Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Оригінальні рецепти закруток з кабачків і баклажанів: перевірені рецепти

Літо – пора не тільки свіжих овочів, а й чудовий час, аби запастися вітамінами та смаком на холодні місяці. Кабачки та баклажани стануть зірками ваших зимових закруток.

Оригінальні рецепти закруток з кабачків і баклажанів: перевірені рецепти

Літо – пора не тільки свіжих овочів, а й чудовий час, аби запастися вітамінами та смаком на холодні місяці. Кабачки та баклажани стануть зірками ваших зимових закруток.

2 дні тому Джерело:

Кабачки «Ананас»  


Інгредієнти: кабачки – 3 кг, ананасовий сік – 500 мл, цукор – 200 г, лимонна кислота – 1 ч. л. (або сік 1 лимона), ванілін – дрібка (за бажанням). 


Приготування. Кабачки очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиками, схожими на шматочки ананаса. У великій каструлі змішати ананасовий сік, цукор, лимонну кислоту (або сік лимона) та ванілін. Довести до кипіння. Додати кабачки, зменшити вогонь і варити 15–20 хвилин після закипання, доки кабачки не стануть прозорими. Гарячими розкласти у стерилізовані банки та закатати. Перевернути банки догори дном і укутати до повного охолодження. 


Пікантні баклажани по-грузинськи 


Інгредієнти: баклажани – 2 кг, солодкий перець – 1 кг, часник – 100 г, гіркий перець – 1–2 шт. (за смаком), томатна паста – 200 г, оцет 9% – 100 мл, олія – 150 мл, цукор – 100 г, сіль – 2 ст. л., зелень (кінза, петрушка) – великий пучок.


Приготування: баклажани нарізати кружечками, посолити і залишити на 30 хвилин, щоб вони пустили гіркоту. Промити і злити зайву воду. Перець, часник, гіркий перець (без насіння, якщо не любите надто гостре) пропустити через мʼясорубку або подрібнити у блендері. У велику каструлю викласти баклажани, подрібнені овочі, томатну пасту, оцет, олію, цукор, сіль. Довести до кипіння. Варити на середньому вогні 25–30 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до кінця додати подрібнену зелень. Розкласти гарячу масу у стерилізовані банки, закатати. 


Салат із кабачків і моркви «Тещин язик» 


Інгредієнти: кабачки – 2 кг, морква – 0,5 кг, солодкий перець – 0,5 кг, томатний сік – 1 л, олія – 150 мл, оцет 9% – 100 мл, цукор – 100 г, сіль – 2 ст. л., часник – 100 г, гіркий перець – 1 шт. (за бажанням). 


Приготування: кабачки очистити від шкірки, нарізати кубиками або брусочками. Моркву натерти на крупній тертці. Перець нарізати соломкою. Часник і гіркий перець подрібнити. У великій каструлі змішати томатний сік, олію, оцет, цукор, сіль. Довести до кипіння. Додати кабачки, моркву, перець. Варити 25–30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додати часник і гіркий перець. Розкласти гарячий салат у стерилізовані банки та закатати. 


Баклажани «як гриби» 


Інгредієнти: баклажани – 2 кг, олія – 150 мл (для смаження), часник – 5–7 зубчиків, петрушка – пучок. 


Для маринаду: вода – 1 л, сіль – 2 ст. л., цукор – 1 ст. л., оцет 9% – 100 мл, лавровий листок – 2–3 шт., перець горошком – 5–7 шт. 


Приготування: баклажани нарізати кубиками, посолити, залишити на 30 хвилин. Промити, відтиснути. Обсмажити на розігрітій олії до золотистого кольору. Приготувати маринад: змішати всі інгредієнти для маринаду, довести до кипіння. 
На дно стерилізованих банок викласти подрібнений часник і петрушку. Щільно укласти обсмажені баклажани. Залити гарячим маринадом. Стерилізувати банки обʼємом 0,5 л – 15 хвилин, 1 л – 25 хвилин. Закатати. 


Лечо з кабачків  


Інгредієнти: кабачки – 2 кг, помідори – 1,5 кг, цибуля – 0,5 кг, морква – 0,5 кг, олія – 150 мл, цукор – 100 г, сіль – 1,5 ст. л., оцет 9% – 50 мл, лавровий листок, перець горошком – за смаком. 


Приготування: кабачки та помідори нарізати кубиками. Цибулю нарізати пів кільцями, моркву – брусочками або кружечками. У великій каструлі розігріти олію, обсмажити цибулю та моркву до мʼякості. Додати помідори, тушкувати 10 хвилин. Викласти кабачки, додати цукор, сіль, лавровий лист, перець. Довести до кипіння. Варити на середньому вогні 30–40 хвилин, доки овочі не стануть мʼякими. За 5 хвилин до кінця додати оцет. Розкласти гаряче лечо у стерилізовані банки та закатати. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Погода у серпні: лише на заході України температура та кількість опадів очікуються близькими до норми
Найспекотніше у серпні буде на півдні та південному сході України та майже по всій країні очікується дефіцит опадів. Про це розповіла начальниця відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.
10 годин тому
Із пащі левиці гієну порятувала… хитрість
Левиця, яка напала на зграю гієн і змогла схопити одну з них, передчасно тішилася здобиччю. Туристи, які спостерігали за сценою в Національному парку Хванге (Зімбабве), даремно шкодували гієну, що обм'якла в пащі левиці і здавалася мертвою. Гієни для порятунку родички розіграли цілий спектакль…
14 годин тому
Як визначити, що гарбуз дозрів: головні ознаки
Щоб гарбуз був смачним та готовим до приготування, він має досягти оптимальної стиглості. Визначити, чи гарбуз уже стиглий, можна за кількома важливим ознаками
14 годин тому
Одна іскра може знищити місяці праці та гектари врожаю
Вчорашня доба показала, наскільки важливою є швидкість та професіоналізм у роботі рятувальників, особливо в період жнив. Близько 16:30 у селі Криве Скалатської ТГ виникла пожежа. Почалося все з невеликої ділянки з пожнивними залишками, але сильний вітер миттєво перекинув полум'я на сусіднє поле, де дозрівав ячмінь. Загроза втрати врожаю була реальною.
14 годин тому
Ґаджети прискорюють старіння: висновки вчених
Британські фахівці виступили із закликом не робити селфі і не проводити багато часу в телефонах. За словами вчених, синє світло від дисплеїв смартфонів викликає швидке старіння шкіри.
15 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.