Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

П’ять доступних продуктів, які треба їсти для підтримки імунітету взимку

Із приходом зими та зменшенням різноманіття свіжих овочів багато українців замислюються, як підтримати свій імунітет. Нутриціологиня та хелс-коуч Катерина Крупкіна назвала 5 доступних та корисних продуктів, які варто додати до зимового раціону, щоб почуватися бадьоро та захистити організм.

П’ять доступних продуктів, які треба їсти для підтримки імунітету взимку

Із приходом зими та зменшенням різноманіття свіжих овочів багато українців замислюються, як підтримати свій імунітет. Нутриціологиня та хелс-коуч Катерина Крупкіна назвала 5 доступних та корисних продуктів, які варто додати до зимового раціону, щоб почуватися бадьоро та захистити організм.

60 хвилин тому Джерело:

Оселедець

 

Оселедець є цінним джерелом вітаміну B12 та Омега-3 жирних кислот. Омега-3 відомі як потужний протизапальний елемент, що є критично важливим для підтримки організму взимку, пишеРБК-Україна.

 

При виборі оселедця варто віддавати перевагу слабосоленому продукту, який не містить олії та цукру у складі, а також звернути увагу на умови його зберігання.

 

Гарбузове насіння

 

Цей простий та доступний продукт є справжнім джерелом елементів, що підтримують імунітет: цинк, магній та негемове залізо (форма заліза, яка міститься в продуктах рослинного походження, а також у молочних продуктах та добавках).

 

Гарбузове насіння можна легко інтегрувати в раціон, додаючи його до салатів, каш або споживаючи як самостійний перекус.

 

Заморожені ягоди

Навіть за відсутності свіжих ягід, заморожені стануть повноцінною альтернативою. Вони зберігають більшість поживних речовин, зокрема антиоксиданти та вітамін С, які підтримують захисні функції організму. Заморожені ягоди можуть бути додані до смузі або йогуртів. До слова, зручні контейнери для заморозки, які можна знайти на Rozetka, допоможуть зберігати їх правильно.

 

Ківі

Цей фрукт є чудовим джерелом вітаміну С, який є ключовим для імунної системи. Ківі також забезпечує організм необхідною клітковиною, особливо якщо споживати його зі шкіркою.

 

Хелс-коуч зауважує, що продукти з високим вмістом вітаміну С, такі як ківі, бажано вживати у сирому вигляді, оскільки цей вітамін руйнується при взаємодії з високою температурою.

 

Морква та інші коренеплоди

 

Зимовий раціон обов'язково має містити коренеплоди. Морква особливо цінна, оскільки містить бета-каротин, який в організмі перетворюється на вітамін А, важливий для імунної системи.

 

Морква є доступною та універсальною і може використовуватися як у приготованих стравах, так і сирою.

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
Як у 2025 році оформити спадщину на пай
Оформлення спадщини на пай – це процедура, яку часто проводять у сфері земельних відносин. Щоб успішно її завершити, людина повинна знати важливі деталі та особливості, передбачені законодавством. Консультує юристка Лариса Кісь.
25 хвилин тому
Скільки цього року коштують новорічні ялинки
Державне підприємство «Ліси України» розпочало реалізацію хвойних дерев до Нового року. Про це інформує пресслужба держпідприємства. Уже продано близько 10 тисяч ялинок, а загальний план - 140 тисяч штук. За потреби лісівники заготовлять додаткову кількість із власних плантацій площею 2,7 тис. га, де росте 7,8 мільйона дерев.
35 хвилин тому
Не лише в кулінарії: несподівані способи використання лаврового листя в побуті
Лавровий лист – це популярна спеція, яку можна знайти практично на будь-якій кухні. Втім, годиться вона не лише для приготування їжі. Ароматне, пікантне листя лаврового листа, виявляється, може не лише додати аромату та смаку будь-якій страві, але й замінить чимало побутових засобів.
48 хвилин тому
Українські заводи виробили 1 млн 250 тис. тонн цукру
Станом на початок грудня 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України, переробили 8 млн 360 тис. тонн цукрових буряків та виробили 1 млн 250 тис. тонн цукру. Про це повідомляє пресслужба Асоціації «Укрцукор».
59 хвилин тому
П’ять доступних продуктів, які треба їсти для підтримки імунітету взимку
Із приходом зими та зменшенням різноманіття свіжих овочів багато українців замислюються, як підтримати свій імунітет. Нутриціологиня та хелс-коуч Катерина Крупкіна назвала 5 доступних та корисних продуктів, які варто додати до зимового раціону, щоб почуватися бадьоро та захистити організм.
60 хвилин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.