Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

10 секретів ідеального тіста

Ключ до успіху криється у правильному підборі інгредієнтів та дотриманні технології приготування. Розглянемо основні секрети, які дозволять створити ідеальне тісто для випічки.

10 секретів ідеального тіста

Ключ до успіху криється у правильному підборі інгредієнтів та дотриманні технології приготування. Розглянемо основні секрети, які дозволять створити ідеальне тісто для випічки.

10 місяців тому Джерело:

Перед замішуванням тіста борошно корисно кілька разів просіяти: це збагатить його киснем, і тісто буде більш повітряним і ніжним.

 

Дріжджі потрібно розводити в теплій, а не гарячій воді, щоб не вбити дріжджі. Додавати в воду з дріжджами тільки цукор, не сіль, бо сіль перешкоджає розвитку дріжджових бактерій.

 

При замішуванні тіста потрібно вливати воду чи молоко у борошно. А не навпаки: тоді суміш буде без грудочок.

 

Перед тим, як розкачувати тісто для коржів, його потрібно покласти на деякий час в холодильник, а потім вже розкачати тонким шаром.

 

Не слід довго вимішувати тісто для печива, бубликів, тому що готові вироби будуть дуже щільними й твердими. А от для пирогів тісто треба вимішувати не менше пів години.

 

Дріжджове тісто легше підніметься, якщо його поверхню змастити олією.

 

Щоб під час смаження вироби не вбирали в себе жир, питну соду слід кидати в борошно, а не в молоко чи яйця.

 

Перед замішуванням тіста борошно корисно кілька разів просіяти: це збагатить його киснем, і тісто буде більш повітряним і ніжним.

 

Дріжджове тісто добре підніметься тільки в тому випадку, якщо всі продукти при замішуванні були теплими. 

 

Сухі дріжджі кладуть в борошно при замішуванні, а з пресованих потрібно приготувати опару та дати їй трішки постояти перед замішуванням.

 

У кімнаті, де замішують пісочне тісто, повинно бути прохолодно. Тому не рекомендується вмикати духовку заздалегідь. Головним секретом вдалого пісочного коржа є пропорції інгредієнтів. Пам'ятайте, що співвідношення борошна до масла має бути 2:1.

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Українські аграрії намолотили 20 млн т зернових та ріпаку
Станом на 8 серпня українські аграрії намолотили майже 20 млн тонн ранніх зернових. Врожай зібрано з 5,3 млн га (47% площ до прогнозу). Про це повідомили у Міністерстві економіки, довкілля та сільського господарства.
43 хвилини тому
Кабачкова запіканка з фаршем: швидкий і простий рецепт
Соковита запіканка з кабачків і фаршу та ще й під апетитною скоринкою – це неймовірно смачно. До того ж готується поживна страва доволі просто та швидко.
14 годин тому
«Доступні ліки» поповнять препаратами для контролю тиску
У серпні в програму «Доступні ліки» додадуть три нових препарати для контролю тиску. Про це в телеефірі сказала голова Національної служби здоровʼя Наталія Гусак.
16 годин тому
Доброносиці з Новосілки
Тобто ті, що несуть людям добро: передусім добрі вісті, добрі поради, добрі побутові речі на домашнє повсякдення, пенсії, грошові перекази… Поштарки чи, як звикли їх величати наші краяни, листоноші завше були на селі одними з найшанованіших трудівниць, бо, подібно до біблейських жінок-мироносиць, обрали добру дорогу до людей…
18 годин тому
Відголос далекого дзвону
У спогадах раннього дитинства залишилися, серед іншого, і відвідування марківʼянами у 20–40-х роках минулого століття відпустового місця у с. Савалуски (нині – Савелівка на Монастирищині). Йшли лісовими й польовими стежками через Швейків і Горішню Слобідку майже 17 км (удвічі ближче, як до Зарваниці).
18 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.