Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Скарбниця вітамінів і смаку: перевірені рецепти квашеної капусти

Королевою осіннього столу, безперечно, є квашена капуста. Ця унікальна страва не лише неймовірно смачна, а й надзвичайно корисна, адже містить безліч вітамінів і мікроелементів, які підтримають ваш імунітет холодної пори року. Пропонуємо чотири оригінальні рецепти квашеної капусти, які здивують вас своїм смаком і додадуть різноманітності до вашого щоденного меню.

Скарбниця вітамінів і смаку: перевірені рецепти квашеної капусти

Королевою осіннього столу, безперечно, є квашена капуста. Ця унікальна страва не лише неймовірно смачна, а й надзвичайно корисна, адже містить безліч вітамінів і мікроелементів, які підтримають ваш імунітет холодної пори року. Пропонуємо чотири оригінальні рецепти квашеної капусти, які здивують вас своїм смаком і додадуть різноманітності до вашого щоденного меню.

5 годин тому Джерело:

КЛАСИЧНА КВАШЕНА КАПУТСА З МОРКВОЮ ТА ЖУРАВЛИНОЮ


Інгредієнти: капуста білокачанна – 2 кг, морква – 200 г, журавлина свіжа або заморожена – 100 г, сіль крупна (нейодована) – 2 ст. л. з гіркою, лаврове листя – 2–3 шт., чорний перець горошком – 5-7 шт. 


Приготування: капусту тонко нашаткувати. Моркву натерти на великій тертці. У великій мисці змішати капусту, моркву і сіль. Злегка помʼяти руками, доки капуста не пустить сік. Додати журавлину, лаврове листі і перець горошком, акуратно перемішати. Щільно укласти капусту в чисту скляну банку або емальовану каструлю, добре утрамбовуючи, щоб не було порожнеч. Зверху можна поставити невеликий вантаж. Залишити капусту кваситися за кімнатної температури (18–22°C) на 3–5 днів. Щодня проколювати капусту деревʼяною паличкою до дна, щоб випустити гази. Коли капуста набуде бажаного смаку, прибрати її в прохолодне місце (холодильник або погріб). 


 … З ЯБЛУКАМИ ТА ЧАСНИКОМ 


Інгредієнти: капуста білокачанна – 2 кг, морква – 200 г, яблука кислих сортів (наприклад, Антонівка) – 2 шт., часник – 3–4 зубчики, сіль крупна  – 2 ст. л. із гіркою, кмин – 1 ч. л., цукор – 1 ч. л. (за бажанням, для пришвидшення бродіння). 


Приготування: капусту нашаткувати, моркву натерти. Яблука очистити від серцевини і нарізати невеликими шматочками. Часник дрібно нарізати. Змішати капусту, моркву, часник, сіль, кмин і цукор (якщо використовуєте). Ретельно помʼяти руками. Додати шматочки яблук і акуратно перемішати. Щільно укласти в ємність для квашення, утрамбувати. Поставити вантаж. Квасити 3–5 днів за кімнатної температури, щодня проколюючи. Зберігати в прохолодному місці. 


… З БОЛГАРСЬКИМ ПЕРЦЕМ ТА ОЛІЄЮ  


Інгредієнти: капуста білокачанна – 2 кг, морква – 200 г, перець болгарський (червоний або жовтий) – 2 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., сіль крупна – 2 ст. л., цукор – 1 ст. л., лаврове листя – 2 шт., запашна соняшникова олія – 50 мл (додати після бродіння). 


Приготування: капусту нашаткувати. Моркву натерти. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати соломкою. Цибулю нарізати тонкими пів кільцями. Змішати капусту, моркву, перець, цибулю, сіль, цукор і лаврове листя. Добре помʼяти. Щільно укласти в ємність, утрамбувати. Поставити вантаж. Квасити 3–5 днів за кімнатної температури, щодня проколюючи. Після готовності капусту перекласти в банки, залити запашною олією (олія має повністю покрити капусту, щоб вона не потемніла і краще зберігалася). Зберігати в холодильнику. 

 

… У РОЗСОЛІ (ЗА ДОБУ) 


Інгредієнти: капуста білокачанна – 1,5 кг, морква – 150 г, часник – 2–3 зубчики. 
Для розсолу: вода – 1 л, сіль крупна – 2 ст. л., цукор – 2 ст. л., оцет (9%) – 100 мл, рослинна олія – 50 мл, лавровий листок – 1 шт., чорний перець горошком – 3–4 шт. 


Приготування: капусту нашаткувати, моркву натерти. Часник дрібно нарізати. Укласти капусту, моркву і часник у банку або каструлю, не сильно утрамбовуючи. Приготувати розсіл: у каструлі змішати воду, сіль, цукор, лавровий листок і перець горошком. Довести до кипіння і проварити 2–3 хвилини. Зняти розсіл із вогню, влити оцет і олію, перемішати. Гарячим розсолом залити капусту. Залишити капусту за кімнатної температури на 24 години. Після цього капуста готова до вживання. Зберігати в холодильнику. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
«Незрячість - не вирок, а виклик, який надихає творити», - поет Роман Фещак
23 жовтня в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді відбулась творча зустріч із поетом Романом Фещаком.
2 години тому
Покращує настрій і знижує стрес: чому в холодну пору треба їсти хурму
У холодну пору року кожен думає про те, що включити у раціон, аби допомогти організму протистояти різним вірусам і хворобам, які особливо загострюються восени. Дієтолог Андрій Маковецький радить обов’язково додати у меню хурму, яку по праву називають справжнім осіннім антидепресантом.
3 години тому
Вчені виявили несподівані властивості вітаміну В2
У світі науки знову відкриття! Вчені з японського Університету Кобе виявили несподівані властивості вітаміну В2, відомого як рибофлавін. Ця звичайна речовина, що міститься, зокрема, у яєчному жовтку, здатна значно уповільнити процес старіння організму.
3 години тому
Сніг, заморозки, дощі та сонце: синоптики розповіли, якою буде погода до кінця тижня
Протягом найближчих днів погода в Україні буде змінюватися не один раз унаслідок чергування атмосферних фронтів. Очікуються як дощові дні, коли всю країну накриють опади, так і сухі та подекуди сонячні. Проте заморозків та мокрого снігу майже не буде – такі "аномалії" матимуть локальний та короткостроковий характер.
4 години тому
Велика мрія вчительки з Великих Дедеркал
До Ірини Петрук я зателефонувала пізно ввечері. Та жінка ще й не думала про відпочинок – працювала над електронними журналами. Укотре переконалася: коли любиш свою професію, живеш нею, попри сотні перешкод, які стають на шляху, ти ніколи не залишаєш робочі турботи за порогом закладу.
5 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.