Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Як лікувати виразку шлунка: перевірені народні методи

Осінньої пори дуже часто загострюється виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки. Ця патологія проявляється по-різному: відчуттям важкості в животі, болем, здуттям, нудотою, проносом тощо. Людина не може нормально вживати їжу, вимушена обмежувати себе в багатьох продуктах, унаслідок чого раціон харчування збіднюється.

Як лікувати виразку шлунка: перевірені народні методи

Осінньої пори дуже часто загострюється виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки. Ця патологія проявляється по-різному: відчуттям важкості в животі, болем, здуттям, нудотою, проносом тощо. Людина не може нормально вживати їжу, вимушена обмежувати себе в багатьох продуктах, унаслідок чого раціон харчування збіднюється.

2 роки тому Джерело:

 

Це, звичайно, негативно по­значається на загальному са­мопочутті. Крім того, внаслідок порушення функцій шлунка й ки­шківника їжа недостатньо перетравлюється, а відтак вкрай по­трібні організмові речовини (білки, вуглеводи, мінеральні ре­човини, вітаміни) несповна за­своюються. Позбутися цієї про­блеми можна за допомогою простих і доступних засо­бів фітотерапії.

 

Усунути запальні процеси та загоїти рани на слизових обо­лонках шлунка та дванадцяти­палої кишки допоможе вітамін А. На нього багаті олії обліпихи, шипшини, зародків пшени­ці (продають в аптеках). Якщо харчування п’ятиразове, вживають по 10–15 крапель під час їди, якщо триразове – по 30. У першо­му випадку одужують за три тиж­ні, в другому – за місяць чи два. З метою поповнення організму вітаміном А слід також постійно вживати страви з моркви, шпи­нату, гарбузів. Хворим потрібно їсти часто, невеликими порція­ми. Адже в шлунку виробляється соляна кислота, яка при нестачі їжі розʼїдатиме слизові оболон­ки, утворюючи виразки. 

 

Допомагають в разі виразкової хвороби слиз і насіння льону та корінь алтеї лікарської. Під час заварювання та настоювання ці рослини утворю­ють слиз, який обволікає слизову оболонку органів травлення, за­хищає її від подразнення, знімає запалення. 1 ст. л. насіння або пе­ремеленого на кавомолці коре­ня алтеї заливають на ніч склян­кою холодної перевареної води. Зранку ставлять настій на вогонь, доводять до кипіння. За день випивають склянку напару, розділя­ючи його між уживаннями їжі. Курс лікування – 2 місяці.

 

Причиною утворення вираз­ки та загострення виразкової хво­роби дуже часто стає стрес. Тому, якщо ви перенервували, нама­гайтеся вивести себе з цього ста­ну. Тут може допомогти аро­матерапія. Капніть в аромалампу кілька крапель ефірної олії м’яти, лаванди, шавлії й ароматизуйте приміщення, в якому ви перебува­єте (офіс, дім), протягом 20−40 хвилин. Якщо немає такої змоги, нюхайте олію з пляшечки.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Тепер пайовика обдурити важко. Бо він має безкоштовний застосунок МоЄ
50 000 українців уже завантажили безкоштовний додаток МоЄ від компанії Feodal. Як каже засновник Feodal Андрій Дем’янович, «тепер фермер не зможе перекреслити 10 років оренди й написати 15. Бо в додатку все видно: ким і коли підписано, на скільки років. Великим шрифтом».
17 годин тому
Для підтримки агросектору за стандартами ЄС Україна створює Виплатну агенцію
В Україні розпочато створення Виплатної агенції - державної інституції, яка адмініструватиме фінансову підтримку аграріїв відповідно до стандартів Європейського Союзу. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль.
17 годин тому
Для чого буряки поливають підсоленою водою
При вирощуванні буряків не варто забувати про добрива. Один із розчинів можна виготовити власноруч. Це ‒ особливий засіб, який значно поліпшить смак буряка. Йдеться про звичайну підсолену воду. Нею поливають буряки влітку. Це, зокрема, збільшує цукристість плодів, а в ґрунті стає більше поживних речовин.
18 годин тому
Хлібом передбачали майбутнє, захищалися від злих сил…
У видавництві Stretovych вийшла друком цікава книга Людмили Герус «Історія українського хліба». Ця книга - про те, яку роль відіграє хліб в історії, культурі, мистецтві і світогляді українців. Про те, як хліб потрапив до нашого раціону і як за тисячоліття став не лише головною стравою на столі, а тим, через що ми сприймаємо світ.
18 годин тому
Нові домівки зцілення і родинного тепла
Міжнародний благодійний фонд «Move Ukraine» добре відомий у всій Україні. «Сільський господар» уже повідомляв, що у Тернополі на території обласної клінічної лікарні фонд відкрив сучасний реабілітаційний центр для воїнів із пораненнями, ветеранів і людей, які потребують допомоги. Тут захисники з допомогою фахівців і медиків уже отримують медичну, психологічну і духовну підтримку.
18 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.