Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Паска запашна, ніжна і смачна: кращі рецепти великодньої випічки

Залишилося зовсім небагато часу до Великодня, а це означає – саме час діставати формочки, запасатися якісним борошном, готувати дріжджі і вибирати рецепти великодньої паски.

Паска запашна, ніжна і смачна: кращі рецепти великодньої випічки

Залишилося зовсім небагато часу до Великодня, а це означає – саме час діставати формочки, запасатися якісним борошном, готувати дріжджі і вибирати рецепти великодньої паски.

2 тижні тому Джерело:

 

МЕДОВА

 

Необхідні продукти: 700 г борошна, 10 г сухих дріжджів, 220 мл молока, 4 великі яйця, 160 г меду, 100 г вершкового масла, по 50 г родзинок, горіхів і в’яленої журавлини, 1 ч. л. солі.

 

Приготування: у миску всипати борошно. Додати сухі швидкодіючі дріжджі та сіль. Перемішати всі сипучі інгредієнти. В іншій мисці розмішати яйця та мед (збивати на піну не потрібно). Додати до яєчно-медової суміші тепле молоко, перемішати до однорідності, перелити цю масу до борошна. Вимісити, доки все борошно зволожиться. Далі поступово додавати по маленькому шматочку розм’якшеного масла. Вимісити – тісто буде липнути до рук. Викласти у змащену олією миску, накрити рушником. Поставити в тепле місце на годину.

 

Горіхи підсушити, подрібнити. Родзинки та журавлину запарити окропом, висипати у друшляк, щоб стекла вода, викласти на паперовий рушник, щоб підсохли, посипати борошном. Додати в тісто, перемішати, залишити в теплому місці на 40 хв. Перекласти тісто на стіл, злегка змащений олією. Обім’яти, змастивши руки олією, і розділити на три рівні частини. Округлити кожен шматочок тіста і викласти у змащені форми, заповнюючи на чверть. Прикрити заготовки легким рушником і залишити на 40 хвилин. 

 

Поставити в розігріту до 170 градусів духовку. Пекти 40– 50 хвилин. Гарячим паскам дати трохи постояти у формах, після дістати та викласти «на бочок», щоб охололи. Оздобити глазур’ю.

 

Виходить три великі паски (по пів кілограма кожна).

 

 

ГРУЗИНСЬКА

 

 

Необхідні продукти

 

Опара: 250 мл молока, 50 г цукру, 30 г пресованих дріжджів, 200 г борошна.

 

Тісто: 250 г цукру, 125 мл сметани, 3 жовтки, 2 яйця, 2 ч. л. ванільного екстракту, 125 г вершкового масла, 100 мл олії, 0,25 ч. л. куркуми (необов’язково), цедра 1 апельсина (необов’язково), 2 ст. л. міцного алкоголю (наприклад, коньяку), 650 г борошна.

 

Додатково: 200 г сухофруктів, 1 ст. л. борошна.

 

Важливо! Всі продукти мають бути кімнатної температури.

 

Приготування: у миску всипати 50 г цукру, влити 250 мл теплого молока і додати 30 г живих дріжджів. Вимішати вінчиком до повного розчинення. Всипати 200 г просіяного борошна. Накрити і поставити в тепле місце на 45 хвилин, щоб опара підійшла.

 

У велику миску всипати 250 г цукру, додати 3 жовтки, 2 цілих яйця, дрібку солі, ваніль, 125 мл жирної сметани, цедру лимона чи апельсина.

 

Щоб паска довго не черствіла, додати 2 ст. л. алкоголю. Перемішати вінчиком до однорідності. Додати 125 г розтопленого, але не гарячого, вершкового масла, влити 100 мл олії. Ще раз ретельно перемішати.

 

Додати опару і трохи куркуми для жовтизни. Перемішати.

 

Всипати 300 г просіяного борошна, перемішати вінчиком. Додати ще 350 г борошна і замісити руками.

 

Змастити робочу поверхню і руки олією. Місити тісто руками, поки воно не стане однорідним і не липнутиме до поверхні. Перекласти кульку тіста у миску і залишити підходити у теплому місці на дві години.

 

Підготувати 200 г сухофруктів: залити окропом, перемішати і просушити. Всипати до сухофруктів 1 ст. л. борошна. Розкачати з тіста пласт і вмісити їх.

 

Сформувати кульки і викласти їх у форми для паски, заповнюючи на третину. Залишити підходити приблизно на годину. Змастити верх пасок жовтком, змішаним зі столовою ложкою молока.

 

Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно годину.

 

Прикрасити глазур’ю й посипкою до смаку.

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Картоплярам порекомендували готуватися до заморозків
Гідрометцентр прогнозує похолодання на значній території України з критичним зниженням температури до мінусової на ґрунті в ніч з 9 на 10 травня. Про це йдеться у дописі в фейсбук компанії «Агріко Україна», однієї з найбільших компаній-постачальників насіннєвої картоплі в Україні.
10 хвилин тому
Важливо мислити критично
У межах діяльності XI Регіональної школи сучасної журналістики у Тернопільському пресклубі відбувся дводенний тренінг на тему «Критичне мислення та фактчекінг в умовах війни». Про його актуальність і результати розповіла голова правління ГО «Тернопільський пресклуб» Анжела Кардинал.
30 хвилин тому
Гороскоп на 7 – 31 травня 2024 року
Гороскоп - це астрологічний прогноз, який дає можливість людям отримати інформацію про події, які можуть відбутися у їхньому житті в майбутньому. Він ґрунтується на впливі планет і зірок на певний час та на розташування планет у момент народження людини.
47 хвилин тому
Мінагрополітики затвердило форму бізнес-плану для фермерських господарств
Міністерство аграрної політики та продовольства України затвердило форму типового бізнес-плану створення та функціонування фермерського господарства (особистого селянського господарства). Про це йдеться у наказі Міністерства «Про затвердження форми типового бізнес-плану створення та функціонування фермерського господарства (особистого селянського господарства)» від 02.04.2024 р. № 1049.
1 година тому
Працевлаштування людей з інвалідністю
У місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості особам з інвалідністю сприяють у підборі підходящої роботи відповідно до їх професійних навичок і знань, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації, побажань людини. Таким людям також організовують професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації, залучають до посильної тимчасової зайнятості, навчають техніці пошуку роботи та самопрезентації, сприяють у започаткуванні власної справи.
3 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.