Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

10 секретів ідеальної паски

Напередодні Великодня найперша турбота кожної господині – гарна, пишна, смачна паска, бо ж саме вона є головною окрасою святкового столу.

10 секретів ідеальної паски

Напередодні Великодня найперша турбота кожної господині – гарна, пишна, смачна паска, бо ж саме вона є головною окрасою святкового столу.

2 тижні тому Джерело:

 

Перш ніж замісити тісто, просійте борошно: воно збагатиться повітрям і водночас позбудеться сторонніх домішок.

 

Щоб тісто вдалося, беріть лише свіжі дріжджі.

 

Готуючи опару, заливайте її всією кількістю рідини, вказаної в рецепті, підігрівши до температури 25-30 градусів (холодніша або надто гаряча рідина вповільнить дію чи геть зіпсує дріжджі). Найкраще залити їх молоком.

 

Посипте поверхню дріжджового розчину тонким шаром борошна, яке візьметься тріщинами, коли опара підходитиме. Про готовність опари свідчить збільшення об’єму тіста більш ніж удвічі та поява пухирців.

 

Додавши до готової опари решту продуктів, слід якомога довше вимішувати й «вибивати» тісто, поки воно почне відставати від рук (їх добре змастити перед цим олією). Жир додають у тісто наприкінці замішування.

 

Повторне бродіння має тривати півтори-дві години, за цей час треба перемішати тісто двічі й відставити, щоб знову виросло у півтора-два рази.

 

Для безопарного тіста дріжджі посипають цукром, а коли вони розпустяться, додають усі продукти, замішують і відставляють у тепле місце на годину-півтори для бродіння. Тісто двічі-тричі перемішують за цей час.

 

Під час випікання стежте за температурою в духовці: при низькій тісто переросте, а при вищій, ніж треба, не встигне як слід підійти.

 

Підготовлені до випікання вироби з дріжджового тіста деякий час тримають у теплому місці, щоб підійшли.



Якщо паску важко відокремити від стінок форми, обгорніть її мокрим рушником і потримайте над парою або ж опустіть денце форми у холодну воду на 5 хвилин.

 

 

 

 

 

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Тернопілля завершує посівну
Як повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Тернопільської обласної державної адміністрації, аграрії нашого краю майже завершили посівну 2024 року. 99,6 відсотка земель від запланованої кількості вже оброблено.
2 години тому
Між правдою і фейками, або Ще раз про важливість критичного мислення
Сучасний медіапростір представлений безліччю електронних ресурсів, наповнених величезною кількістю інформації, значна частина якої почасти не є правдивою. Це особливий виклик для молодого покоління, яке в буквальному розумінні «живе в соцмережах» і є споживачем цих посилів.
6 годин тому
Праски 150-літньої давнини – у «Лемківській хаті»
У Монастириському музейному комплексі «Лемківська хата» відкрили виставку старовинних прасок. Тут представили 22 експонати, серед яких праски 150-річної давнини. Директорка музею Віра Дудар розповідає:
6 годин тому
Агропереробка – один з пріоритетів сільського господарства України
Виконуючий обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький назвав розвиток переробної промисловості одним із пріоритетів агросектору України. Агропереробка сприятиме підвищенню конкурентоспроможності українських товарів та розширенню експортних ринків, - зазначив він.
6 годин тому
Чи настане після 18 травня паливний колапс?
В Україні від 18 травня може настати паливний колапс. Без пройдених комісій у ТЦК та ВЛК водіїв можуть не випустити за кордон за паливно-мастильними матеріалами. Про це розповів директор мережі АЗС Дмитро Леушкін.
6 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.