Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Чому не можна пити вчорашній чай: несподівані наслідки

Заварений чай придатний до вживання впродовж перших 15–20 хвилин. Не можна пити вчорашній, тому що мокре листя вже втратило свої первинні властивості, а бактерії завдадуть шкоди організмові.

Чому не можна пити вчорашній чай: несподівані наслідки

Заварений чай придатний до вживання впродовж перших 15–20 хвилин. Не можна пити вчорашній, тому що мокре листя вже втратило свої первинні властивості, а бактерії завдадуть шкоди організмові.

4 місяці тому Джерело:

 

Найяскравіший доказ того, що не можна пити вчорашній чай, – це тонка оксидна плівка, що зʼявляється через окислення різних органічних речовин, які містяться в напої. До складу «плівки» входять білкові молекули, магній, кальцій, кофеїн, гуанін, теофілін та ін. При цьому всі вони втрачають свої властивості, а деякі стають небезпечними для організму.

 

Вчорашній чай небезпечний не тільки для шлунково-кишкового тракту. Серйозніші наслідки можуть очікувати нервову і серцево-судинну системи, що викликає одне з похідних чаю – пурин. Ця речовина, що переходить в екстракт чаю під час його тривалого стояння більш як 10 хвилин – гуанін.

 

Втім, це не свідчить про те, що після одного заварювання сухого листя заварку потрібно викинути. Допускається заварювання чайного листя по кілька разів, залежно від того, до якого сорту він належить і яке оброблення пройшов.

 

Найменше заварюють чорний чай. Допускається дворазове заливання окропом, після чого заварка непридатна до використання. Це пояснюється підготовкою чайного листя: процес ферментації й сушіння робить його ламкішим, воно настоюється швидше, тому й швидше віддає всі свої речовини.

 

Зелений чай відрізняється своєю підготовкою від чорного. За рахунок меншої ферментації або цілковитої її відсутності в ньому міститься більше корисних речовин. Що більше він настоюється, то краще розкривається його смак. Зелений чай можна заварювати 3–4 рази поспіль.

 

Використовуючи багаторазове заварювання, потрібно до кожного наступного додавати певний час – приблизно 1–2 хвилини. Якщо для зеленого чаю під час першого заварювання достатньо хвилини, то для третього знадобиться три хвилини.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Друга Пречиста: історія, традиції і прикмети свята
За новим церковним календарем сьогодні відзначають Різдво Пресвятої Богородиці. В народі це свято ще часто називають Друга Пречиста.
9 хвилин тому
Кавунові шкірки як добриво: засіб, який творить дива
У складі шкірок від кавуна багато вітамінів і корисних речовин як для людини, так і для рослин. Якщо використовувати шкірки в якості домашнього добрива, то це позитивно позначиться на врожаї. Причому ефект буде помітний практично одразу.
14 годин тому
Перше золото за вісім років
Українські спортсмени продовжують вражати своєю результативність на Паралімпійських іграх. Зокрема, українець Віктор Дідух став чемпіоном Паралімпійських ігор-2024 з настільного тенісу. Про це повідомив Національний комітет спорту інвалідів України у Facebook.
14 годин тому
Премія імені першого бургомістра-українця Тернополя Володимира Лучаківського
Цього року до Дня місцевого самоврядування в Тернополі традиційно присуджуватимуть та вручатимуть Премії імені першого бургомістра-українця Тернополя Володимира Лучаківського. Урочисте нагородження номінантів премії відбудеться 7 грудня у День місцевого самоврядування.
16 годин тому
Ігор Цвєтов завоював друге золото на Паралімпіаді-2024
7 вересня на Паралімпійських іграх у Парижі знову лунає український гімн після вражаючої перемоги Миколаївського бігуна-легкоатлета Ігора Цвєтова. Він став володарем золотих медалей на дистанціях 100 м та 200 м класу T35.
17 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023 - 2024
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.