Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Чому не можна пити вчорашній чай: несподівані наслідки

Заварений чай придатний до вживання впродовж перших 15–20 хвилин. Не можна пити вчорашній, тому що мокре листя вже втратило свої первинні властивості, а бактерії завдадуть шкоди організмові.

Чому не можна пити вчорашній чай: несподівані наслідки

Заварений чай придатний до вживання впродовж перших 15–20 хвилин. Не можна пити вчорашній, тому що мокре листя вже втратило свої первинні властивості, а бактерії завдадуть шкоди організмові.

1 рік тому Джерело:

 

Найяскравіший доказ того, що не можна пити вчорашній чай, – це тонка оксидна плівка, що зʼявляється через окислення різних органічних речовин, які містяться в напої. До складу «плівки» входять білкові молекули, магній, кальцій, кофеїн, гуанін, теофілін та ін. При цьому всі вони втрачають свої властивості, а деякі стають небезпечними для організму.

 

Вчорашній чай небезпечний не тільки для шлунково-кишкового тракту. Серйозніші наслідки можуть очікувати нервову і серцево-судинну системи, що викликає одне з похідних чаю – пурин. Ця речовина, що переходить в екстракт чаю під час його тривалого стояння більш як 10 хвилин – гуанін.

 

Втім, це не свідчить про те, що після одного заварювання сухого листя заварку потрібно викинути. Допускається заварювання чайного листя по кілька разів, залежно від того, до якого сорту він належить і яке оброблення пройшов.

 

Найменше заварюють чорний чай. Допускається дворазове заливання окропом, після чого заварка непридатна до використання. Це пояснюється підготовкою чайного листя: процес ферментації й сушіння робить його ламкішим, воно настоюється швидше, тому й швидше віддає всі свої речовини.

 

Зелений чай відрізняється своєю підготовкою від чорного. За рахунок меншої ферментації або цілковитої її відсутності в ньому міститься більше корисних речовин. Що більше він настоюється, то краще розкривається його смак. Зелений чай можна заварювати 3–4 рази поспіль.

 

Використовуючи багаторазове заварювання, потрібно до кожного наступного додавати певний час – приблизно 1–2 хвилини. Якщо для зеленого чаю під час першого заварювання достатньо хвилини, то для третього знадобиться три хвилини.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Які рослини не можна садити біля троянд: лише нашкодять
Троянди вважають одними з найкрасивіших садових рослин, але для їхнього здоров’я важливо правильно підбирати сусідів. Неправильно посаджені поряд квіти чи овочі можуть виснажувати ґрунт, створювати надмірну вологість, затінювати кущі або переносити небезпечні хвороби та шкідників.
11 годин тому
Українці віком 60+ вже можуть підписувати контракт із ЗСУ офіційно
Офіційно запрацювала процедура прийняття на військову службу за контрактом українців віком від 60 років і більше: до військових частин і Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки розіслали алгоритм дій.
12 годин тому
Чому вовк ніколи не вбиває вовка… Якби ж люди вивчили цей урок!
В соціальних мережах час від часу можна знайти цікаві публікації про життя тварин, їхні взаємини з іншими. Скажімо, коли вовк програє бій з іншим вовком і розуміє, що шансів перемогти немає, він спокійно пропонує свою яремну вену супернику, ніби каже: «я програв, давай, закінчимо з цим»…
16 годин тому
Які українські імена зараз популярні за кордоном
З початком війни багатьом українцям довелось виїхати за кордон. Примусова міграція призвела до змін та, зокрема, появи моди на українські імена за межами України. На сьогодні велика кількість європейців стали ненав’язливо «позичати» наші імена й поступово це переростає у справжнісінький тренд!
16 годин тому
Виставку помідорів показали на… тернопільському ринку
Подружжя Ігор Чаплінський і Олена Петляр щороку організовують на тернопільському ринку виставку помідорів. Вони займаються городництвом понад 10 років. Щоразу висаджують нові сорти помідорів, перцю і баклажанів. Усього апробували 1 800 сортів помідорів. Плоди різняться кольором, формою, розмірами та смаком.
17 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.