Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

«Людвищенська перлина» - об’єднання місцевих господарів

Учасники престуру «Крафт, що тримає Україну: Тернопільщина, яка працює на Перемогу» відвідали Шумську громаду, де познайомилися з діяльністю сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Людвищенська перлина». Про це розповідає обласна військова адміністрація.

«Людвищенська перлина» - об’єднання місцевих господарів

Учасники престуру «Крафт, що тримає Україну: Тернопільщина, яка працює на Перемогу» відвідали Шумську громаду, де познайомилися з діяльністю сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Людвищенська перлина». Про це розповідає обласна військова адміністрація.

5 годин тому Джерело:

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОВА, «Людвищенська перлина» - це об’єднання місцевих господарів, які вже понад п'ять років розвивають молочне виробництво, утримують понад три десятки голів великої рогатої худоби та щомісяця виготовляють близько 16 тонн молока. 


Кооператив працює у селі Людвище та спеціалізується на виготовленні молочної продукції. До нього входить близько 17 учасників. Керівник кооперативу Володимир Дмитрук особисто утримує дванадцять дійних корів. Спочатку господарі лише збирали молоко і здавали його на переробні заводи, однак згодом викупили будівлю та придбали сучасне українське обладнання - пастеризатор-сировиготовлювач на 300 літрів, охолоджувач молока, сепаратор та інше. 


Сьогодні кооператив самостійно переробляє молоко та виготовляє кисломолочні і адигейські сири. Для запуску виробництва запросили сировара, який навчав членів кооперативу виготовляти різні види продукції. На старті діяльності вони отримали підтримку від обласної програми підтримки кооперативів (закупівля обладнання) та Агрохолдингу «Контінентал Фармерз Груп» (ремонт приміщення). Продукцію реалізують на місцевих ринках і поступово виходять на торговельні мережі. 


«Виробництво сирів - це тяжка діяльність. Ми зараз оформлюємо документи по системі НАССР, і були моменти, коли я вже хотів покинути все через труднощі, але шкода зусиль. Тому не здаюся і продовжую працювати», - розповів керівник кооперативу Володимир Дмитрук. 


У планах - розвивати діяльність далі, оформити кооператив як виробничий, збільшити обсяги переробки та асортимент продукції. Основними принципами роботи залишаються якісне натуральне молоко, пастеризація, закваска і відсутність будь-яких домішок. 


Нагадаємо: Тернопільська ОВА організовує престури для журналістів області «Крафт, що тримає Україну: Тернопільщина, яка працює на Перемогу», аби показати, як у воєнний час громади підтримують локальну економіку через крафтові виробництва. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Вища освіта - в розстрочку: банки готуються кредитувати навчання
У 2025 році українські банки почали впроваджувати новий формат фінансування вищої освіти — оплату навчання частинами. Це рішення стало відповіддю на зростання вартості освітніх програм, особливо у приватних університетах, де річна плата за навчання може перевищувати 100 тисяч гривень.
33 хвилини тому
Коли обрізати троянди восени: терміни і правила
Обрізка троянд восени — важливий етап догляду за цими квітами, що допомагає їм успішно пережити зиму та забезпечує рясне цвітіння наступного сезону. Однак, щоб процедура принесла користь, необхідно дотримуватися правильних термінів та техніки обрізки.
2 години тому
Про які хвороби може розказати часте позіхання
Позіхання вважається природним механізмом, який допомагає зрозуміти, що настав час для відпочинку. Однак іноді позіхання може спостерігатися занадто часто і навіть тоді, коли людина не потребує відпочинку. В такому випадку це може бути симптомом небезпечного захворювання.
2 години тому
Українцям доведеться забути про звичну зиму, хоча перший сніг можливий найближчим часом
Зими в України стрімко змінюються, стаючи теплішими та менш сніжними. Така тенденція, за прогнозами науковців, не лише збережеться, а й посилиться у другій половині XXI століття. Кліматологи попереджають: країна може зіткнутися з новою реальністю, де класична морозна зима з рясним снігом перетвориться на рідкісне явище.
3 години тому
У Львові запрацювала лабораторія для проведення аграрних досліджень
У Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького днями стартував проєкт «АгроСкаут Центр: шлях до інноваційної підтримки та розвитку малих сільськогосподарських виробників». Про це у Facebook повідомила Львівська облрада.
4 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.