Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Смажене морозиво вдома: легко та смачно

Хоча смажене морозиво виглядає складним у приготуванні, насправді це дуже простий рецепт, який доступний навіть для новачків у кулінарії. Для цього рецепту найкраще підійде ванільне морозиво. Для цікавішого смаку можна додати в панірувальні сухарі дрібно нарізаний шоколад або горіхи. при подачі можна додавати фруктові соуси чи карамель.

Смажене морозиво вдома: легко та смачно

Хоча смажене морозиво виглядає складним у приготуванні, насправді це дуже простий рецепт, який доступний навіть для новачків у кулінарії. Для цього рецепту найкраще підійде ванільне морозиво. Для цікавішого смаку можна додати в панірувальні сухарі дрібно нарізаний шоколад або горіхи. при подачі можна додавати фруктові соуси чи карамель.

4 місяці тому Джерело:

Детальніше про це розповідає agroter.com.ua. 


Інгредієнти: 
морозиво — 400 г; 
молоко — 100 мл; 
пшеничне борошно — 100 г; 
панірувальні сухарі — 100 г; 
кукурудзяний крохмаль — 50 г; 
цукор — 50 г; 
яйце — 1 шт.; 
ванільний цукор — 1 ч. л.; 
рослинна олія для смаження — 500 мл; 
какао-порошок або кориця (для посипання) — за бажанням. 


Спосіб приготування: 


Взяти морозиво та сформувати з нього кульки за допомогою ложки чи спеціальної мірної склянки для морозива. Бажано, щоб кульки були не дуже великими, щоб їх було легше смажити. 


Сформовані кульки розкласти на обробній поверхні чи на тарілці, вистеленій пергаментом. Покласти їх у морозильник на 1–2 години, щоб вони добре замерзли й не танули під час смаження. 


У великій мисці змішати пшеничне борошно та кукурудзяний крохмаль. Додати яйце, молоко, цукор і ванільний цукор, після чого все добре перемішати до однорідної маси. Кляр має бути досить густим, щоб він тримався на морозиві, але не надто важким. 


Після того, як кульки з морозивом заморозяться, кожну кульку обваляти спочатку в клярі, а потім у панірувальних сухарях, аби вона була рівномірно покрита, а потім покласти назад у морозильник на 30 хвилин для додаткового заморожування. 


Нагріти олію у великій каструлі чи фритюрниці до температури 180 °C. Обережно опустити кульки в гарячу олію та смажити протягом 30-40 секунд, поки вони не стануть золотисто-коричневими й хрусткими з усіх боків. Дуже важливо не залишати кульки в олії надто довго, щоб не розтанули. 


Готові кульки акуратно дістати з олії та покласти на паперовий рушник, аби зняти зайвий жир. Подавати смажене морозиво, посипаючи какао-порошком або корицею за бажанням. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Оборонець Маріуполя Михайло Діанов одружився
Колишній боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти Збройних сил України Михайло Діанов, який став відомим завдяки легендарному фото з «Азовсталі», одружився з коханою Мирославою. Про це він повідомив у своєму Facebook та опублікував фото з дружиною на тлі Тернопільського ставу.
15 годин тому
Розумна годівниця видає птахам їжу в обмін на зібране сміття. Одна пташка принесла для обміну банківську картку…
Багато людей люблять підгодовувати пташок, але годівниця, створена умільцями, слугує не тільки цій добрій меті. Користувачі соціальних мереж з подивом помилувалися на те, як наші пернаті друзі приносять сміття і складають його в спеціально відведену для цього ємність, а натомість отримують корм.
16 годин тому
Аграрії намолотили майже мільйон тонн зерна
Українські аграрії наближаються до збору першого мільйона тонн зерна нового врожаю. Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України. Загалом жнивують вже у дев’ятьох областях.
16 годин тому
Як і коли обрізати лаванду: важливі поради
Регулярна обрізка лаванди є ключовим елементом догляду. Вона запобігає огрубінню стебел, підтримує компактну форму куща, стимулює розвиток нових пагонів. Експерти розповіли про оптимальні терміни, техніку обрізки та поширені помилки.
18 годин тому
Кава чи чай: дієтолог розповів, з чого краще починати день
Багато людей не уявляють свій ранок без кави або чаю. Однак виникає питання, що корисніше з напоїв пити в цей період дня. Тому дієтологи визначили кращий ранковий напій та розповіли, як кожен з них впливає на організм людини.
18 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.