Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

В індустріальному парку «Західноукраїнський промисловий хаб» на Тернопільщині запустили лінію з розливу олії

В індустріальному парку «Західноукраїнський промисловий хаб» (с. Острів Тернопільська область) відбувся запуск нової лінії з розливу олії. Її запустили в рамках економічного форуму «Зроблено в Україні – Тернопільщина». Компанія Delta Food, яка є учасником парку, інвестувала у проєкт 40 млн грн.

В індустріальному парку «Західноукраїнський промисловий хаб» на Тернопільщині запустили лінію з розливу олії

В індустріальному парку «Західноукраїнський промисловий хаб» (с. Острів Тернопільська область) відбувся запуск нової лінії з розливу олії. Її запустили в рамках економічного форуму «Зроблено в Україні – Тернопільщина». Компанія Delta Food, яка є учасником парку, інвестувала у проєкт 40 млн грн.

6 місяців тому Джерело:

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради Дмитро Кисилевський. За його словами, потужність нової виробничої лінії становить 6000 пляшок обʼємом 1 літр щогодини. Для видуву пляшок застосовано обладнання українського виробництва (Pet Technology, Чернігів). 


«Нова продукція підприємства відправлятиметься переважно на експорт. Компанія Delta Food, яка дотепер спеціалізувалась на виробництві соусів (ТМ «Гуляйполе»), наразі 30% продукції експортує до країн ЄС та США. В індустріальному парку підприємство створило 200 робочих місць», – зауважив Дмитро Кисилевський. 


Парламентар повідомив, що для запуску нової виробничої лінії Delta Food скористалась програмами державної політики «Зроблено в Україні». 40% фінансування проєкту здійснено за рахунок програми доступних кредитів «5-7-9». Крім того, підприємство скористалось можливістю звільнення від ПДВ та мита при ввезенні обладнання на територію індустріального парку. 


На осінь 2025 року Delta Food готує запуск нової лінії з виробництва соусів. Інвестиції у цей проект складуть понад 100 млн. грн. 


Дмитро Киселевський нагадав, що у 2022 році через широкомасштабне вторгнення росіян компанія Delta Food релокувала виробничі потужності з м. Гуляйполе (Запорізька область). Саме тоді компанія прийняла рішення перевезти обладнання в індустріальний парк «Західноукраїнський промисловий хаб» на Тернопільщині. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Максимум користі: дієтологи назвали найкращий час, коли можна їсти яблука
Фрукти мають бути у щоденному раціоні кожної людини, адже це простий спосіб отримати необхідні організму вітаміни. Найдоступнішими незалежно від сезону є яблука, але у деяких можуть виникнути питання, коли їх краще їсти, щоб принести максимум користі.
5 годин тому
Що робити, якщо груша не родить: поради садоводів
Багато дачників нарікають, що не мають жодної втіхи від посаджених деревець груші. Якщо яблуньки гарно розвиваються і почали давати урожай уже на третій рік, то з грушею щось не так. Є кілька основних причин, чому груша може не давати плодів роками, втім, цю проблему просто вирішити, кажуть садоводи.
5 годин тому
Андрій БАРАН: «Працюємо на українській землі для українців та Української держави»
Наприкінці важкого у всіх відношеннях 2025 року і напередодні професійного свята аграріїв цікавлюся виробничими досягненнями компанії «Агропродсервіс» у її генерального директора, заслуженого працівника сільського господарства України Андрія Барана. А розпочати розмову пропоную з її найбільшої галузі – рослинництва…
6 годин тому
Від вишуканих супів до ароматних десертів: рецепти страв із гарбуза
Листопад приносить із собою не лише перші приморозки, а й щедрі дари осені, серед яких особливе місце посідає яскравий і корисний гарбуз. Він справжня знахідка для кулінарів, адже з ним можна приготувати безліч дивовижних страв – від вишуканих супів до ароматних десертів.
8 годин тому
«У серці медового Тернопілля»
У жовтні гостинне Тернопілля стало епіцентром солодких подій, приймаючи VI Форум ГО «Фундації жінок пасічниць» (Фундації) під промовистою назвою «У серці медового Тернопілля». Цей захід, що відбувся 25–26 жовтня, ознаменував нову еру для Фундації, адже вперше за свою історію проходив у виїзному форматі, залишивши столицю та розпочавши мандрівку Україною.
8 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.