Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Ароматні чаї з… Тернополя

Зазвичай на цій сторінці ми знайомимо вас, любі читачі, з досвідченими господарями, які роками будували свою справу. Проте нинішня історія – про зовсім юну, але вже неймовірно цілеспрямовану тернополянку Адріану Петрокушину.

Ароматні чаї з… Тернополя

Зазвичай на цій сторінці ми знайомимо вас, любі читачі, з досвідченими господарями, які роками будували свою справу. Проте нинішня історія – про зовсім юну, але вже неймовірно цілеспрямовану тернополянку Адріану Петрокушину.

2 місяці тому Джерело:

Попри навчання в університеті та насичені студентські будні, Адріана з дивовижною пристрастю порається біля землі, перетворивши своє захоплення на успішну справу, що активно набирає обертів. 


Адріані лише 19 років, вона навчається у Західноукраїнському національному університеті за спеціальністю «політолог». Однак на околиці Тернополя, на так званих «львівських дачах», дівчина орендує невелику ділянку землі, де з любовʼю вирощує ароматні та запашні трави для чаїв. 
«Задум виник у важкому 2022 році, – ділиться Адріана. –  Ми сім’єю збиралися вечорами, обговорювали новини, ділилися емоціями, переживали… І завжди пили чай. Взагалі у моїй родині дуже полюбляють чаювати. З часом я й подумала: а чому б не спробувати виростити свій чай – натуральний, без барвників і ароматизаторів, з неповторним смаком, ароматом і користю?» 


Наступного, 2023 року, Адріана взялася за детальний план реалізації своєї ідеї. Першим кроком був пошук  земельної ділянки. «Знайшла на околиці Тернополя, на знаних «львівських дачах». Взяла землю в оренду і розпочала експериментувати: сіяти, обробляти, а потім збирати різноманітні трави», – розповіла дівчина. 


На питання, де черпала інформацію, адже в університеті такої науки точно не викладають, Адріана з усмішкою відповіла: «Вчилася сама. Черпала інформацію звідусіль: читала книги, дивилася різні відеоролики, радилася з досвідченими господарями». 


Зібравши перший урожай та насолодившись результатом, Адріана твердо вирішила, що вирощування ароматних трав, якими згодом смакуватимуть українці, стане її справою. Вона придбала спеціальні сушарні для правильної заготівлі травʼяних чаїв і розпочала тестування продукції на родичах і друзях, збираючи відгуки та побажання. Це допоогло їй експериментувати і створювати різноманітні травʼяні мікси: солодші, з гірчинкою, свіжі, насичені, ніжні – адже кожному до вподоби своє. 


«Коли я визначилася зі смаками, почала замовляти етикетки, розробляти інструкції як правильно заварювати чай. Тоді ж завела сторінку в Instagram, де розповідала про свої чаї, їхні різновиди та де їх можна придбати», – продовжує Адріана. Згодом її продукція набула популярності у соцмережах, а кількість замовлень почала постійно зростати. 


Зовсім випадково дівчина познайомилася з власницею місцевої кавʼярні «Буде солодко», де також почала реалізовувати свої травʼяні чаї, розширюючи коло клієнтів. 


На своїй ділянці Адріана вирощує ромашку, мелісу, мʼяту, чебрець, календулу. Деякі трави, як-от іван-чай та чорничник, дівчина замовляє з Карпат, оскільки переконана, що там вони мають найяскравіший смак та аромат. Жасмин і липу Андріана збирає самостійно. З усього цього розмаїття вона потім формує оригінальні ароматні композиції. «Кожній людині до вподоби своє. Особисто я люблю ніжний, не надто насичений смак і аромат. А дехто хоче спробувати конкретну траву окремо», – пояснює дівчина. 


Адріана повністю сама доглядає за своїм невеличким господарством: сіє, обробляє, збирає. Вона каже, що ця робота приносить їй величезне задоволення. А коли чує схвальні відгуки від клієнтів або бачить, як зростає база постійних покупців, її плани та цілі стають ще масштабнішими. Адріана планує збільшувати посівні площі та продовжувати експериментувати зі смаками. 


Наприкінці розмови молода господиня поділилася важливою порадою: «Якщо хочете заварити смачний, ароматний чай, який збереже всю користь, у жодному разі не заливайте його окропом. Лише кипʼяченою, гарячою водою». 


Зоряна ДЕРКАЧ 

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Тіні страху зникають від світла віри
Кожен знайомий із цим почуттям. Страх – це «бабай» у дитинстві, невивчений урок у школі, холод незвідання перед шлюбом, передчуття або наявність втрати дорогих вам людей, домівок, здоров’я тощо. І все це особисте. А у вас не виникав страх згубити незалежність країни? Не колись у далекому майбутньому, а нині або завтра? Коли останній раз були на сучасних цвинтарях, засіяних тисячами знамен? Ви розмовляли із воїном, який осліплений, без ніг і від якого відреклася дружина? Бачили очі матері, яка втратила у цій війни трьох своїх синів? То звідти, то звідси чутно голоси втомлених: «Вже би якось завершили оту війну», «то все винні росіяни».
2 години тому
У ПАП «Дзвін» дбають про продуктивність молочного стада
Тваринництво – один з важливих виробничих напрямків ПАП «Дзвін» на Чортківщині, яке очолює член президії ради сільгосппідприємств області, заслужений працівник сільського господарства України Василь Степанович Градовий. Задля високої продуктивності молочного стада (на фермі в селі Звиняч молочнотоварний напрямок має повний та високоефективний цикл відтворення – ред.) тут з особливою відповідальністю та ретельністю дбають про кормову базу.
3 години тому
Влада підвищить прожитковий мінімум до 10-12 тис. грн
Влада планує осучаснити цей показник, щоб він відображав реальні витрати громадян та складав близько 10–12 тисяч гривень на місяць. Очікується, що оновлений прожитковий мінімум стане основою для визначення розміру мінімальної зарплати і пенсії, а підвищення соціальних стандартів відбуватиметься поступово, з урахуванням можливостей державного бюджету і процесів детінізації економіки.
4 години тому
У Новій Зеландії викопала гігантську картоплину вагою 7,9 кг. Це світовий рекорд
Колін і Донна Крейг-Браун з Нової Зеландії розробляли ділянку на задньому дворі, коли мотика чоловіка вдарилася об щось під землею. У результаті Колін викопав картоплину, популярність якої зростає з кожним днем, адже її вага становить 7,9 кг.
4 години тому
Груші: переваги для здоров’я та… побічні ефекти
Груша – не лише смачний та соковитий фрукт, а й надзвичайно корисний для здоров’я. Її можуть безпечно вживати навіть люди з харчовою непереносимістю. Щоб отримати користь і при цьому не перевантажити травну систему, дієтологи рекомендують вживати не більше двох груш на день.
23 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.