Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Перевірені рецепти оригінальних страв з молодої капусти

Молода капуста – ніжна, соковита і сповнена свіжості, ідеально підходить для легких весняних та літніх страв. Її хрустка текстура і делікатний смак чудово розкриваються в салатах, супах, гарнірах чи запіканках. Ось кілька простих і смачних рецептів, які підкреслять усі переваги молодої капусти!

Перевірені рецепти оригінальних страв з молодої капусти

Молода капуста – ніжна, соковита і сповнена свіжості, ідеально підходить для легких весняних та літніх страв. Її хрустка текстура і делікатний смак чудово розкриваються в салатах, супах, гарнірах чи запіканках. Ось кілька простих і смачних рецептів, які підкреслять усі переваги молодої капусти!

4 місяці тому Джерело:

Хрустка свіжість 


Інгредієнти (на 4 порції): молода капуста – 400 г,  яблуко (зелене, кисле) – 1 шт., волоські горіхи – 50 г, лимонний сік – 2 ст. л., оливкова олія – 3 ст. л., мед – 1 ч. л., сіль, перець – за смаком, зелень (кріп або петрушка) – 20 г. 


Приготування: капусту тонко нашаткуйте, злегка розімніть руками, щоб стала м’якшою. Яблуко почистьте, наріжте тонкими скибочками, скропіть 1 ст. л. лимонного соку, щоб не потемніло. Горіхи підсмажте на сухій сковороді 2–3 хвилини, подрібніть. Для заправки змішайте олію, мед, 1 ст. л. лимонного соку, сіль і перець. У мисці поєднайте капусту, яблуко, горіхи та дрібно нарізану зелень. Полийте заправкою, перемішайте. Подавайте одразу, щоб салат залишався хрустким. 


Порада: додайте жменю журавлини для яскравішого смаку. 


Тушкована капуста з куркою 


Інгредієнти (на 4 порції): молода капуста – 500 г, куряче філе – 400 г, 
цибуля – 1 шт., морква – 1 шт., томатна паста – 2 ст. л., олія соняшникова – 2 ст. л., сметана – 100 г, сіль, перець, лавровий листок – за смаком, зелень (кріп) – 20 г. 


Приготування: капусту нашаткуйте, цибулю наріжте дрібно, моркву натріть на тертці. Куряче філе наріжте невеликими шматочками, обсмажте на олії 5–7 хвилин до золотистості. Додайте цибулю й моркву, готуйте ще 5 хвилин. Викладіть капусту, томатну пасту, сметану, додайте сіль, перець і лавровий листок. Перемішайте, накрийте кришкою. Тушкуйте на середньому вогні 15–20 хвилин, періодично помішуючи, доки капуста не стане м’якою. Подавайте гарячим, посипавши дрібно нарізаною зеленню. 


Порада: для пікантності додайте зубчик часнику за 5 хвилин до готовності. 


Капустяна запіканка з сиром 


Інгредієнти (на 4 порції): молода капуста – 600 г, сир твердий – 150 г, яйця – 3 шт., вершки (20%) – 200 мл, борошно – 2 ст. л., вершкове масло – 20 г, сіль, перець, мускатний горіх – за смаком,  зелень (петрушка) – 20 г. 


Приготування: капусту нашаткуйте, бланшуйте в киплячій воді 2–3 хвилини, відкиньте на друшляк. Сир натріть на тертці. Зелень дрібно наріжте. У мисці збийте яйця з вершками, додайте борошно, сіль, перець і щіпку мускатного горіха. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть капусту, посипте половиною сиру. Залийте яєчно-вершковою сумішшю. Зверху посипте рештою сиру та зеленню. Випікайте за 180°C 25–30 хвилин до золотистої скоринки. Подавайте гарячою з ложкою сметани або салатом. 


Порада: додайте до капусти обсмажені гриби для глибшого смаку. 


