Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Господиням на замітку: яка відмінність між білим і чорним перцем

Чорний перець добре відомий в кулінарії. Але є ще й білий перець. Він широко використовується в тайській, китайській та в’єтнамській кухні. Дає їх одна і та ж рослина – перець чорний. Однак між ними є різниця.

Господиням на замітку: яка відмінність між білим і чорним перцем

Чорний перець добре відомий в кулінарії. Але є ще й білий перець. Він широко використовується в тайській, китайській та в’єтнамській кухні. Дає їх одна і та ж рослина – перець чорний. Однак між ними є різниця.

4 місяці тому Джерело:

Як стверджують фахівці,чорний перець – це плід, а білий – це насіння. Горошини чорного перцю зривають зеленими незадовго до дозрівання, потім їх сушать на сонці. У процесі сушіння верхній шар зморщується і набуває чорного кольору. Білий перець – це зріле насіння чорного перцю. Щоб відокремити оболонку від насіння, його замочують у воді або використовують хімічні способи відділення. Потім насіння кілька разів промивають під проточною водою. Потім його висушують на сонці, але стає воно не чорним, а білим і гладким.

 

Після сушіння чорний перець набуває властивої йому гостроти і пекучості. Найкраще використовувати свіжозмелений перець, оскільки з часом він втрачає свій аромат. Смак і аромат чорного перцю багатший і сильніший, і він набагато гостріший. Використовують чорний перець для приготування страв, в яких необхідно посилити смак. Якщо ж потрібна більш м’яка смакова палітра – білий, у нього аромат легкий і невигадливий, а смак м’якший, тонший. Його використовують як легку приправу.

 

Якщо горошини чорного перцю тримати в герметичному посуді, він зберігає свій аромат протягом року. А термін придатності меленого перцю не перевищує декількох місяців. Білий перець відносно швидко втрачає свій аромат.

 

Чорний і білий перець відрізняються не тільки ароматом. Зовнішній вигляд мають і страви, в яких їх використовують. Чорний перець додають у страви з багатою колірною гамою, що готуються з багатьох інгредієнтів. Він органічно підкреслює їхній смаковий букет.

 

Для білих супів і соусів краще пасуватиме білий перець, який до того ж не буде псувати їхній зовнішній вигляд. Він добре поєднується з більш легкими стравами. Білий перець – ідеальний вибір у тих випадках, коли ви хочете додати страві легкої пікантності, не перебиваючи смак інших інгредієнтів.

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Простий спосіб побороти плісняву у вазонах
Цвіль у горщиках із улюбленою геранню чи кактусами – на жаль, явище поширене. Якщо ви мали «задоволення» зіткнутися з подібною проблемою, зневірятися не варто – все цілком можна виправити. Спосіб, який пропонують досвідчені квіткарі, відрізняється своєю простотою та екологічністю.
15 годин тому
Кошти на термомодернізацію закладів охорони здоров’я
Громади Тернопільщини мають можливість залучити грантове фінансування на термомодернізацію закладів охорони здоров’я в межах проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Кошти надаються за підтримки Фонду E5P та Угоди про інвестиційний грант NIP. Сума допомоги може сягати 300 тисяч євро.
15 годин тому
2 і 3 травня до України повертаються заморозки…
За прогнозом Українського гідрометцентру, найближчих дві ночі заморозки 0...-5° на грунті очікуються у західних, північних та в більшості центральних областей. У вказаних регіонах оголошено I рівень небезпечності, жовтий.
16 годин тому
Ректорка ЗУНУ - серед найбільш оплачуваних керівників українських вишів
За результатами аналізу декларацій керівників двадцяти найпопулярніших вищих навчальних закладів України, проведеного аналітичним порталом «Слово і діло», колишній ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало очолив рейтинг за рівнем заробітної плати за 2024 рік.
17 годин тому
Втрати врожаю через морози: які культури постраждали найбільше
Україна переживає погодні катаклізми: спершу була недостатня кількість вологи, а потім - вдарили заморозки. Через погодні умови врожайність деяких культур значно погіршилася. Втрати можуть стягати в межах 10-15%. Про це в ефірі «Ми Україна» сказав заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.
19 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.