Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Шпарагівка смачна і взимку: рецепти приготування

Спаржева квасоля – низькокалорійний, багатий вітамінами продукт. Страви з квасолі смачні, корисні, їх швидко можна приготувати.

Шпарагівка смачна і взимку: рецепти приготування

Спаржева квасоля – низькокалорійний, багатий вітамінами продукт. Страви з квасолі смачні, корисні, їх швидко можна приготувати.

2 роки тому Джерело:

 

КОНСЕРВОВАНА

 

Необхідні продукти: стручкова квасоля, 1 л води, 1/8 ч. л. лимонної кислоти, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру.

 

Приготування: квасолю помийте, обріжте кінчики і наріжте на менші шматочки. У каструлі закип’ятіть воду і варіть, доки стане напівм’якою. Розкладіть квасолю у стерилізовані банки.

 

Закип’ятіть воду з сіллю, цукром та лимонною кислотою. Залийте квасолю у банках маринадом. Закрутіть і стерилізуйте. 

 

Радимо суху стерилізацію 15 хвилин у духовці, виставленій на 10 градусів.

 

 

"КВАСОЛЯ У ВОГНІ"

 

 

 

Необхідні продукти: 

 

2 кг стручкової квасолі, ½ кг моркви, ½ кг цибулі, 4 солодкі червоні перці, 1 скл. олії, 500 г томатної пасти, 7 ст. л. оцту, 6 повних ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 3 лаврові листки, 3 горошини духмяного перцю, 1 ст. л. солодкої паприки, ¾ ч. л. гострого перцю чилі (можна й більше, залежить від вашого смаку), 1/3 ч. л. чорного перцю. 

 

Приготування: 

 

Стручки квасолі поріжте на шматочки (без кінчиків)киньте у солону кип’ячену воду і варіть 15 хвилин. Злийте воду.

 

Потріть на грубій тертці моркву, наріжте тонкими кільцями цибулю, викладіть на пательню з олією, додайте лавровий лист, духмяний перець, сіль. Цукор і перець. Тушкуйте 10 хвилин, помішуючи.

 

Потім додайте перець, нарізаний соломкою, перемелений  солодкий і гострий перець, приблизно 10 мл води. Варіть, помішуючи, 5 хвилин.

 

Наприкінці додайте томатну пасту, оцет і ще 100 мл води. Доведіть до кипіння і зніміть із вогню. Додайте варену квасолю і обережно перемішайте.

 

До смаку приправте сіллю, цукром або перцем. Гарячий салат розкладіть у стерилізовані банки, закрутіть і стерилізуйте 12 хвилин після того, як вода закипить.

 

 

 

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
Навіщо досвідчені господині змащують сковорідку оцтом перед смаженням
Кулінарна майстерність проявляється у знанні маленьких хитрощів та прийомів, які значно спрощують процес приготування різноманітних страв. Саме такі деталі допомагають зберегти чистоту на кухні, покращити смак їжі та заощадити час. Одним із таких давніх методів є обробка сковорідки оцтом перед смаженням.
3 години тому
Пенсії, зарплати, соціальна допомога та податки: що зміниться в 2026 році
З 1 січня 2026-го починає діяти Закон України «Про Державний бюджет України на 2026 рік», тому громадян у новому році очікують певні зміни в соціальній сфері. Зміни стосуватимуться і заробітних лат, і соціальної допомоги тощо.
3 години тому
Прогноз на 2026 рік: який урожай зернових очікують у ЄС
Загальний урожай зернових у Європейському Союзі-27 + Велика Британія 2026 року складе 296,7 млн т проти 306,6 млн т, зібраних у 2025 році. Про це йдеться у грудневому прогнозі Європейської асоціації торгівлі зерновими, олійними культурами, рослинними оліями, кормами і тваринами COCERAL.
3 години тому
Президент України подарував Папі Римському шопку тернопільської етномайстерні
Унікальний витвір українського мистецтва став частиною дипломатичного протоколу на найвищому рівні. Шопку-триптих, створену майстрами відомої тернопільської етномайстерні «Коза Дереза», було представлено Папі Римському. Урочиста передача подарунка відбулася під час офіційної аудієнції президента України у Ватикані, що стало знаковою подією для культурної дипломатії нашої держави.
4 години тому
Створюють платформу, на якій можна буде замовити аналіз ґрунту і води та подаватися на гранти
Фонд «Ми Сила» у партнерстві з EIT Food North-East у межах програми ReGrow.UA реалізує проєкт Національної платформи для аналізу забруднення ґрунту і води – цифрове рішення, покликане спростити землевласникам і фермерам доступ до грантового фінансування, а також надати науковцям інструмент для системного моніторингу стану аграрних земель в Україні.
4 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.