Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Ідеальний бісквіт: секрети приготування

Високий, пишний, жовтий, рівний та чудово тримає форму. Це і є той самий бісквіт, заради якого господині випробовують сотні рецептів та різних прийомів, аби досягти ідеальний кулінарних пареметрів.

Ідеальний бісквіт: секрети приготування

Високий, пишний, жовтий, рівний та чудово тримає форму. Це і є той самий бісквіт, заради якого господині випробовують сотні рецептів та різних прийомів, аби досягти ідеальний кулінарних пареметрів.

2 дні тому Джерело:

«Сільський господар» поцікавився у господинь, які готують бісквіти, і вони поділилися лайфхаками.

 

Головних складових бісквіта всього три — борошно, яйця та цукор. Кожен із цих інгредієнтів повинен бути правильно введений у тісто, щоб воно вийшло пишним і не осіло після випікання.

 

Яйця

 

Для бісквітного тіста білки та жовтки необхідно розділити та збивати окремо. В жодному разі не можна, щоб у білок потрапила хоча б крапля жовтка, оскільки тоді не вийде бажаний результат. Посуд та вінчик для збивання повинні бути знежирені та ідеально чисті.

 

У білки додати щіпку солі, в жовтки — цукор. В ідеалі жовтки після збивання повинні посвітлішати й збільшитися в об'ємі в кілька разів, а їхня консистенція має стати кремовою. Білкова маса повинна вийти щільною, стійкою і не випадати з посуду після перевертання.

 

Борошно

 

Борошно для бісквіта необхідно добре просіяти, щоб не тільки позбавити його зайвих домішок, але й наситити киснем, що надалі буде великим плюсом для випічки.

 

Послідовність процесів

 

Після того, як жовтки та білки збиті з цукром, а борошно просіяне, настає дуже відповідальний момент — правильне змішування інгредієнтів. Спочатку в посуд додають порціями жовтки та білки, які необхідно дуже акуратно перемішати, зберігаючи пишність білків, потім потроху вводити борошно.

 

Перемішувати все потрібно або дерев'яною лопаткою, або вінчиком. Необхідно постаратися зробити якнайменше змішувань, що позитивно вплине на пишноту бісквіта. Можливі грудочки білка, але борошно має бути розмішане повністю. Щоб мука швидше "інтегрувалася" в тісто, не потрібно сипати її в одну точку, а краще розподіляти по всій поверхні тіста.

 

Випікання

 

Перш ніж ставити бісквіт у духовку, її необхідно розігріти до 160 градусів. Не рекомендовано змащувати боки форми олією, оскільки тісто прилипне до форми та не опаде в процесі випічки. До речі, дно форми можна вистелити пергаментом, щоб після випікання не було прилипання та підгорілості.

 

Температура випікання 

 

160°C – рівномірна структура, ніжний бісквіт.

 

180°C – ідеальний баланс між текстурою та рум’яною скоринкою.

 

200°C – швидше пропікається, але може бути сухуватим.

 

Випікати бісквіт необхідно близько 40-50 хвилин до рум'яного стану. Перші 25 хвилин духовку не відкривати, інакше бісквіт осяде. У процесі випікання маса добре підніметься, а от коли трохи осяде і трохи зарум'яниться, тоді вона готова. Перевірити готовність можна дерев'яною шпажкою, проткнувши корж. Якщо вона суха — бісквіт готовий.

 

Під час натискання на бісквіт пальцем по м'якості він повинен бути схожим на подушечку долоні під великим пальцем.

 

Розрізати бісквіт на коржі можна лише після того, як він охолоне всередині форми. Потім по колу форми необхідно пройтися ножем, від'єднуючи боки бісквіта і перекласти готову випічку на решітку. Готовий бісквіт рекомендують розрізати не відразу, а загорнути його в харчову плівку та залишити на 8-10 годин для "дозрівання". В такому разі він не кришиться під час нарізання.

 

Фото з відкритих джерел

 

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Президент підписав закон про підвищення акцизу на тютюнові вироби. На скільки здорожчають сигарети
Президент підписав закон про підвищення акцизу на тютюнові вироби. На скільки здорожчають сигарети
6 годин тому
Чиста каструля без зайвих зусиль
Нагар може суттєво зіпсувати вигляд каструль і сковорідок, оскільки утворює густу й неприємну чорну плівку. Позбутися від нього можна за кілька хвилин, якщо застосувати правильні методи.
6 годин тому
Молитва зцілює і змінює кров
Український вчений Михайло Лазорик вирішив перевірити це експериментальним шляхом. Досліди тривали 15 років.
6 годин тому
Квіткова симфонія добрих справ
У мальовничому селі Біла, що належить до Білецької громади, при церкві святого Миколая розквітає Молодіжна спільнота «Блага вість» – справжній осередок тепла, творчості та добра.
6 годин тому
25 потужних стебел «Паростка»
2025-й рік є знаковим для багатьох аграрних підприємств Чортківського краю. Та якщо одні з них ведуть своє літочислення від 2000-го, коли були зареєстровані державними органами як нові суб’єкти підприємницької діяльності та мали бодай якийсь твердий ґрунт під ногами, то приватне агропромислове підприємство «Паросток» створилося практично з нуля. З цього приводу ведемо розмову з директором підприємства Є.М.Шкабаром.
6 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023 - 2024
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.