Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Смажена, печена, маринована... редиска

Редиска – це не лише хрусткий додаток до салату, а й справжня зірка весняно-літньої кухні. Цей яскравий овоч багатий на вітаміни, має ніжний смак і додає свіжості будь-якій страві. Пропонуємо вам кілька рецептів, які розкриють редиску з нового боку – від легких закусок до ситних гарнірів.

Смажена, печена, маринована... редиска

Редиска – це не лише хрусткий додаток до салату, а й справжня зірка весняно-літньої кухні. Цей яскравий овоч багатий на вітаміни, має ніжний смак і додає свіжості будь-якій страві. Пропонуємо вам кілька рецептів, які розкриють редиску з нового боку – від легких закусок до ситних гарнірів.

6 днів тому Джерело:

 …запечена з медом і розмарином 


Інгредієнти: 500 г редиски, 2 ст. л. меду, 1 ст. л. оливкової олії, гілочка розмарину, сіль, перець. 


Приготування: розігрійте духовку до 200°C. Редиски розріжте навпіл, змішайте з медом, олією, сіллю, перцем і листочками розмарину. Викладіть на деко і запікайте 20–25 хвилин до золотистої скоринки. 


Порада: Подавайте як гарнір до м’яса чи риби – смак вас здивує! 


Крем-суп

  
Інгредієнти: 300 г редиски, 2 картоплини, 1 цибулина, 500 мл овочевого бульйону, 100 мл вершків, сіль, перець. 


Приготування: обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте нарізану картоплю й редиску, залийте бульйоном і варіть 20 хвилин. Збийте блендером до однорідності, додайте вершки, сіль і перець. 


Порада: прикрасьте суп крутонами або зеленню. 


Маринована швидкого приготування 


Інгредієнти: 400 г редиски, 200 мл води, 100 мл оцту (яблучного чи винного), 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 2 зубчики часнику. 


Приготування: редиски наріжте скибочками. У каструлі змішайте воду, оцет, цукор і сіль, доведіть до кипіння. Покладіть редиску й часник у банку, залийте гарячим маринадом і залиште на 2 години. 


Порада: зберігайте в холодильнику – ідеально до шашлику чи бутербродів. 


…з яйцем і зеленню 


Інгредієнти: 8–10 редисок, 2 варені яйця, пучок зеленої цибулі, 2 ст. л. майонезу або йогурту, сіль за смаком. 


Приготування: редиски наріжте кружечками, яйця – кубиками, зелену цибулю дрібно порубайте. Змішайте все, заправте майонезом або йогуртом, посоліть. 


Порада: подавайте на листі салату для ефектної подачі. 


Смажена з часником 


Інгредієнти: 400 г редиски, 2 ст. л. вершкового масла, 2 зубчики часнику, сіль, перець. 


Приготування: редиски розріжте навпіл. Розтопіть масло на сковороді, додайте редиску й обсмажуйте 10–12 хвилин до м’якості. Наприкінці додайте подрібнений часник, сіль і перець, перемішайте. 


Порада: чудовий гарнір до курки чи риби. 


… фарширована тунцем 


Інгредієнти: 10 великих редисок, 100 г консервованого тунця, 1 ст. л. майонезу, 1 ч. л. гірчиці, зелень для прикраси. 


Приготування: зріжте верхівки редисок, ложкою вийміть трохи м’якоті. Тунець розімніть виделкою, змішайте з майонезом і гірчицею, нафаршируйте редиски. Прикрасьте зеленню. 


Порада: чудова закуска для святкового столу. 


Паста  


Інгредієнти: 200 г спагеті, 200 г редиски, 50 г пармезану, 2 ст. л. оливкової олії, 1 зубчик часнику, сіль, перець. 


Приготування: відваріть спагеті. Редиски наріжте тонкими скибочками, обсмажте на олії з подрібненим часником 5–7 хвилин. Змішайте з пастою, посипте тертим пармезаном, посоліть і поперчіть. 


Порада: додайте трохи лимонної цедри для свіжого аромату. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Їжте цибулю сирою, смаженою, вареною і… щодня
Доктор Давуд Ал-Рубай, власник Арабської енциклопедії трав'яної терапії, зазначив: «Я написав кілька статей про цибулю та її лікувальну і харчову користь, і кожного разу, коли читав нову статтю, мене мотивувало писати про неї все більше». Його остання робота – короткі поради під назвою... «А ви знали».
13 хвилин тому
Україна експортувала продовольства на 5,8 млрд доларів
Україна досягла значних успіхів у сфері експорту продовольства, реалізувавши продукцію на суму 5,8 мільярда доларів. Цей показник свідчить про стабільний розвиток аграрного сектору країни та високий попит на українські сільськогосподарські товари на міжнародних ринках.
49 хвилин тому
Найбільшу в Україні колекцію екзотичних фруктових рослин виростили на Львівщині
У Солонці біля Львова офіційно зафіксували новий національний рекорд – «Найбільша в Україні колекція тропічних і субтропічних фруктових рослин». Саме тут Тетяна Загородник виростила понад 800 сортів екзотів.
1 година тому
Жувальна гумка не така вже й безпечна…
Жувальна гумка, навіть та, яка має позначку «натуральна», може виділяти у слину сотні, а то й тисячі частин мікропластику. За одне жування у слину виділяється 200–250 мікропластиків, кажуть науковці. Про це свідчить дослідження, проведене в Каліфорнійському університеті у Лос-Анджелесі.
2 години тому
Що робити з нарцисами після цвітіння: основні правила догляду
Нарциси традиційно цвітуть у квітні і травні. Потім квітки засихають й залишається лише тонке листя. Коли вони стануть сухими, їх потрібно обрізати, радять досвідчені квітникарки.
2 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1А
+38 (067) 65-348-06
с[email protected]
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.

Сільський Господар © 2023 - 2025
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Ідентифікатор онлайн-медіа в Реєстрі: R40-04703.