Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

10 причин додати аґрус до свого раціону

Аґрус багатий на антиоксиданти, вітаміни та має позитивний вплив на імунітет, серцево-судинну систему, мозок, рівень цукру в крові, печінку, травлення, кістки, зір та шкіру. Ягода містить поліфеноли, флавоноїди, вітаміни C і B, клітковину, кальцій, фосфор, вітамін K, каротиноїди, що сприяють загальному зміцненню здоров'я та зменшенню ризику хвороб.

10 причин додати аґрус до свого раціону

Аґрус багатий на антиоксиданти, вітаміни та має позитивний вплив на імунітет, серцево-судинну систему, мозок, рівень цукру в крові, печінку, травлення, кістки, зір та шкіру. Ягода містить поліфеноли, флавоноїди, вітаміни C і B, клітковину, кальцій, фосфор, вітамін K, каротиноїди, що сприяють загальному зміцненню здоров'я та зменшенню ризику хвороб.

7 годин тому Джерело:

Про користь аґрусу для здоров'я розповідає zdorovya.24tv.ua. 


Чому корисний аґрус? 
Аґрус – це невелика, і подекуди недооцінена ягода, яка насправді є потужним природним суперфудом. Вона багата на антиоксиданти, зміцнює імунітет, покращує травлення та підтримує серцево-судинну систему. Про 10 науково обґрунтованих причин, чому варто додати аґрус до щоденного раціону, наводить 24 Канал з посиланням на рекомендації дієтологів. 


Аґрус зміцнює імунітет 
Ягоди містять високу дозу вітаміну C – потужного антиоксиданта, який допомагає організму боротися з інфекціями та запаленнями. Регулярне вживання аґрусу може підтримувати імунну систему у сезон застуд. 


Покращує здоров'я серця 
Аґрус містить поліфеноли та флавоноїди, які сприяють зниженню кров'яного тиску, зменшенню запалення в судинах і зниженню ризику серцево-судинних хвороб. 


Підтримує мозок і когнітивну функцію 
Завдяки антиоксидантам та вітамінам групи B, аґрус позитивно впливає на роботу мозку, концентрацію, пам’ять і навіть може зменшувати ризик вікових когнітивних порушень. 


Регулює рівень цукру в крові 
У ягодах міститься клітковина та хром, які допомагають стабілізувати рівень глюкози. Це особливо корисно для людей з предіабетом або діабетом 2 типу. 


Потужна антиоксидантна дія 
Аґрус містить вітамін С, антоціани, кверцетин і еллагову кислоту — сполуки, які захищають клітини від ушкоджень і передчасного старіння. 


Підтримує здоров'я печінки 
Дослідження показують, що аґрус сприяє детоксикації печінки, допомагає зменшити жирову інфільтрацію та захищає від оксидативного стресу. 


Покращує травлення 
Аґрус — чудове джерело розчинної та нерозчинної клітковини, яка стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, покращує перистальтику та запобігає закрепам. 


Зміцнює кістки 
Ягода містить кальцій, фосфор та вітамін К, які підтримують здоров'я кісткової тканини та зменшують ризик остеопорозу. 


Позитивно впливає на зір 
Завдяки вітаміну А та каротиноїдам, аґрус допомагає зберегти зір, зменшує ризик катаракти та вікової дегенерації сітківки. 


Підтримує здорову шкіру 
Аґрус має природні антиоксиданти, які зменшують запалення, покращують вироблення колагену і сприяють чистій, сяючій шкірі. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Назвали головні ознаки здорових стосунків
Більшість не замислюється як розпізнати по-справжньому здорові стосунки. Є безліч моментів, які вказують на їх ідеальність. Але варто виокремити три головні ознаки.
7 годин тому
Як вибрати стиглий і солодкий кавун: поради
У розпалі вже продаж перших кавунів. Але у цей період ще доволі важко визначити, які з них стиглі та які менше шкідливі. Якщо кавун вибрати правильно, він буде не лише смачним, а й корисним.
7 годин тому
10 причин додати аґрус до свого раціону
Аґрус багатий на антиоксиданти, вітаміни та має позитивний вплив на імунітет, серцево-судинну систему, мозок, рівень цукру в крові, печінку, травлення, кістки, зір та шкіру. Ягода містить поліфеноли, флавоноїди, вітаміни C і B, клітковину, кальцій, фосфор, вітамін K, каротиноїди, що сприяють загальному зміцненню здоров'я та зменшенню ризику хвороб.
7 годин тому
Наступного тижня температура на кілька градусів знизиться, аби зробити різкий стрибок до +40 і вище
Наступного тижня українців очікує тимчасове невелике похолодання, однак вже після 20 липня ймовірний значний стрибок температури – до +40 градусів. Таким прогнозом поділилась синоптикиня Наталія Діденко у Facebook.
9 годин тому
На планеті можуть зникнути… банани
Глобальне потепління загрожує майбутньому найпопулярнішого у світі фрукта – банана. На тлі кліматичної кризи, до 2080 року деякі регіони світу можуть стати непридатними для його вирощування. Таки й висновок можна зробити згідно зі звітом британського гуманітарного проекту Christian Aid.
10 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.