Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Смакуйте від літа й аж до морозів: коли збирати груші різних сортів

Правильно підібрані сорти груш дарують врожай хвиля за хвилею. Такий сад не просто годує, а створює відчуття, що сезон щедрості ніколи не закінчується. Велика перевага груші в тому, що можна ласувати соковитими плодами майже безперервно від літа й аж до морозів.

Смакуйте від літа й аж до морозів: коли збирати груші різних сортів

Правильно підібрані сорти груш дарують врожай хвиля за хвилею. Такий сад не просто годує, а створює відчуття, що сезон щедрості ніколи не закінчується. Велика перевага груші в тому, що можна ласувати соковитими плодами майже безперервно від літа й аж до морозів.

4 години тому Джерело:

Про терміни збирання врожаю груш різних сортів розповідають «Добрі новини»


Літня красуня й осіння гордість 
Зверніть увагу на цей літній сорт, що починає сезон грушевого свята – «Рання Мліївська». Її плоди достигають у серпні, коли сонце ще лагідне, а сад сповнений ароматів. Жовтувато-зелені груші з легким рум’янцем - соковиті, ніжні, солодкі, з легкою освіжаючою кислинкою. Їхня вага невелика, зате смак - справжня літня насолода. Термін зберігання короткий: зірвані плоди потрібно швидко з’їсти або використати на компоти та варення. 


У вересні настає золота середина грушевого календаря і груша «Конференція» достигає остаточно, прикрашаючи сад довгими плодами з характерною «строкатістю» на шкірці. Смак у цього сорту ніжний, маслянистий, з медовими нотами. А ще «Конференція» довго тримається на гілках, не обсипається, тож можна поступово збирати врожай. У сховищі зберігається до місяця, дозволяючи насолоджуватися осіннім ароматом груш навіть у жовтні. 


Пізній фаворит та зимова королева 
Кінець жовтня й листопад - час вишуканої груші «Жозефіна Мекранська». Її плоди великі, соковиті, з ніжною кремовою м’якотою. На смак, а гармонія солодкості та тонкої пряної нотки. У свіжозібраному вигляді здається твердою, проте кілька днів у теплому приміщенні - і плід стає маслянистим і напрочуд смачним. Добре зберігається до грудня, даючи змогу продовжити осінні ласощі. 


Груша сорту «Кюре» – справжня довгожителька серед груш. Її знімають у жовтні, проте їсти відразу не радять: смак розкривається після дозрівання. У прохолодному погребі ці груші лежать аж до лютого, залишаючись щільними, соковитими й ароматними. Вони добре підходять і для свіжого споживання, і для випічки, зберігаючи форму та солодкий присмак навіть у пирогах. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Смакуйте від літа й аж до морозів: коли збирати груші різних сортів
Правильно підібрані сорти груш дарують врожай хвиля за хвилею. Такий сад не просто годує, а створює відчуття, що сезон щедрості ніколи не закінчується. Велика перевага груші в тому, що можна ласувати соковитими плодами майже безперервно від літа й аж до морозів.
4 години тому
З чим не можна їсти мед: шкідливі поєднання
З давніх-давен людям відомо про неймовірну користь меду для організму. Але якщо хочете, щоб він потурбувався про ваше здоров’я, не змішуйте його з усім підряд. Деякі комбінації продуктів можуть бути токсичними.
8 годин тому
Пукання тепер буде платним… Але не для людей і не в Україні
Данія вирішила піти на безпрецедентний крок у боротьбі з глобальним потеплінням і тепер навіть гази свійських тварин стануть об'єктом оподаткування. Починаючи з 2030 року у Данії діятиме особливий податок на викиди метану, які утворюються внаслідок травлення великої рогатої худоби та свиней.
8 годин тому
Паперове, лляне, полотняне: як називаються річниці весілля та що прийнято дарувати
Кожна річниця весілля має свою особливу назву, яка символізує стосунки в родині на певному етапі життя. Відзначати кожен прожитий рік разом почали ще наші предки.
8 годин тому
117 років без важких хвороб: секрети довголіття найстарішої жінки світу
Марія Браніас Морера, яка вважалася найстаршою людиною у світі та померла торік у віці 117 років, допомогла науковцям наблизитися до розгадки довголіття. Вчені провели низку досліджень біологічних зразків жінки і з’ясували: навіть у надзвичайно похилому віці можна зберегти ясний розум та уникнути типових хвороб.
9 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.