Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Знижують тиск і покращують пам’ять: сім причин додати гриби у раціон

Гриби не лише смачні, а й корисні для організму. Вони низькокалорійні, допомагають зміцнювати імунітет, підтримують здоров'я серця та уповільнюють процеси старіння.

Знижують тиск і покращують пам’ять: сім причин додати гриби у раціон

Гриби не лише смачні, а й корисні для організму. Вони низькокалорійні, допомагають зміцнювати імунітет, підтримують здоров'я серця та уповільнюють процеси старіння.

9 годин тому Джерело:

Неврологиня й експертка в галузі здоров'я мозку Гайді Моавад назвала Verywellhealth всі головні переваги від вживання грибів, пише Gazeta.ua.

 

Борються із запаленням

 

Гриби мають протизапальну дію, що може знизити ризик і тяжкість запальних захворювань.

 

Гриби містять кілька різних біоактивних метаболітів - речовин, що виробляються в процесі травлення. Саме вони відповідають за протизапальну дію грибів.

 

Сприяють зниженню рівня холестерину

 

Вживання в їжу грибів сприяє зниженню рівня холестерину та ліпідів (жирів).

 

Хімічні компоненти різних видів грибів можуть зв'язуватися з жиром і холестерином, виводячи їх з організму, а грибні ферменти можуть знижувати рівень холестерину в крові, розщеплюючи шкідливі жири.

 

Сприяють здоров'ю кишківника

 

Гриби містять клітковину і бета-глюкани, корисні для здоров'я кишківника. Ці компоненти сприяють травленню і можуть також запобігати закрепам.

 

Контролюють артеріальний тиск

 

Гриби вважаються дієтичним антигіпертензивним засобом, оскільки вони багаті на сполуки, що знижують артеріальний тиск: ергостеролом, поліфенолами, терпенами, терпеноїдами, полісахаридами та білками.

 

Захищають мозок віз старіння. Дослідження вчених показало, що регулярне вживання грибів може зменшити ризик хвороб Альцгеймера та Паркінсона.

 

Мають противірусні та антибактеріальні властивості

 

Дослідження засвідчили, що гриби можуть зміцнювати імунну систему і виявляти антимікробні властивості, які допомагають захищати від різних інфекційних захворювань. Деякі з цих антимікробних ефектів можуть бути зумовлені поживними речовинами, що містяться в грибах. Також передбачається, що гриби містять хімічні речовини, здатні пригнічувати ріст мікроорганізмів.

 

Безпечні для діабетиків

 

У грибах дуже низький вміст глюкози та інших цукрів. Це корисна та ситна їжа, яка не спричиняє швидкого підвищення рівня цукру в крові.

 

Крім того, дослідження показують, що гриби можуть знижувати рівень глюкози в крові та збільшувати вироблення інсуліну в деяких людей.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
5 плодових дерев, які варто посадити восени
Багато фруктових дерев краще підходять для посадки на початку осені. Менш активне сонце у вересні та жовтні дозволяє цим деревам вбирати багато світла без стресу від високих температур.
8 годин тому
Знижують тиск і покращують пам’ять: сім причин додати гриби у раціон
Гриби не лише смачні, а й корисні для організму. Вони низькокалорійні, допомагають зміцнювати імунітет, підтримують здоров'я серця та уповільнюють процеси старіння.
9 годин тому
Як зробити, щоб орхідея цвіла двічі за сезон: просте правило
Орхідея – одна з найкрасивіших кімнатних рослин, але водночас і одна з найвибагливіших. Багато хто стикається з проблемою: рослина живе, росте, але довго не дає квітів. Хоча є просте правило, яке допоможе домогтися повторного цвітіння навіть упродовж одного сезону.
9 годин тому
Чому "зеленіють" ріки: за останні 30 років Україна втратила близько 30 тисяч природних водойм
Температурний фактор не є визначальним у процесі цвітіння водойм. На це насамперед впливають інвестиції у систему очищення стічних вод для водоканалів. Про це розповів віцепрезидент асоціації «Укрводоканалгеологія» Андрій Нікітін.
11 годин тому
У вересні земля найдорожча в Тернопільській області – у середньому 174 078 грн/га
В Україні здешевшала земля сільськогосподарського призначення. У вересні 2025 року середня вартість гектара склала 62 011 грн, що на понад 2 000 грн нижче, ніж було в серпні. Загалом найвищі ціни на землю були у квітні – у середньому 71 876 грн/гектар, а найнижчі – у березні – 54 599 грн/гектар.
11 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.