Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Чому нарізаний хліб може бути шкідливим для здоров’я

Нарізаний хліб є одним із найпопулярніших продуктів на полицях магазинів, адже дозволяє зекономити час на приготуванні бутербродів чи перекусів. Проте зручність такого формату може приховувати певні небезпеки для здоров’я споживачів.

Чому нарізаний хліб може бути шкідливим для здоров’я

Нарізаний хліб є одним із найпопулярніших продуктів на полицях магазинів, адже дозволяє зекономити час на приготуванні бутербродів чи перекусів. Проте зручність такого формату може приховувати певні небезпеки для здоров’я споживачів.

4 години тому Джерело:

Основна проблема нарізаного хліба полягає в тому, що кожна скибочка має значно більшу площу контакту з повітрям, у порівнянні з цілою буханкою. Це створює ідеальні умови для розвитку цвілі, оскільки спори швидко поширюються саме через відкриті зрізи. Хліб, який нарізають одразу після випікання, втрачає вологу та псується майже вдвічі швидше, ніж цілісний виріб. Про це розповідає AgroWeek


Більшість людей зберігають нарізаний хліб у поліетиленових пакетах у холодильнику, але це сприяє утворенню конденсату через погану вентиляцію. Волога всередині пакета створює додаткові умови для розвитку плісняви і погіршення якості продукту. Якщо ж дістати такий хліб з пакета, він швидко черствіє, оскільки активно втрачає залишки вологи. 


Окрім мікробіологічних ризиків, існують питання щодо технології виробництва нарізаного хліба на хлібозаводах. Для нарізання використовують спеціальні ножі, поверхню яких змащують олією. Часто виробники економлять на якості цього мастила, використовуючи дешевші аналоги, що може впливати на безпечність кінцевого продукту. 


Щоб зберегти привабливий вигляд і подовжити термін зберігання, нарізаний хліб іноді обробляють консервантами, включаючи речовини на основі етилового спирту. Відповідно, у готовому продукті можуть виявлятись сторонні компоненти, про наявність яких споживач навіть не здогадується. 


Фахівці радять після придбання перекладати хліб у полотняний мішечок - так він довше залишатиметься свіжим і не буде надмірно вологим чи, навпаки, сухим. Якщо хліб усе ж зачерствів, його можна трохи зволожити і підігріти в мікрохвильовці. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
На Майдані Волі в Тернополі планують реконструкцію та побудують підземний паркінг
У центрі Тернополя на Майдані Волі планують облаштувати підземний паркінг з приміщеннями громадського призначення. Відповідне рішення прийняли депутати Тернопільської міської ради під час сесії 1 серпня.
24 хвилини тому
Як захистити погріб від мишей: ефективні природні способи
У погребі добре тримати урожай взимку. Але слід подбати, щоб запаси надійно зберігались. Зокрема, серйозною проблемою можуть стати миші. Досвідчені господарі наводять кілька ефективних природних засобів від шкідників у погребі.
33 хвилини тому
Скільки солі можна вживати на день: поради лікарів
Сіль — незамінний інгредієнт на нашій кухні, що дарує їжі смак і відіграє важливу роль у функціонуванні нашого організму. Однак, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), надмірне споживання натрію, який є головним компонентом солі, щороку стає причиною смерті майже двох мільйонів людей.
40 хвилин тому
Як у 5 разів продовжити життя та збільшити врожайність смородині та аґрусу
Скільки живе та плодоносить смородина – 7 років чи 30 років. Виявляється, може і так, і так, а залежить це тільки від одного, здавалося б, зовсім незначного фактору – глибини посадки. Про це розповідає кандидат сільськогосподарських наук, експерт із садівництва Данило Костильов.
41 хвилина тому
ФАО та Мінекономіки роздадуть фермерам 615 модульних зерносховищ
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством економіки, довкілля та сільського господарства України розпочинають роздачу 615 модульних зерносховищ місткістю 1000 тонн кожне. Про це повідомляє пресслужба відомства.
2 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.