Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Цим продуктам не місце в холодильнику

Багатьом продуктам життя «вкорочує» саме холод, тому зберігати їх у холодильнику не можна.

Цим продуктам не місце в холодильнику

Багатьом продуктам життя «вкорочує» саме холод, тому зберігати їх у холодильнику не можна.

1 рік тому Джерело:

Мед. Втрачає корисні властивості, смак і текстуру. У холоді мед швидко кристалізується.

 

Шоколад. При низьких температурах він покривається білим нальотом, втрачає естетичний вигляд і смакові властивості.

 

Картопля. На холоді картопляний крохмаль перетворюється на цукор, відтак погіршуються смакові властивості і структура овоча.

 

Оливкова олія. У холоді з’являється гіркота, білий осад і як наслідок – погіршення смаку і корисних властивостей.

 

Тропічні фрукти, як-от ананас, ківі, манго тощо швидко втрачають свій товарний вигляд, погіршуються смакові якості. 

 

Банани. У холоді швидко чорніють, крім того, виробляють етилен, що псує сусідні продукти. 

 

Авокадо. У холодильнику авокадо не дозріє, а лише почорніє і може зіпсуватися.

 

Помідори. У холоді втрачають смак і стають борошнистими.

 

Яблука, груші. Виробляють етилен, що веде до скорочення термінів зберігання інших овочем і фруктів, що поруч.

 

Кавун, диня. У холодильнику втрачають смак, аромат, яскравість і насиченість.

 

Хліб. Миттєво вбирає сторонні запахи, а при підвищеній вологості на хлібобулочних виробах може з’явитися пліснява.

 

Базилік. На холоді швидко в’яне і чорніє, а сильний аромат пряної зелені можуть увібрати інші продукти у холодильнику.

 

Цибуля, часник. У холодильнику при недостатній циркуляції повітря і підвищеній вологості вони стають млявими, швидко проростають і гниють.

 

Баклажани. У холоді швидко псуються, а на шкірці починають з’являтися темні плями.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Українські заводи виробили 700 тис. тонн цукру
Станом на початок листопада в Україні вироблено 700 тис. тонн цукру. Це на 110 тис тонн менше, ніж за аналогічний період 2024 року. Про це у Телеграм-каналі повідомляє пресслужба Асоціації «Укрцукор».
8 годин тому
Короновані словом: серед переможців Міжнародного літературного конкурсу є і тернополяни
Нагадаємо, ідея конкурсу «Коронація слова» виникла в середині 1990-их років, коли засновники Тетяна та Юрій Логуші шукали романи українських письменників до читання в київських книгарнях. Окрім маси залежаного соцреалізму, цікаве не часто траплялося і вони були змушені або повторно перечитувати класиків, або вибирати іноземних письменників, або...
8 годин тому
Українці Хорватії видали геніальний «Щедрик»
Українська громада Республіки Хорватія випустила двомовний українсько-хорватський збірник самобутніх оригінальних композицій Миколи Леонтовича «Щедрик, Ščedryk». Авторка, упорядниця книжки – народна артистка України, примадонна Хорватського національного театру імені Івана Зайца в Рієці, засновниця й очільниця Українського культурно-просвітнього товариства «Дніпро» – Рієка Ольга Камінська.
9 годин тому
Чому лікарі не радять їсти суп на вечерю
Суп на вечерю здається легкою, корисною та дієтичною стравою. Багато хто вважає, що тарілка гарячого бульйону допоможе не переїсти, поліпшить травлення й забезпечить спокійний сон. Проте гастроентерологи мають іншу думку, є щонайменше три вагомі причини, чому варто відмовитися від супу ввечері.
9 годин тому
Як обрізати виноград у листопаді, щоб отримати рекордний урожай
Листопад — найкращий час для осінньої обрізки винограду. Коли листя вже опало, а сокорух у лозі припинився, лози добре видно, і можна правильно сформувати кущ, заклавши основу майбутнього врожаю. Головне — не поспішати й дотримуватись кількох простих правил.
9 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.