Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Чи можна додавати мед у гарячий чай: експерти дали відповідь

Наші бабусі завжди додавали мед у чай чи молоко, вважаючи його природним засобом для зміцнення здоров’я. Згодом з’явилася протилежна думка, мовляв, висока температура «вбиває» цінність продукту. Сьогодні науковці підтверджують, що боятися гарячого чаю з медом немає жодних підстав.

Чи можна додавати мед у гарячий чай: експерти дали відповідь

Наші бабусі завжди додавали мед у чай чи молоко, вважаючи його природним засобом для зміцнення здоров’я. Згодом з’явилася протилежна думка, мовляв, висока температура «вбиває» цінність продукту. Сьогодні науковці підтверджують, що боятися гарячого чаю з медом немає жодних підстав.

2 години тому Джерело:

Що відбувається з медом при нагріванні

 

Дослідження Померанського медичного університету показали, що розчини меду, приготовані при 80-90 °C, мали найвищий рівень антиоксидантної активності, особливо це стосувалося гречаного меду. 

 

Схожі результати отримали й науковці з Університету Павії, де доведено, що короткочасне нагрівання навіть до 140 °C не призводить до різкої втрати якості. Навпаки, температура близько 80 °C пригнічує ріст мікроорганізмів, не змінюючи ключових хімічних параметрів. Про це пише Главред з посиланням на Onet.

 

Чи можна додавати мед у гарячий чай

 

Експерти наголошують, що є різниця між додаванням меду у гарячий напій та його використанням у кулінарії. 

Якщо ви додаєте мед у чай чи теплу воду - він зберігає свої властивості. Якщо ж використовуєте його для випічки чи як маринад для м’яса, антиоксидантний ефект зникає. Але навіть у такому випадку мед залишається кращим вибором, ніж рафінований цукор, адже містить природні прості цукри - фруктозу та глюкозу.

0
0
0
0


Реклама
Купуємо дорого землю: паї, городи.
Телефонуйте: (096) 261 31 28
В Україні заклали 53,3 га промислових плантацій шипшини. І це не межа
Шипшина – давно і добре знайома культура в Україні. П'ять промислових садів шипшини загальною площею 53,3 га закладено завдяки державній підтримці. Про це у Facebook повідомив президент «Української горіхової асоціації» Геннадій Юдін. Чи достатньо таких обсягів для задоволення попиту?
33 хвилини тому
Різдвяний вінок своїми руками
Різдвяний вінок – це перше, що зустрічає гостей на порозі, і саме він задає тон усьому святкуванню. Це не просто декор, а давній символ вічного життя, надії та родинної єдності.
46 хвилин тому
Ілюзія лікування: популярні серцеві каплі викликають звикання
Препарати на кшталт корвалолу, барбовалу чи валокордину в нашій культурі роками вважають «швидкою допомогою» при болях у серці чи стресі. Проте доказова медицина б’є на сполох: ці засоби не лікують серцево-судинні захворювання, а безконтрольне вживання може призвести до незворотних змін у психіці та організмі.
58 хвилин тому
«Духовне ППО» материнського серця
Цими благодатними днями Різдвяного посту, коли світ завмирає в очікуванні першої зірки, а душі прагнуть тепла і розради, у Тернополі сталася подія, що нагадує нам про справжню силу віри.
1 година тому
Що можна сіяти на розсаду у грудні: поради городникам
Грудень - чудовий час, щоб почати вирощувати розсаду вдома. Це не вимагає великих затрат, але важливо створити правильні умови: тепло, вологу і освітлення. У цей період висівають культури з довгим періодом розвитку.
1 година тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.