Солодкий сюрприз 


Інгредієнти (на 6 порцій): молода капуста – 300 г, родзинки – 100 г, 
борошно – 250 г, цукор – 100 г, яйця – 2 шт., вершкове масло – 80 г, розпушувач – 1 ч. л., ванільний цукор – 10 г, сіль – дрібка. 


Приготування: капусту тонко нашаткуйте, бланшуйте в киплячій воді 2 хвилини, відкиньте на друшляк, обсушіть. Родзинки замочіть у теплій воді на 10 хвилин, обсушіть. Збийте яйця з цукром і ванільним цукром до піни. Додайте розтоплене масло, перемішайте. Просійте борошно з розпушувачем і сіллю, всипте в яєчну суміш, замісіть тісто. Додайте капусту й родзинки, акуратно перемішайте. Викладіть тісто у змащену форму (діаметр 20–22 см). Випікайте за температури 180°C 35–40 хвилин до золотистого кольору.  


Порада: додайте до тіста цедру апельсина для аромату. 


Зелені ласощі 


Інгредієнти (на 12 кексів): молода капуста – 200 г, борошно – 200 г, цукор – 120 г, яйця – 2 шт., олія соняшникова – 80 мл, розпушувач – 1 ч. л., 
лимонний сік і цедра – з 1 лимона, цукрова пудра – 100 г (для глазурі). 


Приготування: капусту дрібно нашаткуйте, подрібніть у блендері з 2 ст. л. води до пюре. Збийте яйця з цукром до піни, додайте олію, капустяне пюре, цедру й половину лимонного соку. Просійте борошно з розпушувачем, всипте в рідку суміш, перемішайте. Розподіліть тісто по формочках для кексів (заповнюйте на 2/3). Випікайте за температури 180°C 20–25 хвилин. Для глазурі змішайте цукрову пудру з рештою лимонного соку до густої консистенції. Змастіть охолоджені кекси. 


Порада: додайте до тіста жменю маку для текстури. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
«Я радше пообідав би на підлозі хати українця, ніж на столі російського князя»…
Наприкінці XVIII століття англійський професор мінералогії Едвард Даніель Кларк вирушив у довгу подорож Російською імперією. Його маршрут пролягав через петербург, москву і далі - на південь, у землі, які тоді називали Малоросією, а нині це Україна. Саме там він зустрів українських селян і козаків та залишив вражаючі описи їхнього життя.
4 години тому
«Укрпошта» вже взялася продавати зброю…
«Укрпошта» продає лімітовану серію демілітаризованих револьверів «Наган» та пістолетів ТТ, які використовувалися працівниками пошти в середині ХХ століття. З продажу кожної одиниці зброї 1000 гривень спрямовується на потреби Сил безпеки та оборони України, а кількість екземплярів обмежена до 50 кожного типу.
4 години тому
Як зберігати садово-городні інструменти до весни
Одним з останніх пунктів у списку справ сумлінного дачника є важливе завдання - підготувати інструменти до тривалого простою, в період якого вони запросто покриваються іржею. Щоб не витрачати час на відчищування інвентаря навесні, краще забезпечити їнструментам надійне зберігання ще з осені.
5 годин тому
У Новій Зеландії представили лінійку вин для… котів. Собакам теж подобається
Після напруженого робочого дня багато людей із задоволенням насолоджуються великим келихом улюбленого вина. Відтепер, якщо у вас є кіт або собака, ваш улюбленець може приєднатися до релаксації, сповненої сонця.
6 годин тому
Вже з 1 січня 2026 року мінімальна зарплатня вчителів може зрости на 50%
В Україні пропонують суттєво підвищити заробітну плату для освітян. Мінімальна зарплатня вчителів може зрости на 50% вже від 1 січня 2026 року, що доведе середній рівень оплати праці до 30 тисяч гривень на місяць. Про це розповів нардеп Руслан Горбенко.
6 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.