Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Ягідний смак літа: оригінальні рецепти джему та варення

Літо – це чудова пора не лише для того, щоб смакувати улюбленими ягодами і фруктами, а й запастися ними на зиму. Приготуйте варення за нашими рецептами і насолода у банці зігріє вас холодної пори.

Ягідний смак літа: оригінальні рецепти джему та варення

Літо – це чудова пора не лише для того, щоб смакувати улюбленими ягодами і фруктами, а й запастися ними на зиму. Приготуйте варення за нашими рецептами і насолода у банці зігріє вас холодної пори.

2 роки тому Джерело:

 

ЧЕРЕШНЕВЕ ВАРЕННЯ З ГОРІХАМИ

 

Необхідні продукти:

 

1 кг черешень, 1 кг цукру, 1 скл. води, 10 волоських горіхів, ваніль.

 

Приготування:

Із води та цукру приготувати сироп. З черешень вийняти кісточки. Викласти  в емальовану каструлю, додати горіхи, залити сиропом. Варити за три рази по 5 хвилин із моменту закипання. Між готуванням вистоювати варення по 5–6 годин. Наприкінці варіння додати ваніль.

Можна закрити пластмасовими кришками і зберігати у холодному місці.

 

 

ВИШНЕВИЙ ДЖЕМ

 

Необхідні продукти:

 

1 кг вишні, 0,5 кг цукру, 10 г желатину або желфіксу. 

 

Приготування:

 

Ягоди помити, почистити від хвостиків і кісточок. Після цього пропустити їх через м’ясорубку або подрібнити в блендері.

 

Ягоди перекинути в каструлю, поставити її на плиту, додати «Желфікс» і постійно помішуючи, довести до кипіння. В разі використання желатину спочатку залити його водою і залишити для набухання.

 

Після закипання додати цукор і добре перемішати його з вишнями до однорідного стану.

 

Джем довести до кипіння, зменшити вогонь і варити впродовж 4–5 хвилин.

 

 

МАРМЕЛАД ПОРІЧКОВО-МАЛИНОВИЙ

 

Необхідні продукти: 

 

1 кг протертих чер­воних порічок, 1 кг протертої малини, 6 скл. цукру.

 

Приготування: 

 

Протерті через металеве сито порічки та малину зміша­ти і варити на малому вогні, помішую­чи і знімаючи піну. Коли маса почне випаровуватися, додати цукор і вари­ти, помішуючи, поки не загусне. Гаря­чий мармелад розкласти в стерилізо­вані банки, поставити в сухе місце, почекати, аби маса зверху добре зас­тигла, на другий день закрити поліе­тиленовими кришками або пергамен­тним папером.

 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Іванівка - найпопулярніше село, яке об’єднує Україну
В Україні налічується понад 27 тисяч сіл, однак є одна назва, яка вирізняється частотою повторення — Іванівка. Це найпоширеніша сільська назва в державі: таких населених пунктів — 83. Ці села розкидані майже по всій карті України - у 23 із 24 областей. Це підтверджує масштабність явища - назва Іванівка, без перебільшення, об’єднує Україну.
1 хвилина тому
Українські аграрії намолотили 20 млн т зернових та ріпаку
Станом на 8 серпня українські аграрії намолотили майже 20 млн тонн ранніх зернових. Врожай зібрано з 5,3 млн га (47% площ до прогнозу). Про це повідомили у Міністерстві економіки, довкілля та сільського господарства.
44 хвилини тому
Кабачкова запіканка з фаршем: швидкий і простий рецепт
Соковита запіканка з кабачків і фаршу та ще й під апетитною скоринкою – це неймовірно смачно. До того ж готується поживна страва доволі просто та швидко.
14 годин тому
«Доступні ліки» поповнять препаратами для контролю тиску
У серпні в програму «Доступні ліки» додадуть три нових препарати для контролю тиску. Про це в телеефірі сказала голова Національної служби здоровʼя Наталія Гусак.
16 годин тому
Доброносиці з Новосілки
Тобто ті, що несуть людям добро: передусім добрі вісті, добрі поради, добрі побутові речі на домашнє повсякдення, пенсії, грошові перекази… Поштарки чи, як звикли їх величати наші краяни, листоноші завше були на селі одними з найшанованіших трудівниць, бо, подібно до біблейських жінок-мироносиць, обрали добру дорогу до людей…
18 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.