Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Чому не можна пити вчорашній чай: несподівані наслідки

Заварений чай придатний до вживання впродовж перших 15–20 хвилин. Не можна пити вчорашній, тому що мокре листя вже втратило свої первинні властивості, а бактерії завдадуть шкоди організмові.

Чому не можна пити вчорашній чай: несподівані наслідки

Заварений чай придатний до вживання впродовж перших 15–20 хвилин. Не можна пити вчорашній, тому що мокре листя вже втратило свої первинні властивості, а бактерії завдадуть шкоди організмові.

10 місяців тому Джерело:

 

Найяскравіший доказ того, що не можна пити вчорашній чай, – це тонка оксидна плівка, що зʼявляється через окислення різних органічних речовин, які містяться в напої. До складу «плівки» входять білкові молекули, магній, кальцій, кофеїн, гуанін, теофілін та ін. При цьому всі вони втрачають свої властивості, а деякі стають небезпечними для організму.

 

Вчорашній чай небезпечний не тільки для шлунково-кишкового тракту. Серйозніші наслідки можуть очікувати нервову і серцево-судинну системи, що викликає одне з похідних чаю – пурин. Ця речовина, що переходить в екстракт чаю під час його тривалого стояння більш як 10 хвилин – гуанін.

 

Втім, це не свідчить про те, що після одного заварювання сухого листя заварку потрібно викинути. Допускається заварювання чайного листя по кілька разів, залежно від того, до якого сорту він належить і яке оброблення пройшов.

 

Найменше заварюють чорний чай. Допускається дворазове заливання окропом, після чого заварка непридатна до використання. Це пояснюється підготовкою чайного листя: процес ферментації й сушіння робить його ламкішим, воно настоюється швидше, тому й швидше віддає всі свої речовини.

 

Зелений чай відрізняється своєю підготовкою від чорного. За рахунок меншої ферментації або цілковитої її відсутності в ньому міститься більше корисних речовин. Що більше він настоюється, то краще розкривається його смак. Зелений чай можна заварювати 3–4 рази поспіль.

 

Використовуючи багаторазове заварювання, потрібно до кожного наступного додавати певний час – приблизно 1–2 хвилини. Якщо для зеленого чаю під час першого заварювання достатньо хвилини, то для третього знадобиться три хвилини.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Посівна стартувала в умовах посухи
В Україні розпочалася весняна посівна кампанія. Аграрії вже сіють ранні зернові культури. За прогнозами Міністерства аграрної політики та продовольства, загальна посівна площа залишиться на рівні минулого року - близько 23 млн га. Водночас нестача вологи може стати серйозною проблемою для майбутнього врожаю.
16 годин тому
Жінка, яка прожила 111 років, назвала запоруку свого довголіття
Гільда Лак з Великої Британії дожила до 111 років й поділилась з журналістами секретами свого довгого та насиченого життя. Гільда народилась 1914 року й була свідком двох світових воєн та численних історичних подій XX-XXI століть. Дитинство довгожительки припало на буремні часи Першої світової, коли сім'я переїхала до Шотландії.
17 годин тому
У березні краще вмикати потужні електроприлади вдень, а не вночі
«Укренерго» через вплив погодних факторів на ситуацію в енергосистемі від початку березня почало закликати українців користуватися потужними електроприладами у денні години, хоча взимку навпаки - радили вмикати їх вночі.
18 годин тому
Тернопільські поліцейські вилучили наркотиків на мільйон гривень
Поліцейські Тернополя затримали двох осіб, які реалізовували в обласному центрі наркотичні засоби та психотропні речовини. Вони збували заборонені препарати через інтернет-магазини методом закладок. На місяць фігуранти таким чином заробляли близько 500 тисяч гривень.
18 годин тому
Синоптикиня попередила про різку зміну погоди
До України йде похолодання з дощами та мокрим снігом, неприємна зміна погоди прогнозується вже у неділю, 16 березня. Про це розповіла відома синоптикиня Наталія Діденко. Однак до настання холодів кілька днів і українці ще встигнуть погрітися на вулиці, заспокоює вона.
19 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023 - 2024
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.