Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Смакують і зігрівають: перевірені рецепти зимових напоїв

Настав час теплих ковдр і гарячих смачних напоїв. А щоб не обходитися звичайним чаєм із лимоном і какао – слід запастися цікавішими ідеями.

Смакують і зігрівають: перевірені рецепти зимових напоїв

Настав час теплих ковдр і гарячих смачних напоїв. А щоб не обходитися звичайним чаєм із лимоном і какао – слід запастися цікавішими ідеями.

4 години тому Джерело:

 Білий гарячий шоколад 


Звичайний гарячий шоколад вміє готувати майже кожен. Тож ми пропонуємо цікавіший і незвичний рецепт білого гарячого шоколаду. 
 

Інгредієнти на дві порції: 2,5 склянки молока, 1 пачка ваніліну, 2/3 плитки білого шоколаду. За бажанням – збиті вершки чи зефір для прикраси. 


Приготування: шоколад поламати на дрібні частини та додати у молоко разом із ванільним цукром. Розігріти, не доводячи до кипіння, щоб шоколад розтопився. Змішати та налити у склянки. 


Для прикраси: порізати  рожевий зефір на дрібні частини та розділити на всі склянки. Зверху також можна додати трішки збитих вершків і потрусити потертим білим шоколадом. 


Безалкогольний глінтвейн 


Глінтвейн – безперечно найпопулярніший зимовий напій. Десь на рівні із какао та гарячим шоколадом.  
 

Інгредієнти на дві порції: 500 мл виноградного соку, 3 зірочки гвоздики, по декілька шматочків лимона й апельсина. Дрібка кориці, мускатного горіха, імбиру сушеного та кардамону. 


Приготування: сік вилитиу каструлю разом з усіма спеціями, додати тонкі скибочки цитрусових. Нагріти до появи дрібних бульбашок, але не слід доводити до кипіння. Дати напою настоятися під кришкою, поки він не охолоне до прийнятного теплого стану. За бажанням, можна підсолодити каплею меду.

 
Пряний чай із молоком 


Інгредієнти для двох порцій: 1,5 склянки води, 2 склянки молока, 2 пакетики чаю. Гвоздика мелена, сушений імбир і мускатний горіх – по 1/5 ч. л. Кориця – дві палички, кардамон та 1 ст. л цукру. 


Приготування: чай залити гарячою водою та дати настоятися 5 хвилин. Далі вилити його в каструлю, додати молоко, цукор і спеції. Варити до кипіння, пропустити через сито – напій готовий! 


Безалкогольний Егг-ног 


Інгредієнти для двох порцій: 2 склянки молока, 5 зірочок гвоздики, 1/4 ч. л кориці та 1/4 склянки згущеного молока. Пів склянки цукру, 4 яєчні жовтки. А також за смаком – збиті вершки, мускатний горіх, ванілін. 


Приготування: змішати спеції, згущене та звичайне молоко у каструлі. Розігріти, не доводячи до кипіння. Окремо збити ретельно жовтки із цукром. Продовжуючи збивати, поступово вливайте в жовтки тепле молоко. Вилити назад у каструлю і варити на слабкому вогні ще декілька хвилин.Розлийте готовий напій у склянки та прикрасьте збитими вершками. 


Збитень 


Інгредієнти: на 500 мл води треба додати по 2/3 чайної ложки м’яти, квіток липи й листя смородини, жменю сушених ягід, кілька горошин чорного перцю, 5 г свіжого тертого імбиру і пару зірочок гвоздики.  


Приготування: все це разом треба проварити 20 хв і залишити настоюватися ще на 40 хв. Потім підігріти й змішати з соком 1 лимона. Мед додати за смаком, коли напій трохи охолоне. Також за бажанням влити трішки міцного алкоголю. 


Грог 


Інгредієнти: на 300 мл окропу потрібна одна чайна ложка чорного чаю, декілька зерняток духмяного перцю, бадьян, кілька зірочок гвоздики, по дрібці мускатного горіха та кориці, 2 чайні ложки цукру, ром – за смаком. 


Приготування: залити чай і спеції окропом, залишити запарюватися на 5 хвилин. Пропустити через сито та влити у напій ром. Для смаку можна додавати будь-які фрукти, ягоди, спеції, навіть збиті вершки. 


Шоколадне вино 


Інгредієнти: на дві склянки напою треба 2/3 пляшки сухого червоного вина, 1 склянка води, пів плитки чорного шоколаду, столова ложка какао та стільки ж меду (можна замінити цукром). А також 10 г апельсинової цедри й дрібку мускатного горіха. 


Приготування: воду влити в каструлю, додати усі компоненти, окрім вина, та варити до повного розчинення шоколаду. Влити вино, тримати на легкому вогні, не доводячи до кипіння, ще 2–3 хвилини. 
Подавати слід тільки гарячим. Можна прикрасити зверху зефіром чи маршмелоу (кондитерський виріб).  
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Добра основа для співпраці з американськими інвесторами
Минулого четверга на Тернопільщині з робочим візитом побував Президент Американської торгової палати Андрій Гундер. У межах візиту гість відвідав компанію «Агропродсервіс», ознайомився з роботою її виробничих підрозділів, підприємств на території Великоберезовицької та Козівської громад. Зацікавили високого гостя роботи з реконструкції Бережанського замку, виставка картин іменитого художника Олега Шупляка «Український космос». До слова, Андрія Гундера з Бережанщиною пов’язує родинне коріння (його батьки – вихідці із цього мальовничого краю).
11 хвилин тому
Чому молочна кислота корисна для кролів
Молочна кислота – це дешевий, але ефективний засіб для збільшення продуктивності кроликів. Для того, щоб тварини були здоровішими, потрібно розуміти всю цінність такої добавки й правильно її використовувати.
47 хвилин тому
Що лікує квашена капуста: кращі рецепти народної медицини
Ще наші пращури вважали квашену капусту цінним продуктом харчування, тому що зберігає в собі багато вітамінів.
55 хвилин тому
Допоможіть їм перебути зиму…
30 листопада – справжнє свято для тих, хто обожнює кішок, собак та інших домашніх тварин. Подія має міжнародний характер та називається Всесвітнім днем домашніх тварин. Тварини не дарма називаються меншими братами людини, адже вони потребують турботи і піклування. Особливо це стосується домашніх вихованців, які цілковито залежать від свого господаря.
2 години тому
Які рослини не можна підгодовувати попелом
Зола – безкоштовне і ефективне підживлення для багатьох рослин. Але декому вона справді може принести швидше шкоду, ніж користь. Які рослини можна і не можна підгодовувати золою, як правильно приготувати зольний розчин, як використовувати золу при посадці картоплі…
3 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023 - 2024
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.