Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

"Зірка" весняного столу: перевірені рецепти страв зі шпинату

Свіжий шпинат у травні – це свіжість і користь на вашій тарілці. Ці чотири рецепти зі шпинатом зроблять ваші обіди смачними та весняними.

"Зірка" весняного столу: перевірені рецепти страв зі шпинату

Свіжий шпинат у травні – це свіжість і користь на вашій тарілці. Ці чотири рецепти зі шпинатом зроблять ваші обіди смачними та весняними.

7 годин тому Джерело:

Крем-суп зі шпинатом 


Інгредієнти (4 порції): 50 г вершкового масла, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 картоплини, 450 мл овочевого бульйону, 600 мл молока, 450 г свіжого шпинату, цедра 1/2 лимона, сіль, перець, мускатний горіх, 2 ст. л. вершків.

Приготування: розтопіть масло в каструлі, обсмажте подрібнені цибулю й часник до м’якості. Додайте кубики картоплі, влийте бульйон, варіть 10 хвилин. Всипте молоко, доведіть до кипіння, додайте половину шпинату й цедру. Готуйте 15 хвилин під кришкою. Збийте блендером із рештою шпинату, підігрійте, приправте сіллю, перцем, мускатним горіхом. Подавайте з вершками. 


Курка в вершково-сирному соусі зі шпинатом

Інгредієнти (4 порції): 4 курячі грудки, 2 ст. л. оливкової олії, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 250 г свіжого шпинату, 240 мл вершків (10%), 180 мл курячого бульйону, 100 г моцарелли, 50 г пармезану, 2 ч. л. паприки, сіль, перець.

Приготування: натріть курку сіллю, перцем, паприкою, обсмажте на олії по 8 хвилин із кожного боку, відкладіть. У тій же сковороді обсмажте подрібнену цибулю 5 хвилин, додайте часник і шпинат, готуйте 2 хвилини. Влийте вершки й бульйон, тушкуйте 3 хвилини. Додайте терті сири, розмішайте. Поверніть курку, готуйте 5 хвилин, поливаючи соусом.Фішка: соковита курка в кремовому соусі – ресторанна страва вдома. 
 

Салат зі шпинатом, яблуками та горіхами

Інгредієнти (4 порції): 280 г свіжого шпинату, 2 яблука, ½ червоної цибулі, 50 г волоських горіхів, 80 г сушеної журавлини, 140 г сиру фета, 80 мл оливкової олії, 60 мл яблучного оцту, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. гірчиці, 1 зубчик часнику, 1 ст. л. меду, сіль, перець.

Приготування: наріжте яблука скибочками, цибулю – смужками. Змішайте шпинат, яблука, цибулю, горіхи, журавлину й половину сиру фета. Для заправки поєднайте олію, оцет, лимонний сік, гірчицю, подрібнений часник, мед, сіль і перець. Полийте салат, посипте рештою сиру. 


Оладки зі шпинату

Інгредієнти (4 порції): 600 г свіжого шпинату, 200 мл молока, 2 яйця, 150 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 3 ст. л. олії, сіль, перець.

Приготування: помийте шпинат, бланшуйте в окропі 1 хвилину, відтисніть, подрібніть у блендері. Додайте молоко, яйця, сіль, перець, змішайте. Всипте борошно з розпушувачем, перемішайте до густої маси. Смажте оладки на розігрітій сковороді з олією по 2–3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Подавайте зі сметаною. 


Кіш зі шпинатом і бринзою

Інгредієнти (6 порцій): 300 г борошна, 200 г вершкового масла, 3 ст. л. холодної води, 500 г свіжого шпинату, 250 г бринзи, 100 г кедрових горіхів, 3 яйця, 50 мл молока, 3–4 помідори чері, сіль.

Приготування: розітріть холодне масло з борошном, додайте 1 яйце, воду, сіль, замісіть тісто. Охолоджуйте 15 хвилин. Обсмажте шпинат 3 хвилини. Змішайте бринзу, горіхи, шпинат, 2 яйця й молоко. Розкачайте тісто, викладіть у форму, проколіть виделкою, печіть 15 хвилин за температури 180°C. Додайте начинку, зверху – половинки чері. Випікайте 35 хвилин. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Найближчих дві ночі на заході України заморозки до -5°
Холодна погода ніяк не полишає Україну. Заморозки на грунті очікуються дві найближчі ночі. Про це попереджає Український гідрометцентр. Синоптики оголосили І рівень небезпечності. За прогнозом синоптиків, найближчої ночі у західних та Житомирській областях будуть заморозки на поверхні ґрунту 0...-5°.
2 години тому
15 травня - міський фестиваль у Тернополі «Вишиванка - код нації»
У Тернополі з нагоди Всесвітнього дня вишиванки відбудеться міський фестиваль «Вишиванка - код нації». Захід пройде 15 травня о 13.00 год на відкритому майданчику біля пам’ятника Івану Франку. Гасло цьогорічного фестивалю - «Вишивані крила України».
2 години тому
Чоловік, який з’їв уже понад 250 лампочок і 100 келихів
Американський стендап-комік на ім’я Джош приголомшив шанувальників, що їсть скло. 27-річний чоловік пояснив, що їсти скло не є частиною його «рутини» як артиста, а вперше він натрапив на «склоїдство» у книжці.
2 години тому
Ярими культурами в Україні вже засіяли понад 9,5 млн га
Українські сільгоспвиробники станом на 9 травня засіяли ярими культурами понад 9,54 млн га. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства. Зокрема, посіяно 4,32 млн га ярих зернових та зернобобових культур, це 76% від прогнозованих площ.
3 години тому
Заробили… Паліїв військового фургона в Тернополі засудили до 6,5 та 6 років позбавлення волі
У Тернополі за матеріалами СБУ та Нацполіції засуджено двох паліїв військової техніки. За доказовою базою Служби безпеки та Національної поліції реальний термін ув’язнення отримали двоє поплічників окупантів, які на замовлення рашистів підпалили у Тернополі військовий фургон.
3 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.