ПОРАДИ ДЛЯ ГОСПОДИНЬ
Меню до свята повинно бути збалансованим.
Бажаний баланс: близько 70 % страв - здорова їжа, а 30% - святкові страви: ковбаски, паски та інше.
Віддайте перевагу овочевим закускам. Наприклад, це можуть бути нарізані брусками овочі з хумусом або сальсою.
Уникайте канапок із маслом, сирів і ковбас, смажених у фритюрі смаколиків.
Сплануйте декілька видів активностей для гостей. Це можуть бути фізичні та інтелектуальні розваги.
Не нав'язуйте гостям ідею з'їсти або випити більше.
ПОРАДИ ДЛЯ ГОСТЕЙ
У святковий день не пропускайте сніданок та не йдіть у гості голодними. Це допоможе від переїдання.
Їжте маленькими порціями.
Навчіться чемно відмовляти у надмірних пропозиціях їжі та напоїв.
Не поспішайте все скуштувати та робіть перерви.
Не сумуйте за столом, оскільки з таким настроєм значно збільшуються шанси більше з'їсти та випити.
Намагайтеся заповнити тарілку рослинною їжею. Обмежте солоне, смажене, жирне та солодке.
Поставтеся відповідально до алкоголю. МОЗ рекомендує обмежитись 1-2 порціями для жінок та не більше трьох - для чоловіків. Під порцією мається на увазі 30 мл міцних напоїв, 100 мл вина та 300 мл пива. Найкращий варіант - безалкогольні напої.
Не вірте в "чарівні пігулки", які врятують вас від наслідків переїдання або алкогольної інтоксикації. МОЗ каже, що таких засобів не існує.
Більше статей
|