 хвилини з кожного боку до рум’яності. Доведіть до готовності в духовці, розігрітій до 180°C, на деку з пергаментом упродовж 10 хвилин. Посипте цукровою пудрою та подавайте зі сметаною. 


Меренговий рулет із полуницями 


Інгредієнти: 


Для меренги – яєчні білки (кімнатної температури) – 200 г (6 яєць С1), сіль – 0,5 ч. л.,  лимонний сік – 1 ч. л., цукор – 300 г, кукурудзяний крохмаль – 25 г. 


Для крему – вершки (жирність 30 %) – 100 г, крем-сир – 200 г, цукрова пудра – 20 г. 


Для полуничного кюлі – полуниці свіжі – 100 г, кукурудзяний крохмаль – 5 г, лимонний сік – 2–3 краплі, вода – 10 г, цукор – 20 г. 


Для начинки та подачі – полуниці свіжі – 120 г, м’ята (листочки для подачі) – 4–6 шт. (за бажанням). 


Приготування: 


Меренга – збийте білки з сіллю до пишної піни. Поступово додавайте цукор і лимонний сік, збивайте до твердих піків. Обережно вмішайте крохмаль силіконовою лопаткою. Викладіть меренгу рівним шаром на деко, застелене силіконізованим папером. Випікайте за температури 145°C 60 хвилин. Охолодіть 5 хвилин, переверніть на чистий пергамент, зніміть верхній шар паперу. 


Кюлі – полуниці подрібніть блендером. У сотейнику доведіть пюре з цукром до кипіння, варіть 1 хвилину. Додайте крохмаль, розчинений у воді, перемішайте, варіть 30 секунд. Охолодіть. 


Крем – збийте холодні вершки до густих піків, додайте крем-сир і цукрову пудру, збийте до однорідності. 


Формування: на меренгу викладіть крем, потім – тонкий шар кюлі. З одного краю додайте нарізані полуниці, скрутіть рулет. Загорніть у пергамент і охолоджуйте в холодильнику 2–3 години. Прикрасьте м’ятою перед подачею. 


Полунична пастила в духовці 


Інгредієнти: полуниці – 500–530 г, цукор – 20 г, ванільний цукор – 10 г, рослинна олія – 1 ст. л. 


Приготування: полуниці почистьте від хвостиків, замочіть на 10–15 хвилин, помийте та висушіть. Подрібніть блендером  ягоди  з цукром і ванільним цукром до однорідної маси. Застеліть деко пергаментом, змастіть його олією. Викладіть пюре тонким рівним шаром. Випікайте за температури  90°C 6 годин, періодично відкриваючи дверцята духовки для випаровування конденсату. Охолодіть пастилу за кімнатної температури, заберіть пергамент, скрутіть у трубочки та наріжте. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Перевірені рецепти десертів з полуниць
Полуниця – одна з перших ягід, що з’являються наприкінці весни – на початку червня. Її люблять за свіжість, соковитість та універсальність у кулінарії. Пропонуємо чотири прості, але вишукані рецепти, які підкреслять ніжний смак полуниць.
5 годин тому
Несподіваний помічник у боротьбі із зайвими кілограмами
У боротьбі із зайвими кілограмами є несподіваний помічник – кайєнський перець. Ця пекуча спеція не лише додає вогнику стравам, а й прискорює схуднення.
5 годин тому
Втрачене не повернути
Ганна будь-що бажала втекти з дому від батьків, які роками зловживали оковитою. Тому дівчина рано вийшла заміж, відразу й завагітніла…
5 годин тому
Коли цукор б’є на сполох!
Часте сечовипускання, помутніння зору, раптове схуднення чи кровоточивість ясен? Це можуть бути сигнали, що рівень цукру в крові вийшов з-під контролю, підвищуючи ризик діабету 2 типу.
5 годин тому
Накують зозулі українську перемогу
Жителі краю привітали письменницю Мирославу Богуцьку з виходом у світ патріотичної книги «Куйте, зозулі». Авторка родом із мальовничого села Яблунівка, що на Підгаєччині.
5 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.