Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

"Зірка" весняного столу: перевірені рецепти страв зі шпинату

Свіжий шпинат у травні – це свіжість і користь на вашій тарілці. Ці чотири рецепти зі шпинатом зроблять ваші обіди смачними та весняними.

"Зірка" весняного столу: перевірені рецепти страв зі шпинату

Свіжий шпинат у травні – це свіжість і користь на вашій тарілці. Ці чотири рецепти зі шпинатом зроблять ваші обіди смачними та весняними.

2 місяці тому Джерело:

Крем-суп зі шпинатом 


Інгредієнти (4 порції): 50 г вершкового масла, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 картоплини, 450 мл овочевого бульйону, 600 мл молока, 450 г свіжого шпинату, цедра 1/2 лимона, сіль, перець, мускатний горіх, 2 ст. л. вершків.

Приготування: розтопіть масло в каструлі, обсмажте подрібнені цибулю й часник до м’якості. Додайте кубики картоплі, влийте бульйон, варіть 10 хвилин. Всипте молоко, доведіть до кипіння, додайте половину шпинату й цедру. Готуйте 15 хвилин під кришкою. Збийте блендером із рештою шпинату, підігрійте, приправте сіллю, перцем, мускатним горіхом. Подавайте з вершками. 


Курка в вершково-сирному соусі зі шпинатом

Інгредієнти (4 порції): 4 курячі грудки, 2 ст. л. оливкової олії, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 250 г свіжого шпинату, 240 мл вершків (10%), 180 мл курячого бульйону, 100 г моцарелли, 50 г пармезану, 2 ч. л. паприки, сіль, перець.

Приготування: натріть курку сіллю, перцем, паприкою, обсмажте на олії по 8 хвилин із кожного боку, відкладіть. У тій же сковороді обсмажте подрібнену цибулю 5 хвилин, додайте часник і шпинат, готуйте 2 хвилини. Влийте вершки й бульйон, тушкуйте 3 хвилини. Додайте терті сири, розмішайте. Поверніть курку, готуйте 5 хвилин, поливаючи соусом.Фішка: соковита курка в кремовому соусі – ресторанна страва вдома. 
 

Салат зі шпинатом, яблуками та горіхами

Інгредієнти (4 порції): 280 г свіжого шпинату, 2 яблука, ½ червоної цибулі, 50 г волоських горіхів, 80 г сушеної журавлини, 140 г сиру фета, 80 мл оливкової олії, 60 мл яблучного оцту, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. гірчиці, 1 зубчик часнику, 1 ст. л. меду, сіль, перець.

Приготування: наріжте яблука скибочками, цибулю – смужками. Змішайте шпинат, яблука, цибулю, горіхи, журавлину й половину сиру фета. Для заправки поєднайте олію, оцет, лимонний сік, гірчицю, подрібнений часник, мед, сіль і перець. Полийте салат, посипте рештою сиру. 


Оладки зі шпинату

Інгредієнти (4 порції): 600 г свіжого шпинату, 200 мл молока, 2 яйця, 150 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 3 ст. л. олії, сіль, перець.

Приготування: помийте шпинат, бланшуйте в окропі 1 хвилину, відтисніть, подрібніть у блендері. Додайте молоко, яйця, сіль, перець, змішайте. Всипте борошно з розпушувачем, перемішайте до густої маси. Смажте оладки на розігрітій сковороді з олією по 2–3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Подавайте зі сметаною. 


Кіш зі шпинатом і бринзою

Інгредієнти (6 порцій): 300 г борошна, 200 г вершкового масла, 3 ст. л. холодної води, 500 г свіжого шпинату, 250 г бринзи, 100 г кедрових горіхів, 3 яйця, 50 мл молока, 3–4 помідори чері, сіль.

Приготування: розітріть холодне масло з борошном, додайте 1 яйце, воду, сіль, замісіть тісто. Охолоджуйте 15 хвилин. Обсмажте шпинат 3 хвилини. Змішайте бринзу, горіхи, шпинат, 2 яйця й молоко. Розкачайте тісто, викладіть у форму, проколіть виделкою, печіть 15 хвилин за температури 180°C. Додайте начинку, зверху – половинки чері. Випікайте 35 хвилин. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Коли «ні» — це турбота: як правильно відмовляти дитині
Сльози, крики, тупотіння ніжками або мовчазна образа в очах. Напевно, вам знайома ця картина, коли ви вкотре змушені сказати своїй дитині «ні». Але що, якби ваше «ні» могло стати не стіною, а сходинкою до взаєморозуміння? Існує підхід, який дозволяє не просто заборонити, а навчити дитину приймати правила, розуміти межі та, що найголовніше, відчувати вашу любов і підтримку навіть у момент відмови.
26 хвилин тому
Світлана ПИЛИПИШИН: «У Бережанський коледж вступ на основі співбесіди»
Відокремлений структурний підрозділ «Бережанський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» – освітній заклад, де багато уваги приділяють роботі з обдарованими здобувачами освіти, підготовці фахового молодшого бакалавра та спеціалістів робітничих професій. Днями черговій когорті випускників вручили дипломи, частина з них працюватиме на підприємствах, у фермерських господарствах, інші здобуватимуть вищу освіту.
43 хвилини тому
Це нелегке чемпіонське «золото» талановитих тернопільських спортсменів
Це нелегке чемпіонське «золото» талановитих тернопільських спортсменів, здобуте на представницьких змаганнях Кубка України з важкої атлетики серед чоловіків і жінок, які впродовж тижня тривали у Луцьку.
60 хвилин тому
На благодійній виставі у Великоберезовицькій громаді зібрали кошти для ЗСУ
У Великоберезовицькій громаді відбувся благодійний показ вистави «Назар Стодоля» за однойменною п’єсою Тараса Шевченка. Мета заходу — зібрати кошти на підтримку Збройних сил України.
5 годин тому
Отримаєте ще один урожай: що посадити після часнику
Після збору часнику грядка не має простоювати. Її можна ефективно використати до кінця сезону. Навіть у середині літа можна встигнути виростити ще один урожай.
6 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.