Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Блищатимуть як нові: чим почистити ложки та виделки

Повернути блиск столовим приборам із нержавіючої сталі в домашніх умовах можна за допомогою народних методів.

Блищатимуть як нові: чим почистити ложки та виделки

Повернути блиск столовим приборам із нержавіючої сталі в домашніх умовах можна за допомогою народних методів.

1 рік тому Джерело:

У нагоді стануть харчова сода і сіль. Дно металевої каструлі необхідно захистити фольгою. Відтак приготувати розчин: літр підігрітої води змішати з сіллю та содою (по столовій ложці) і залити ножі, виделки та ложки, щоб були покриті, та поставити на вогонь. Для отримання результату буде достатньо 15 хвилин активного кип’ятіння. Потім насухо витерти чистим рушником.

 

Помічною буде і зубна паста без абразивних частинок, які здатні пошкодити поверхню. Її необхідно нанести на щітку й очистити по одному прибору (треба заздалегідь покласти у посуд з водою) з максимальною обережністю. Чисті виделки, ложки і ножі сполоскати і витерти рушником.

 

Можна використовувати і зубний порошок, але в жодному разі не в сухому вигляді. Його слід розвести водою, щоб утворилася маса, схожа за консистенцією на густу сметану.

 

Враховуючи, що протерти кожну виделку між зубцями, ложку або ніж окремо займає надто багато часу і сил, можна приготувати універсальний розчин на основі оцту, куди занурити всі вироби відразу не менш ніж на 15 хвилин.

 

Звичайна харчова сода, змішана з водою (3:1), також хороший засіб для очищення столових приборів від нальоту в домашніх умовах. Повинна вийти паста, аналогічна консистенції гірчиці. Для обробки підійдуть м’яка ганчірка або губка. Натирати виделки, ложки і ножі сумішшю потрібно до тих пір, поки не зникне наліт, після чого помити й просушити.

 

Досить просто й доступно для кожного – очистити ложки та виделки столовим оцтом. Важливо проводити процедуру в захисних рукавичках. Починати з протирання виробів змоченою в оцті марлею. Після первинної обробки залишити їх на пів години. Потім знову очистити, промити та обов’язково висушити.

 

Зважаючи на те, що протерти кожну виделку між зубцями, ложку або ніж окремо займає надто багато часу і сил, можна приготувати універсальний розчин на основі оцту, куди занурити всі вироби відразу не менш ніж на 15 хвилин.

 

Аби повернути блиск виробам із нержавійки, їх можна натерти шматочком лимона (зручніше використовувати половинку), після чого провести делікатне шліфування клаптем вовняної тканини.

 

Гірчиця в поєднанні з харчовою содою (по столовій ложці сухих компонентів на літр води) здатна оновити навіть дуже старі прибори з товстим шаром нальоту. Їх слід занурити у розчин і залишити на деякий час. За необхідності додатково очистити за допомогою м’якої зубної щітки. Фінішний етап – миття у чистій воді та просушування.

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
Україна готується до створення мережі регіональних продовольчих хабів
Платформа Food from Ukraine символізує розширення ініціативи України від акценту лише на зерні до готової продукції, а також до передачі знань та технологій, повідомив міністр економіки, довкілля і сільського господарства Олексій Соболев на відкритті IV Міжнародного саміту з продовольчої безпеки «Продовольство з України».
14 годин тому
Мобілізація 50+ з 1 грудня: кого призвуть і на які посади
В Україні до 3 лютого 2026 року продовжили воєнний стан, а з ним і мобілізацію. Згідно із законодавством, на службу можуть призивати військовозобов'язаних чоловіків, які не досягли 60-річчя. Таким чином, у 50 років мобілізація все ще зачіпає багатьох людей.
15 годин тому
Як захистити черешню від морозів, щоб зібрати великий урожай: садівники розкрили секрети
Щоб черешня добре пережила зимові морози та дала гарний урожай наступного року, її слід ретельно підготувати восени.
16 годин тому
Культурна ідентичність Гримайлівської громади
Гримайлівська громада - це територія, де історія не зберігається в музейних вітринах, а дихає в кожному прадавньому лісі, у скрипі дерев’яних церков, у світлі, що падає крізь арки покинутих каплиць… Проєкт «Культурна ідентичність Гримайлівської громади» покликаний зібрати ці голоси минулого й повернути людям, щоб кожен турист чи місцевий мешканець відчув: ця земля має пам'ять.
16 годин тому
На Одещині завершують будівництво першого в Україні заводу з виробництва солі у промислових масштабах
У пресслужбі НПП «Куяльницький» повідомили, що вже на початку 2026 року на Одещині запрацює стратегічне підприємство з виробництва харчової та технічної солі. У Нацпарку зазначили, що ТОВ «Чорноморський солезавод» будує підприємство з виробництва харчової та технічної солі в Одеській області. У проєкт вклали 2,8 мільйона доларів США, залучених через програму «5-7-9%».
16 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.