Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Шість хвороб, які можуть попередити кабачки

Кабачки, зокрема цукіні, позитивно впливають на організм, зокрема, нормалізують травлення, підтримують роботу серця, знижують рівень цукру в крові, зміцнюють кістки тощо.

Шість хвороб, які можуть попередити кабачки

Кабачки, зокрема цукіні, позитивно впливають на організм, зокрема, нормалізують травлення, підтримують роботу серця, знижують рівень цукру в крові, зміцнюють кістки тощо.

2 години тому Джерело:

200 г варених цукіні (одного з найпоширеніших різновидів кабачків) містять 40% від рекомендованої добової норми споживання вітаміну А, 16% марганцю, 14% вітаміну С, 13% калію, 10% магнію, 9% вітаміну К, 8% фолієвої кислоти, 8% міді, 7% фосфору та вітаміну B6, 5% тіаміну. У них також є залізо, кальцій, цинк тощо. У цукіні особливо багато каротиноїдів: лютеїн, зеаксантин і бета-каротин. Вони корисні для очей, шкіри та серця, а також потенційно захищають від певних типів раку.

 

Ризик яких захворювань допомагають знизити кабачки - розповідає гастроентеролог-дієтолог Олег Швець. Про це пише zaxid.net.

 

Запори. Високий вміст води в кабачках покращує травлення. Цукіні також багаті на розчинну і нерозчину клітковину, остання допомагає їжі легше проходити через кишківник. Водночас розчинні харчові волокна живлять корисні бактерії, що живуть у кишківнику.

 

Цукровий діабет. Цукіні є чудовим низьковуглеводним продуктом, що може значно знизити рівень цукру в крові та інсуліну. Крім того, харчові волокна цукіні допомагають стабілізувати рівень цукру в крові, запобігаючи його стрибкам після їжі, і допомагають підвищити чутливість до інсуліну. Харчування, багате клітковиною з фруктів і овочів, включаючи цукіні, незмінно пов’язане зі зниженням ризику діабету 2 типу.

 

Серцеві захворювання. Клітковина та каротиноїди, на які, зокрема, багаті кабачки, знижують ризик серцевих захворювань. Пектин, один із видів розчинної клітковини, що міститься в цукіні, є особливо ефективним у зниженні загального та «поганого» рівня холестерину ЛПНЩ. Цукіні також багаті калієм, що допомагає знизити високий кров’яний тиск, розширюючи кровоносні судини.

 

Захворювання очей. Цукіні багаті вітаміном С і бета-каротином – двома поживними речовинами, важливими для здоров’я очей. Вони також багаті на лютеїн і зеаксантин, які накопичуються у сітківці, покращуючи зір і знижуючи ризик розвитку вікових захворювань очей, катаракти, помутніння кришталика.

 

Захворювання кісток. Цукіні багаті лютеїном і зеаксантином, а також вітаміном К і магнієм, що сприяють зміцненню кісток.

 

Онкозахворювання. «Дослідження в пробірках і на тваринах показують, що екстракти цукіні допомагають вбити або обмежити ріст певних ракових клітин. Однак потрібні дослідження за участі людей», – каже лікар.

 

Цукіні, каже гастроентеролог, є неймовірно універсальним продуктом: їх можна їсти сирими, тушкованими або вареними. Цукіні можна додавати у салати, супи, запікати з іншими овочами, чечевицею чи рисом, смажити на грилі з часником та олією, випікати з нього млинці, кекси або тістечка.

 

 

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Шість хвороб, які можуть попередити кабачки
Кабачки, зокрема цукіні, позитивно впливають на організм, зокрема, нормалізують травлення, підтримують роботу серця, знижують рівень цукру в крові, зміцнюють кістки тощо.
2 години тому
Синоптики здивували прогнозом на осінь
Через кліматичні зміни цьогорічна осінь в Україні більше нагадуватиме продовження літа, ніж традиційний прохолодний сезон. За словами кліматолога Василя Троцюка, який висловив свої спостереження стосовно цьогорічної осені, помітне похолодання прийде значно пізніше звичного.
3 години тому
Як правильно зібрати насіння помідорів, щоб мати домашній посівний матеріал
Якщо ви хочете забезпечити себе насінням помідорів, то для початку потрібно правильно відібрати материнську рослину, з якої згодом збиратимете плоди. Це – основа, на якій грунтуються подальші роботи і майбутній урожай. Як це зробити і як далі обробити насіння? Читайте.
4 години тому
Аграрії зібрали вже 25 млн т зернових та зернобобових культур
В Україні триває збір ранніх зернових і зернобобових культур і станом на 15 серпня намолочено майже 25 млн т урожаю з понад 6,1 млн га, що становить 55% від посіяних площ. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.
5 годин тому
У селі Нападівка сім'я Сидоруків вирощує ціле царство сеньйорів-помідорів
Цей смачний корисний овоч «раює» у родині нападівчанина Олексія Сидорука.
7 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.