Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Доступно, корисно і смачно: рецепти страв з печінки

Печінка – доступний, поживний і універсальний продукт, багатий на залізо, вітаміни А та В12. Вона швидко готується, поєднується з сезонними овочами та зеленню, а різноманітність рецептів дає змогу кожному знайти щось до смаку.

Доступно, корисно і смачно: рецепти страв з печінки

Печінка – доступний, поживний і універсальний продукт, багатий на залізо, вітаміни А та В12. Вона швидко готується, поєднується з сезонними овочами та зеленню, а різноманітність рецептів дає змогу кожному знайти щось до смаку.

1 день тому Джерело:

Печінковий паштет 


Інгредієнти (на 4 порції): печінка куряча – 500 г, цибуля – 1 шт. (середня), морква – 1 шт., вершкове масло – 100 г, вершки (20%) – 100 мл, сіль, перець, мускатний горіх – за смаком, чебрець свіжий – 2 гілочки (або 1 ч. л. сушеного). 


Приготування: печінку помийте, виріжте плівки та наріжте шматочками. Цибулю та моркву подрібніть. На 2 ст. л. вершкового масла обсмажте цибулю до прозорості, додайте моркву й готуйте 5 хвилин. Додайте печінку, смажте на середньому вогні 7–8 хвилин, помішуючи. Вона має залишитися злегка рожевою всередині. Влийте вершки, додайте сіль, перець, мускатний горіх і чебрець. Тушкуйте 3 хвилини. Збийте суміш блендером до однорідності, додавши решту вершкового масла. Перекладіть паштет у банку, охолодіть і подавайте з тостами та свіжими огірками. 


Печінка по-Строгановськи 


Інгредієнти (на 4 порції): печінка яловича – 600 г, сметана (15%) – 150 г, цибуля – 2 шт., борошно – 2 ст. ложки, соняшникова олія – 3 ст. ложки, зелена цибуля – 30 г, сіль, чорний перець, лавровий лист – за смаком. 


Приготування: печінку очистіть від плівок, наріжте смужками, обваляйте в борошні. Цибулю наріжте пів кільцями, обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте печінку, смажте на сильному вогні 5 хвилин, помішуючи. Влийте сметану, додайте сіль, перець і лавровий листок. Тушкуйте на слабкому вогні 7 хвилин. Посипте подрібненою зеленою цибулею перед подачею. Подавайте з картопляним пюре або гречкою. 


Печінкові Оладки 


Інгредієнти (на 4 порції): печінка свиняча – 500 г, яйце – 1 шт., борошно – 3 ст. ложки, цибуля – 1 шт. (маленька), свіжа петрушка – 20 г, сіль, перець — за смаком, олія для смаження – 50 мл. 


Приготування: печінку помийте, виріжте плівки, наріжте шматочками. Цибулю очистіть. Пропустіть печінку та цибулю через м’ясорубку або подрібніть у блендері. Додайте яйце, борошно, сіль, перець і подрібнену петрушку. Перемішайте до однорідності. Розігрійте олію на сковороді. Викладайте тісто ложкою, формуючи оладки. Смажте по 3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Подавайте зі сметаною та салатом із редиски й огірків. 


Печінка в медово-гірчичному соусі 


Інгредієнти (на 4 порції): печінка куряча – 600 г, мед – 2 ст. л., гірчиця (негостра) – 1 ст. л., соєвий соус – 2 ст. л., часник – 2 зубчики, свіжий кріп – 20 г, соняшникова олія – 3 ст. л., сіль, перець – за смаком. 


Приготування: печінку помийте, обсушіть, виріжте плівки. Змішайте мед, гірчицю, соєвий соус і подрібнений часник для маринаду. Замаринуйте печінку на 15 хвилин. Розігрійте олію, обсмажте печінку на середньому вогні 5–6 хвилин, помішуючи.  Додайте маринад, тушкуйте 3 хвилини до карамелізації соусу. Посипте кропом, подавайте з рисом або молодою картоплею. 


Печінкові котлети з грибами 


Інгредієнти (на 4 порції): печінка яловича – 500 г, печериці – 200 г, яйце – 1 шт., панірувальні сухарі – 3 ст. ложки, цибуля – 1 шт., свіжа зелень (кріп, петрушка) – 20 г, олія для смаження – 50 мл, сіль, перець – до смаку. 


Приготування: печінку очистіть, наріжте, перемеліть із цибулею. Гриби дрібно наріжте, обсмажте на 1 ст. л. олії 5 хвилин, охолодіть. Змішайте печінку, гриби, яйце, сухарі, сіль, перець, подрібнену зелень. Сформуйте котлети, смажте на олії по 4 хвилини з кожного боку. Подавайте з овочевим салатом або пюре. 


Смачного! 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Посівна в Україні майже на фініші
Українські аграрії засіяли 5,5 млн га ярих зернових та зернобобових культур, що становить 97% від прогнозованих площ. Найбільше засіяно кукурудзи – 3,94 млн га. Як повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України, посівну майже завершено.
2 години тому
«Пташка» отримала в подарунок вишивані «крила»
Майстрині школи борщівської народної сорочки та ТО «Берегиня», що на Тернопільщині, подарували вишиту сорочку захисниці «Азовсталі» Катерині Поліщук з позивним «Пташка». Про це розповіла майстриня Ірина Сампар.
2 години тому
Відкривають новий газовий маршрут до України
Оператори газотранспортних систем (ГТС) Болгарії, Греції, Румунії, Молдови та України оголосили про запуск об'єднаної потужності для постачання природного газу з Греції в Україну – через Трансбалканський коридор. При цьому газ можна використовувати лише для поставок в Україну – без доступу до віртуальних торгових точок проміжних країн.
2 години тому
Михайло Ухман запрошує переглянути «Хаммера»
Наш земляк з Підгаєччини, відомий продюсер, доброволець і волонтер Михайло Ухман повідомив, що сьогодні, 29 травня, на Вознесіння, стартує кінотеатральний показ фільму «Хаммер»! Всі бажаючі зможуть побачити кінострічку виробництва Ухман і Компанія/Ukhman & Company в шістдесяти кінотеатрах нашої країни.
19 годин тому
Коли в Україні нарешті потеплішає
У п’ятницю, 30 травня, дощів в Україні стане менше, проте подекуди все ж будуть грози і навіть град. А потепління слід очікувати на початку червня. Про це у своєму прогнозі повідомила синоптикиня Наталка Діденко.
19 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.