Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Люди, які не вживають м'яса, мають значно нижчі шанси інфікуватися COVID-19

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що коронавірус в Україні набув сезонного характеру, як і грип. В інтерв'ю РБК-Україна він розповів, що українські епідеміологи фіксують по дві хвилі захворюваності на коронавірус за рік.

Люди, які не вживають м'яса, мають значно нижчі шанси інфікуватися COVID-19

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що коронавірус в Україні набув сезонного характеру, як і грип. В інтерв'ю РБК-Україна він розповів, що українські епідеміологи фіксують по дві хвилі захворюваності на коронавірус за рік.

1 місяць тому Джерело:

«Маємо констатувати, що це вже абсолютно рутинне захворювання, - зазначив він в інтерв'ю РБК-Україна. - Як висловлюються представники Всесвітньої організації охорони здоров'я, це стало постійною загрозою і постійною проблемою системи охорони здоров'я. Так, «ковід» зараз має ознаки сезонності, як грип», - розповів санлікар. 


Як він пояснив, тепер ця хвороба чітко потрапляє в основні сезонні піке. З вересня-жовтня по листопад-грудень фіксують зростання кількості хворих. 


Він пояснив, що захворюваність триває у січні, лютому, березні та частково квітні. Також це час, коли збільшується захворюваність на грип. Починаючи від травня, ми будемо спостерігати другу невелику хвилю. Вона завжди менша, ніж перша: «Зараз бачимо, що «ковід» у середньому становить 1% від загальної кількості всі гострих респіраторних вірусних інфекцій по захворюваності станом на перший тиждень березня», - підсумував Кузін.

 
Водночас, вчені виявили, що відмова від м’яса знижує ризик інфікування коронавірусом. Такого висновку дійшли вчені з Університету Сан-Паулу в Бразилії, пише Science Alert. Результати дослідження, у якому взяли участь 702 людини, опубліковані в журналі BMJ Journals, пише «Українська правда. Життя». 


278 учасників повідомили науковцям, що дотримуються рослинної дієти: у їхньому раціоні багато овочів, фруктів, горіхів і бобових. Натомість решта піддослідних вживали більше продуктів тваринного походження. Відтак дослідники виявили, що серед людей, які вживають м’ясо, COVID-19 інфікувалися 52%, тоді як серед веганів і вегетаріанців ця частка була меншою – лише 40%. 


Аналіз отриманих даних не доводить прямого зв’язку між дієтою та інфікуванням, але науковці припустили, що обмеження або відмова від м’ясних продуктів можуть забезпечити певний захист організму від вірусу. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
У Тернополі помер похресник Степана Бандери
24 квітня на 74 році життя в Тернополі відійшов у засвіти сумівець, похресник Степана Бандери, духівник і виховник Спілки Української Молоді, отець Роман Мірчук. Про це повідомили в Фейсбуці на сторінці Ukrainian Youth Association - CYM Global.
1 хвилина тому
Поділіться теплом та великоднім настроєм з нашими Героями!
Театральний майдан у Тернополі нагадує про Великдень. На «стометрівці» між драматичним театром і центральним універмагом комунальники встановили величезні пасхальні кошики та метрові писанки. Кошики розмістили прямо біля театру, а також на алеї до трьохстороннього годинника. Крашанки ж поставили на алеї вздовж водограїв.
12 годин тому
Чим підживити виноград навесні: готуємося до великого врожаю
Щоби виноград порадував урожаєм, його потрібно підживити. При цьому варто пам’ятати, що для нього шкідливі як нестача добрив, так і їх надлишок.
12 годин тому
Більше фруктів, менше солі: що їсти для здоров’я серця
Харчування впливає на весь організм – зокрема й на роботу серцево-судинної системи. Для здоров'я серця потрібно мінімізувати вживання солі і цукру. Про це повідомив Центр громадського здоров'я.
16 годин тому
«Chortkiv-West» створюється відповідності до міжнародних стандартів
Чортківську громаду з робочим візитом відвідав національний експерт Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО)Андрій Мельник, який займається розвитком еко-індустріальних парків в Україні.
22 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.