Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Універсальна заправка: на борщ, на рагу і просто на хліб

Аби взимку зекономити час і кошти, з осені господині роблять овочеві закрутки на запас. Це можливість не тільки «прилаштувати» пошкоджені овочі, а й зберегти аромат та смак літа. У багатьох господинь є свої хитрощі для консервації, і одна з найпопулярніших, це універсальна овочева заправка…

Універсальна заправка: на борщ, на рагу і просто на хліб

Аби взимку зекономити час і кошти, з осені господині роблять овочеві закрутки на запас. Це можливість не тільки «прилаштувати» пошкоджені овочі, а й зберегти аромат та смак літа. У багатьох господинь є свої хитрощі для консервації, і одна з найпопулярніших, це універсальна овочева заправка…

4 години тому Джерело:

Якщо під час збору врожаю якісь моркви чи буряки були тріснутими або частково ушкодженими, а томати частково захворіли, і законсервувати цілий плід не вдасться, то це ідеальний спосіб нічого не викидати.

 
І це не з серії «зʼїсти, аби не пропало», розповідає сайт «Добрі новини», бо заправка виходить смачною й насиченою, пише . Вона універсальна, добре зберігається й замінює декілька овочів одразу.  Залишається лише додати картоплю, капусту чи м’ясо, і обід готовий. 


Інгредієнти: 
- буряк 1,5 кг; 
- цибуля 500 г; 
- морква 300 г; 
- перець солодкий 500 г; 
- помідори 1 кг; 
- цукор 40-50 г; 
- сіль 30-40 г; 
- часник 30 г; 
- перець чорний мелений 1 ч. л.; 
- оцет 9 % 20 мл; 
- олія для смаження 150 мл. 


Приготування: 
Буряк, моркву, цибулю та часник натріть на крупній тертці. У глибокій сковороді розігрійте олію та викладіть овочі. Тушкуйте на середньому вогні, поки вони не стануть м’якими та ароматними. 
Далі помідори та перець пропустіть через блендер або м’ясорубку, вилийте цю суміш до овочів і тушкуйте разом. Додайте сіль, цукор, мелений перець та оцет. Варіть овочі 10-15 хвилин, доки маса не стане густішою і не випарується зайва вода. 
Гарячу заправку розкладіть у стерильні банки та закатайте. Охолоджуйте при кімнатній температурі без перевертання й укутування. За бажанням ви можете додати ще свої улюблені спеції, або якщо любите пікантні смаки, то порізати трошки перцю чилі. 


Смачного! 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Вища освіта - в розстрочку: банки готуються кредитувати навчання
У 2025 році українські банки почали впроваджувати новий формат фінансування вищої освіти — оплату навчання частинами. Це рішення стало відповіддю на зростання вартості освітніх програм, особливо у приватних університетах, де річна плата за навчання може перевищувати 100 тисяч гривень.
28 хвилин тому
Коли обрізати троянди восени: терміни і правила
Обрізка троянд восени — важливий етап догляду за цими квітами, що допомагає їм успішно пережити зиму та забезпечує рясне цвітіння наступного сезону. Однак, щоб процедура принесла користь, необхідно дотримуватися правильних термінів та техніки обрізки.
2 години тому
Про які хвороби може розказати часте позіхання
Позіхання вважається природним механізмом, який допомагає зрозуміти, що настав час для відпочинку. Однак іноді позіхання може спостерігатися занадто часто і навіть тоді, коли людина не потребує відпочинку. В такому випадку це може бути симптомом небезпечного захворювання.
2 години тому
Українцям доведеться забути про звичну зиму, хоча перший сніг можливий найближчим часом
Зими в України стрімко змінюються, стаючи теплішими та менш сніжними. Така тенденція, за прогнозами науковців, не лише збережеться, а й посилиться у другій половині XXI століття. Кліматологи попереджають: країна може зіткнутися з новою реальністю, де класична морозна зима з рясним снігом перетвориться на рідкісне явище.
3 години тому
У Львові запрацювала лабораторія для проведення аграрних досліджень
У Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького днями стартував проєкт «АгроСкаут Центр: шлях до інноваційної підтримки та розвитку малих сільськогосподарських виробників». Про це у Facebook повідомила Львівська облрада.
3 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.