Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Блищатимуть як нові: чим почистити ложки та виделки

Повернути блиск столовим приборам із нержавіючої сталі в домашніх умовах можна за допомогою народних методів.

Блищатимуть як нові: чим почистити ложки та виделки

Повернути блиск столовим приборам із нержавіючої сталі в домашніх умовах можна за допомогою народних методів.

1 рік тому Джерело:

У нагоді стануть харчова сода і сіль. Дно металевої каструлі необхідно захистити фольгою. Відтак приготувати розчин: літр підігрітої води змішати з сіллю та содою (по столовій ложці) і залити ножі, виделки та ложки, щоб були покриті, та поставити на вогонь. Для отримання результату буде достатньо 15 хвилин активного кип’ятіння. Потім насухо витерти чистим рушником.

 

Помічною буде і зубна паста без абразивних частинок, які здатні пошкодити поверхню. Її необхідно нанести на щітку й очистити по одному прибору (треба заздалегідь покласти у посуд з водою) з максимальною обережністю. Чисті виделки, ложки і ножі сполоскати і витерти рушником.

 

Можна використовувати і зубний порошок, але в жодному разі не в сухому вигляді. Його слід розвести водою, щоб утворилася маса, схожа за консистенцією на густу сметану.

 

Враховуючи, що протерти кожну виделку між зубцями, ложку або ніж окремо займає надто багато часу і сил, можна приготувати універсальний розчин на основі оцту, куди занурити всі вироби відразу не менш ніж на 15 хвилин.

 

Звичайна харчова сода, змішана з водою (3:1), також хороший засіб для очищення столових приборів від нальоту в домашніх умовах. Повинна вийти паста, аналогічна консистенції гірчиці. Для обробки підійдуть м’яка ганчірка або губка. Натирати виделки, ложки і ножі сумішшю потрібно до тих пір, поки не зникне наліт, після чого помити й просушити.

 

Досить просто й доступно для кожного – очистити ложки та виделки столовим оцтом. Важливо проводити процедуру в захисних рукавичках. Починати з протирання виробів змоченою в оцті марлею. Після первинної обробки залишити їх на пів години. Потім знову очистити, промити та обов’язково висушити.

 

Зважаючи на те, що протерти кожну виделку між зубцями, ложку або ніж окремо займає надто багато часу і сил, можна приготувати універсальний розчин на основі оцту, куди занурити всі вироби відразу не менш ніж на 15 хвилин.

 

Аби повернути блиск виробам із нержавійки, їх можна натерти шматочком лимона (зручніше використовувати половинку), після чого провести делікатне шліфування клаптем вовняної тканини.

 

Гірчиця в поєднанні з харчовою содою (по столовій ложці сухих компонентів на літр води) здатна оновити навіть дуже старі прибори з товстим шаром нальоту. Їх слід занурити у розчин і залишити на деякий час. За необхідності додатково очистити за допомогою м’якої зубної щітки. Фінішний етап – миття у чистій воді та просушування.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Максимум користі: дієтологи назвали найкращий час, коли можна їсти яблука
Фрукти мають бути у щоденному раціоні кожної людини, адже це простий спосіб отримати необхідні організму вітаміни. Найдоступнішими незалежно від сезону є яблука, але у деяких можуть виникнути питання, коли їх краще їсти, щоб принести максимум користі.
5 годин тому
Що робити, якщо груша не родить: поради садоводів
Багато дачників нарікають, що не мають жодної втіхи від посаджених деревець груші. Якщо яблуньки гарно розвиваються і почали давати урожай уже на третій рік, то з грушею щось не так. Є кілька основних причин, чому груша може не давати плодів роками, втім, цю проблему просто вирішити, кажуть садоводи.
5 годин тому
Андрій БАРАН: «Працюємо на українській землі для українців та Української держави»
Наприкінці важкого у всіх відношеннях 2025 року і напередодні професійного свята аграріїв цікавлюся виробничими досягненнями компанії «Агропродсервіс» у її генерального директора, заслуженого працівника сільського господарства України Андрія Барана. А розпочати розмову пропоную з її найбільшої галузі – рослинництва…
6 годин тому
Від вишуканих супів до ароматних десертів: рецепти страв із гарбуза
Листопад приносить із собою не лише перші приморозки, а й щедрі дари осені, серед яких особливе місце посідає яскравий і корисний гарбуз. Він справжня знахідка для кулінарів, адже з ним можна приготувати безліч дивовижних страв – від вишуканих супів до ароматних десертів.
8 годин тому
«У серці медового Тернопілля»
У жовтні гостинне Тернопілля стало епіцентром солодких подій, приймаючи VI Форум ГО «Фундації жінок пасічниць» (Фундації) під промовистою назвою «У серці медового Тернопілля». Цей захід, що відбувся 25–26 жовтня, ознаменував нову еру для Фундації, адже вперше за свою історію проходив у виїзному форматі, залишивши столицю та розпочавши мандрівку Україною.
8 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.