Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Халва корисна, але не для всіх

Халва не лише втамовує голод, але і нормалізує травлення, заспокоює нерви, знижує ризик інфаркту, однак її можна їсти не всім.

Халва корисна, але не для всіх

Халва не лише втамовує голод, але і нормалізує травлення, заспокоює нерви, знижує ризик інфаркту, однак її можна їсти не всім.

2 роки тому Джерело:

 

Оскільки халва дуже солодка, багато хто вважає, що вона складається здебільшого з цукру, а насправді це не так. Видів халви безліч – тахінна халва (виробляють з насіння кунжуту), соняшникова (з насіння соняшнику), горіхова – на основі арахісу, мигдалю, фісташок, волоського горіха, кеш’ю.

 

Халва складається з білкової маси (її отримують з насіння або горіхів), підсолоджувача (цукор, патока або мед) і піноутворювача (солодковий корінь, корінь алтея або яєчний білок). Також до складу халви можуть входити різні смакові добавки: ванілін, какао, родзинки.

 

У чому користь халви? Вона багата рибофлавіном, ніацином, кальцієм, залізом, магнієм, фосфором, фолієвою кислотою. Також містить харчові волокна і мальтозу. За кількістю вмісту білків халва – на одному щаблі з м’ясом. Однак під час вживання м’яса в організмі підвищується рівень холестерину, а вживання халви проходить без будь-яких наслідків, оскільки в її складі присутні лише ненасичені жири.

 

Єдиний мінус халви – її висока калорійність: у 100 грамах продукту міститься орієнтовно 550 кілокалорій.

 

Користь халви для організму буде помітна при застуді, анемії, інсульті, виснаженні, знесилені сил після тяжкої тривалої хвороби.

 

А от людям, які хворі на діабет, панкреатит і холецистит, халву варто виключити зі свого раціону. Не можна їсти халву людям з алергією на насіння або горіхи, з яких вона зроблена.

 

Халву потрібно їсти в помірних кількостях – дієтологи кажуть, що 30 грамів на день цілком достатньо.

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Найкращий для розсади - лісовий ґрунт: саме час заготовляти
Восени саме час заготовити лісовий ґрунт для розсади. Така земля містить багато органіки та мікроелементів, завдяки чому рослини ростуть сильними й урожайними. Як правильно зібрати, підготувати й зберегти ґрунт із лісу для весняної розсади.
7 годин тому
Тернополянка перемогла у міжнародному конкурсі винахідників
Молода винахідниця з Тернополя Анастасія Романів (на фото - справа) здобула золоту нагороду на міжнародній виставці винаходів INOVA-2025, яка проходила у Загребі (Хорватія). Це - одна з найстаріших і найпрестижніших світових виставок, що вже понад 50 років об’єднує тисячі талановитих науковців та інноваторів з різних країн.
7 годин тому
Волоський горіх - флагман аграрної євроінтеграції України
Волоський горіх залишається однією з найперспективніших експортних культур України: країна вже входить у світову четвірку виробників, експортує горіхи переважно до Європейського Союзу та має екологічну перевагу перед конкурентами. Водночас галузь тримається здебільшого на домогосподарствах і стикається з браком якісних саджанців та проблемами відповідності європейським стандартам.
7 годин тому
Дуб, старіший за США: на його «переселення» витратять мільйон доларів! Для чого…
У техаському місті Кайл незабаром відбудеться безпрецедентний «переїзд». Багатовіковий дуб, якому місцеві жителі дали ім’я «Джолін», буде переміщений на відстань 400 метрів у рамках проєкту розширення дороги. Вартість цієї операції становить майже 1 мільйон доларів.
8 годин тому
Українські аграрії посіяли вже понад 2,5 млн га озимини: динаміка – позитивна, прогнози - обнадійливі
Станом на 30 вересня українські аграрії завершили посів озимих культур на площі 2 515 тис. га, що свідчить про активізацію осінньої посівної кампанії в усіх регіонах країни. Зокрема, озимої пшениці засіяно 1 438,8 тис. га, озимого ячменю - 97,2 тис. га, озимого жита - 37,9 тис. га, а озимого ріпаку - 941,1 тис. га.
8 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.