Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Переселенка з Донеччини створила бренд корисної швидкої їжі на Тернопільщині

Ідея виникла завдяки братові, який служив у лавах ЗСУ. Він поділився, наскільки важливою на фронті є поживна, легка у транспортуванні та швидка в приготуванні їжа. Виробництво сублімованих страв швидкого приготування під брендом «Пожива» Олена Хатмулліна відкрила в Шумській громаді.

Переселенка з Донеччини створила бренд корисної швидкої їжі на Тернопільщині

Ідея виникла завдяки братові, який служив у лавах ЗСУ. Він поділився, наскільки важливою на фронті є поживна, легка у транспортуванні та швидка в приготуванні їжа. Виробництво сублімованих страв швидкого приготування під брендом «Пожива» Олена Хатмулліна відкрила в Шумській громаді.

5 годин тому Джерело:

Олена Хатмулліна - внутрішньо переміщена підприємиця з Костянтинівки, яка після початку повномасштабного вторгнення змушена була залишити рідну домівку. До війни вона розвивала багатопрофільний бізнес у своїй громаді, але обставини змусили шукати безпечне місце для себе та своєї справи. Так вона опинилася у Шумську на Тернопільщині, пише сайт «Терен» з посиланням на фейсбук-сторінку Костянтинівської громади. 


Саме в Шумській громаді з «нуля» Олена започаткувала новий бізнес під брендом «Пожива». Ідея виникла завдяки брату, який служив у лавах ЗСУ. І його побратими стали першими дегустаторами Олениних страв. 


Протягом року підприємиця удосконалювала рецептури, вивчала технології сублімації, проходила сертифікацію продукції, залучала грантову підтримку, створювала виробничу базу. Завдяки сприянню Шумської громади у 2025 році її підприємство переїхало до нового приміщення - переобладнаної кухні в колишньому дитячому садку. 


Сьогодні бренд «Пожива» пропонує 22 види страв - супи, гарніри, веганські позиції. Вся продукція виготовляється виключно з натуральних інгредієнтів, без консервантів та штучних домішок, і зберігає до 95% корисних речовин завдяки технології сублімації. 


Крім виробництва сублімованої їжі, Олена також розвиває інші напрямки. У Шумську вона заснувала перепелину ферму, яка забезпечує якісні білкові продукти для місцевої громади. Ще одним проєктом стало перероблення ягід та виготовлення натуральної пастили, що дозволяє не лише зберігати врожай, а й пропонувати покупцям корисні солодощі без додавання цукру. 


Серед клієнтів «Поживи» - військові, туристи, мандрівники, офісні працівники. Олена прагне змінити уявлення про швидку їжу, доводячи, що вона може бути не лише зручною, а й здоровою та повноцінною. Історія Олени Хатмулліної - це не лише приклад підприємництва в умовах війни. Це свідчення сили, витримки й здатності знаходити нові шляхи, навіть після втрати звичного життя. Її досвід надихає - починати заново можливо. І варто, – йдеться в повідомленні. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Коли час рибалити: місячний календар рибалки на червень 2025
Червень обіцяє більше теплих днів, а це означає, що і можливостей для риболовлі буде більше. Але, як показує досвід, невдало обраний день здатний зіпсувати навіть найретельніше підготовлену риболовлю. Коли ж можна ловити рибу першого місяця літа, а коли краще залишитися вдома.
3 години тому
Переселенка з Донеччини створила бренд корисної швидкої їжі на Тернопільщині
Ідея виникла завдяки братові, який служив у лавах ЗСУ. Він поділився, наскільки важливою на фронті є поживна, легка у транспортуванні та швидка в приготуванні їжа. Виробництво сублімованих страв швидкого приготування під брендом «Пожива» Олена Хатмулліна відкрила в Шумській громаді.
5 годин тому
Як прибрати тріщини на п’ятах: допоможе простий народний засіб
Сезон відкритого взуття вже на порозі, а п’яти – сухі та шершаві? Не хвилюйтеся! Повернути ніжкам доглянутий вигляд допоможе простий, але дієвий народний засіб. Усе, що потрібно, – кілька теплих ванночок із доступним інгредієнтом, який точно знайдеться на кухні.
5 годин тому
Коли садити баклажани у відкритий ґрунт: оптимальні терміни
Баклажани — справжні теплолюби, які дуже чутливі до холоду та нестабільної погоди. Тому висаджувати їх у відкритий ґрунт потрібно лише тоді, коли мине загроза заморозків і земля достатньо прогріється.
6 годин тому
За час незалежності площі під цукровим буряком зменшилися ушестеро
Значення цукрового буряку для України не обмежується лише цукровою промисловістю, адже після збору врожаю гичка, обсяг якої може сягати до 50% від маси коренеплодів, широко використовується в тваринництві. Побічні продукти переробки - жом і патока - також мають високу кормову цінність і активно застосовуються в годівлі ВРХ та свиней.
8 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.