Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Джеми на всі смаки: перевірені рецепти

Літо – щедра пора, яка дарує нам неймовірне розмаїття фруктів та ягід. Це ідеальний час, щоб зберегти сонячні смаки та вітаміни на довгі місяці, приготувавши ароматні джеми.

Джеми на всі смаки: перевірені рецепти

Літо – щедра пора, яка дарує нам неймовірне розмаїття фруктів та ягід. Це ідеальний час, щоб зберегти сонячні смаки та вітаміни на довгі місяці, приготувавши ароматні джеми.

2 години тому Джерело:

Аґрусовий джем «Смарагдовий Секрет» з мʼятою 


Незвичайний свіжий смак аґрусу чудово доповнюється ароматом мʼяти. 


Інгредієнти: 1 кг аґрусу, 800 г цукру, пучок свіжої мʼяти (5–7 гілочок), 50 мл води. 


Приготування: аґрус переберіть, відірвіть плодоніжки та хвостики. Залийте водою і доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин до розмʼякшення. Протріть через сито або збийте блендером. Додайте цукор до ягідного пюре, перемішайте. Пучок мʼяти звʼяжіть ниткою й опустіть у джем. Варіть на повільному вогні 30–45 хвилин, періодично помішуючи, до бажаної густоти. Мʼяту вийміть за 5 хвилин до готовності. Розлийте гарячий джем у стерилізовані банки, закрийте. 


Смородиновий джем «Ягідний Енергетик» з апельсином 


Вітамінна «бомба» з яскравим цитрусовим ароматом. 


Інгредієнти: 1 кг чорної смородини, 1 кг цукру, 1 великий апельсин. 


Приготування: смородину помийте, переберіть. Апельсин ретельно вимийте, розріжте на шматочки разом зі шкіркою (виберіть кісточки). Смородину та шматочки апельсина перекрутіть через мʼясорубку або подрібніть блендером. Додайте цукор, добре перемішайте і залиште на 2–3 години, щоб цукор розчинився. Варіть на повільному вогні 20–30 хвилин після закипання, періодично помішуючи та знімаючи піну. Розлийте у стерилізовані банки. 

 

«Сонячна Симфонія»: жовта черешня з імбиром і лимоном 


Цей джем здивує незвичайним поєднанням солодкості черешні та пікантності імбиру. 


Інгредієнти: 1 кг жовтої черешні без кісточок, 800 г цукру, 50 г свіжого кореня імбиру, 1 великий лимон (сік і цедра). 


Приготування: черешню без кісточок засипте цукром, залиште на 2–3 години, щоб пустила сік. Імбир натріть на дрібній тертці. З лимона зніміть цедру і вичавіть сік. Додайте імбир, лимонний сік та цедру до черешні. Доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи. Зменшіть вогонь і варіть 30–40 хвилин, періодично знімаючи піну, до загустіння. Гарячий джем розлийте у стерилізовані банки, герметично закрийте. 


«Лісова легенда»: чорниці з лавандою 


Ніжний та ароматний джем, що подарує відчуття спокою та гармонії. 


Інгредієнти: 1 кг чорниці, 700–800 г цукру, 1 столова ложка сушених квіток лаванди (харчової), 50 мл води. 


Приготування: чорниці помийте, засипте цукром, додайте воду і залиште на 1–2 години. Доведіть до кипіння, варіть 10 хвилин, зніміть з вогню і дайте охолонути (залиште на 6–8 годин або на ніч). Це допоможе зберегти форму ягід. Наступного  дня знову доведіть джем до кипіння. Додайте квітки лаванди (можна покласти їх у марлевий мішечок, щоб потім вийняти). Варіть ще 20–30 хвилин до загустіння. Вийміть лаванду. Гарячий джем розлийте у стерилізовані банки. 


Вишневий джем «Шоколадна спокуса» з какао 


Неочікуване, але дуже вдале поєднання вишні та какао – справжній десерт. 


Інгредієнти: 1 кг вишні без кісточок, 700 г цукру, 30 г якісного какао-порошку (без цукру), 50 г чорного шоколаду (не менше 70% какао, за бажанням). 


Приготування: вишні без кісточок засипте цукром, залиште на 3–4 години або на ніч. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, варіть 15 хвилин, знімаючи піну. Зніміть з вогню. Додайте какао-порошок, добре перемішайте до повного розчинення грудочок. Знову поставте на вогонь і варіть ще 15–20 хвилин, доки джем не почне гуснути. Якщо використовуєте шоколад, додайте його за 5 хвилин до готовності, постійно помішуючи, доки він повністю не розчиниться. Розлийте гарячий джем у стерилізовані банки, закрийте. 


Порічковий джем «Пряний схід» із корицею та кардамоном 


Ароматний джем із кислинкою порічки та східними прянощами. 


Інгредієнти: 1 кг червоних порічок, 800 г цукру, 1 паличка кориці, 3–4 коробочки кардамону (злегка розімʼяти), 50 мл води. 


Приготування: порічки помийте, почистьте від гілочок. Засипте в каструлю, додайте воду. Доведіть до кипіння, варіть 5–7 хвилин, доки ягоди не розмʼякнуть. Протріть порічки через сито, щоб позбутися кісточок та шкірки. Додайте цукор, паличку кориці та розімʼятий кардамон до отриманого пюре. Варіть на повільному вогні 30–40 хвилин, періодично помішуючи, до бажаної густоти. Корицю та кардамон можна вийняти за 5–10 хвилин до готовності або залишити для інтенсивнішого аромату. Розлийте гарячий джем у стерилізовані банки, герметично закрийте. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Центр спільнототворення «Навколо» запрацював у Копичинцях
Довгоочікувана подія зібрала учасників, які прагнуть покращити свою англійську, знайти нових друзів та пережити незабутнє літо! Копичинецька міська рада вітала всіх у Центрі «Навколо» – новому, фантастичному просторі для громади, який офіційно відкриється 24 серпня!
34 хвилини тому
Одне добриво, яке замінить сто інших. Особливо восени
Протягом усього сезону вирощування овочів та ягід на присадибних ділянках використовується багато різноманітних добрив. Як показала практика, щось має толк, а щось залишається абсолютно марним. Але є препарати, роль яких у городніх справах важко переоцінити.
1 година тому
Мова має значення! Ветеранів та їхні родини запрошують на безоплатні курси з вивчення української мови
Як повідомили в Тернопільській обласній державній адміністрації, Міністерство у справах ветеранів України запрошує ветеранів війни, членів їхніх родин, а також родини загиблих Захисників і Захисниць України долучитися до безоплатних курсів з вивчення української мови.
2 години тому
Притягують як магніт: п’ять рослин, які сарана атакує в першу чергу
Деякі рослини на городі чи в саду діють на сарану, мов магніт. Ці ненажерливі комахи миттєво з'являються на ділянці, щойно відчують улюблену їжу. Щоб вчасно вжити заходів і врятувати врожай, варто знати, які саме культури найбільше приваблюють сарану.
2 години тому
Як заготовити зелень на зиму: цікавий спосіб
Заготівля зелені – один із найважливіших етапів підготовки смачних запасів на зиму. Зелень люблять усі, причому найрізноманітнішу. Не тільки петрушку та кріп, а й кінзу, базилік, шпинат та багато інших видів зелені. Пропонуємо незвичайний спосіб заготівлі зелені на зиму.
2 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.