Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Чому не можна пити вчорашній чай: несподівані наслідки

Заварений чай придатний до вживання впродовж перших 15–20 хвилин. Не можна пити вчорашній, тому що мокре листя вже втратило свої первинні властивості, а бактерії завдадуть шкоди організмові.

Чому не можна пити вчорашній чай: несподівані наслідки

Заварений чай придатний до вживання впродовж перших 15–20 хвилин. Не можна пити вчорашній, тому що мокре листя вже втратило свої первинні властивості, а бактерії завдадуть шкоди організмові.

2 місяці тому Джерело:

 

Найяскравіший доказ того, що не можна пити вчорашній чай, – це тонка оксидна плівка, що зʼявляється через окислення різних органічних речовин, які містяться в напої. До складу «плівки» входять білкові молекули, магній, кальцій, кофеїн, гуанін, теофілін та ін. При цьому всі вони втрачають свої властивості, а деякі стають небезпечними для організму.

 

Вчорашній чай небезпечний не тільки для шлунково-кишкового тракту. Серйозніші наслідки можуть очікувати нервову і серцево-судинну системи, що викликає одне з похідних чаю – пурин. Ця речовина, що переходить в екстракт чаю під час його тривалого стояння більш як 10 хвилин – гуанін.

 

Втім, це не свідчить про те, що після одного заварювання сухого листя заварку потрібно викинути. Допускається заварювання чайного листя по кілька разів, залежно від того, до якого сорту він належить і яке оброблення пройшов.

 

Найменше заварюють чорний чай. Допускається дворазове заливання окропом, після чого заварка непридатна до використання. Це пояснюється підготовкою чайного листя: процес ферментації й сушіння робить його ламкішим, воно настоюється швидше, тому й швидше віддає всі свої речовини.

 

Зелений чай відрізняється своєю підготовкою від чорного. За рахунок меншої ферментації або цілковитої її відсутності в ньому міститься більше корисних речовин. Що більше він настоюється, то краще розкривається його смак. Зелений чай можна заварювати 3–4 рази поспіль.

 

Використовуючи багаторазове заварювання, потрібно до кожного наступного додавати певний час – приблизно 1–2 хвилини. Якщо для зеленого чаю під час першого заварювання достатньо хвилини, то для третього знадобиться три хвилини.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Уряд схвалив Стратегію продовольчої безпеки до 2027 року
Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про схвалення Стратегії продовольчої безпеки України на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації». Про це повідомили на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.
9 годин тому
Аграрії зібрали вже 19 млн тонн ранніх зернових
В Україні тривають жнива ранніх культур. Вже зібрано понад 19 млн тонн зернових та понад 3 млн тонн олійних. Загалом обмолочено понад 5 871,9 тис. га, намолочено 22 324,6 млн. тонн нового врожаю. Аграрії Полтавщини завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур.
9 годин тому
Безкоштовна техніка для малих та середніх фермерів
Малі та середні аграрні підприємства Тернопільщини можуть подати заявку на безкоштовне користування технікою від Міжнародного благодійного фонду Говарда Г. Баффета «Жнива Перемоги» на осінню посівну.
9 годин тому
За три місяці тернопільським аграріям нарахували 22 млн грн за придбану с/г техніку українських виробників
В липні аграріям нарахували компенсації за придбану у червні українську сільгосптехніку на 72,2 млн грн. Загалом за три місяці дії програми аграріям нарахували вже майже 100 млн грн компенсації. Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.
10 годин тому
Прем'єр-міністр відзначив медиків з Тернопільщини
Напередодні Дня медичного працівника колективи двох медичних закладів Тернопільщини - КНП «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» Тернопільської обласної ради і Тернопільська обласна клінічна лікарня отримали подяку від Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.
10 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.