Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Малинове вино: перевірений рецепт п’янкого напою

У моєму ягіднику росте двадцять п’ять кущів висококласної малини Джоан Джей. За добрий догляд вона віддячила мені щедрим урожаєм. Її плоди – великі, соковиті. З ягід я готую компоти, використовую їх для начинки у пиріжки, а також готую малинове вино. Перевіреним роками рецептом охоче поділюся з читачами «Сільського господаря».

Малинове вино: перевірений рецепт п’янкого напою

У моєму ягіднику росте двадцять п’ять кущів висококласної малини Джоан Джей. За добрий догляд вона віддячила мені щедрим урожаєм. Її плоди – великі, соковиті. З ягід я готую компоти, використовую їх для начинки у пиріжки, а також готую малинове вино. Перевіреним роками рецептом охоче поділюся з читачами «Сільського господаря».

2 роки тому Джерело:

 

Малину я збираю у міру достигання. Мити її не потрібно, оскільки на її поверхні знаходяться дріжджі. Отож засипаю ягоди в бутель і пересипаю цукром. Бутель накриваю марлею на чотири-п’ять днів, аж поки не почнеться процес бродіння.

 

Кожні два-три дні досипаю у банку свіжозібрану малину і пересипаю її цукром. І так, аж поки бутель не буде заповнений повністю. Коли малина забродить, накриваю шийку бутля гумовою медичною рукавицею, великий палець якої у двох-трьох місцях проколюю голкою. 

 

Коли малина перестане бродити, рукавиця впаде. Тоді вміст бутля переціджую через марлю, добре відтискаю. Вичавки в окремій посудині заливаю однією склянкою теплої перевареної води, добре їх ще раз відтискую. Рідину доливаю до молодого вина-сусла.

 

Треба сусло попробувати на смак. Всипати ще ложку-дві цукру, розмішати, натягнути рукавицю. Коли процес бродіння завершиться вдруге, молоде вино зняти з осаду – за допомогою трубочки перелити в інший бутель. Так можна зробити ще один чи два рази. Тоді закрити бутель пластиковою кришкою і винести в підвал. У темному прохолодному місці вино впродовж місяця освітлиться. 

 

Григорій ЖУК

 

м. Тернопіль

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Вісім продуктів, які покращують пам'ять школярів
Правильне харчування для дітей шкільного віку - запорука успішного навчання, стабільного настрою та здорового сну. Дієтологи розповіли про 8 важливих продуктів, які необхідно їсти дітям школярам..
18 годин тому
Бджола мала, а як працює!
Бджола живе менше 40 днів, відвідує мінімум 1000 квітів і виробляє менше чайної ложки меду, але для неї - це все її життя. Та нам не вистачить часу, аби оповідати про цих маленьких працівниць, які на своїх крильцях підтримують людський рід. Отож, а чи ви знали, що…
18 годин тому
Як захистити виноград від ос: ефективні і перевірені засоби
У період дозрівання винограду зростає ризик втратити врожай через нашестя ос. Ці шкідники проколюють шкірочку стиглих ягід і висмоктують сік. Пошкоджені ягоди починають підгнивати, заражаючи й здорові.
18 годин тому
Запустили сайт для скарг бізнесу на правоохоронців: stoptysk.gp.gov.ua
Офіс генерального прокурора запустив сайт «СтопТиск» - stoptysk.gp.gov.ua - на якому бізнес може поскаржитись на неправомірні дії з боку правоохоронних органів. За словами генпрокурора, цей сайт дозволяє керівникам бізнесу подавати повідомлення про неправомірний тиск, отримувати автоматичну реєстрацію звернень без затримок і відстежувати розгляд справи через дашборд.
18 годин тому
В Україні стартує новий сезон цукроваріння
З початком вересня в Україні традиційно стартує сезон цукроваріння. Цьогоріч до роботи стануть 27 цукрових заводів - на два менше, ніж у 2024 році. Прогнозоване виробництво - близько 1,5 млн. тонн цукру, що на 300 тис. тонн менше, ніж у попередньому сезоні.
18 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.