Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Смачно, мов в Італії: секрети домашньої піцерії

Аби поласувати смачною піцою, не обов'язково бігти у заклад громадського харчування. Можна приготувати її самотужки. Ми підібрали кілька перевірених рецептів.

Смачно, мов в Італії: секрети домашньої піцерії

Аби поласувати смачною піцою, не обов'язково бігти у заклад громадського харчування. Можна приготувати її самотужки. Ми підібрали кілька перевірених рецептів.

3 дні тому Джерело:

Маргарита 


Для тіста (воно універсальне для усіх видів піци) на 2 піци по 300 г кожна: 400 г борошна (+для підпилу), 200 мл води,  10 г пресованих дріжджів,   1 ст. л. оливкової олії,  0,5 ч. л. цукру,  дрібка солі . 


Для соусу: 150 г томатів пелаті , 2 зубчики часнику,   1 ст. л. оливкової олії,  3 листочки базиліку,   дрібка солі та цукру. 
Для начинки:  150 г сиру моцарела,  1 томат,  10 листочків базиліку (для готової піци). 


Приготування. У миску влийте 200 мл теплої води до 36 градусів. Додайте 10 г пресованих дріжджів,  0,5 ч. л. цукру та дрібку солі. Перемішайте ложкою до розчинення всіх інгредієнтів. Просійте 400 г борошна та влийте 1 ст. л. оливкової олії. Замісіть тісто, яке не липне до рук. Зробіть з нього кулю, покладіть у глибоку миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце на годину, щоб воно добре піднялося. Візьміть тісто, помніть його, знову зробіть кулю, перекладіть у миску, накрийте її харчовою плівкою та поставте в холодильник на годину. 


Тим часом зробіть соус для піци. В миску покладіть 150 г томатів пелаті, додайте 2 зубчики часнику, дрібку солі, цукру, 3 листочки базиліку та влийте 1 ст. л. оливкової олії. Збийте до однорідності занурювальним блендером. За необхідності додайте солі. 


Увімкніть духовку розігріватися до 230 градусів і зробіть начинку. 10 листочків базиліку помийте і висушіть на паперовому рушнику. Томат помийте та тонко наріжте кружечками. Натріть на великій тертці 150 г сиру моцарела. 


Дістаньте тісто з холодильника. З цієї кількості тіста має вийти дві піци по 300 г та діаметром приблизно по 30 см.  Деко застеліть пергаментним папером. Тісто розкачайте качалкою, завтовшки 2 мм. Зробіть невисокі бортики – до 3 см. Зважте на те, що в процесі випікання тісто ще трішки підніметься. Перекладіть корж на деко. Змастіть тісто 2–3 ст. л. томатного соусу, але не доходьте ним до країв 2 см. Посипте піцу тертим сиром, зверху на нього викладіть порізаний томат. Саме така послідовність допоможе вам відчути справжній смак піци маргарита. 


Ставте піцу запікатися на 20 хвилин за температури 230 градусів. Потім діставайте готову піцу та одразу гарячу подавайте до столу, щоби під час  нарізання сир тягнувся довгим павутинням. Не забудьте зверху покласти свіжі листочки базиліка. 


Песто 


Для соусу песто:  25 г листочків базиліку, 25 г волоських горіхів,   30 мл оливкової олії, 20 г пармезану, 1 зубчик часнику, 1 ч. л.  лимонного соку, дрібка солі.   


Для начинки:  150 г моцарели,  6 маленьких квашених або маринованих томатів. 


Приготування. Зробіть соус песто. В чашу блендера додайте 25 г листочків базиліку, 25 г волоських горіхів, 20 г пармезану, зубчик часнику, дрібку солі, влийте 1 ч. л.  лимонного соку та 30 мл оливкової олії. 


Збийте інгредієнти за допомогою занурювального блендера до однорідності. У вас має вийти густий, смачний та ароматний  соус. 6 
Увімкніть духовку розігріватися до 230 градусів, а тим часом зробіть начинку для піци. З 6 маленьких квашених або маринованих томатів зніміть шкірку та збийте їх до однорідності. Натріть 150 г моцарели на великій тертці. 


Деко застеліть пергаментним папером, викладіть корж і трішки розтягніть його руками, формуючи коло. Зробіть бортики приблизно 1 см. Змастіть піцу перетертими квашеними томатами, посипте потертою моцарелою та ставте випікатися на 20 хвилин за температури 230 градусів. Готову піцу полийте соусом песто. Подавайте до столу гарячою. 


З перцем чилі 


Для начинки:  10 г перцю чилі, 200 г солодкого перцю,  50 г волоських горіхів,  50 г пармезану. 


Для томатного соусу:  150 г томатів пелаті,  2 зубчики часнику,   1 ст. л. оливкової олії,  3 листочки базиліку,   дрібка солі, цукру.  
Для соусу в миску покладіть 150 г томатів пелаті, додайте 2 зубчики часнику, дрібку солі, цукру, 3 листочки базиліку та влийте 1 ст. л. оливкової олії. Збийте до однорідності за допомогою занурювального блендера. Якщо у вас є стиглий м’ясистий томат, беріть його замість пелаті. За необхідності додайте солі.

 
Увімкніть розігріватися духовку до 200 градусів. Деко застеліть пергаментним папером. Наріжте соломкою 200 г солодкого перцю, 10 г чилі – слайсами, а 50 г волоських горіхів трішки подрібніть ножем.


Розкачайте тісто круглої форми. Перекладіть на деко та сформуйте невеличкі бортики. Змастіть томатним соусом, але не доходьте 2 см до країв.

 
На соус покладіть порізаний солодкий перець, перець чилі та посипте волоськими горіхами. Печіть на 20 хвилин за температури 200 градусів.

 Готову піцу посипте 50 г тертого пармезану та подавайте гарячою до столу. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Представників ТЦК і ВЛК ув’язнюватимуть за мобілізацію з порушеннями?
Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності підтримав законопроєкт, який передбачає позбавлення волі до 8 років для представників ТЦК і ВЛК за мобілізацію громадян із порушенням.
3 години тому
В аграрному секторі не вистачає більше мільйона людей
В аграрному секторі України спостерігається гострий дефіцит робочої сили через мобілізацію. Аграрії нарікають, що проблема буде лише загострюватися. Про це розповіли банкіри під час круглого столу «Агрокредитування: як фермерам отримати кошти на посівну», пише «Фінансовий клуб».
9 годин тому
«Щоб не воювати під Тернополем»…
Україні потрібна мілітаризація суспільства, воювати мають і жінки. Таку думку в інтерв’ю «Громадському радіо» висловила тимчасово виконуюча обов’язки командира 2 батальйону 20 полку К-2 Лейла («Сарацин»). На думку військової, якщо цього не станеться, «бойові дії змістяться до Тернополя».
9 годин тому
Події, що змінили хід історії української держави
Сьогодні вся Україна відзначає 11-ту річницю подвигу учасників Революції Гідності. У Тернополі також вшанували пам'ять тих героїчних і водночас трагічних подій, які змінили хід історії нашої держави. А також віддали шану синам і дочкам України, які пожертвували життям за свободу та незалежність Батьківщини.
10 годин тому
Вияв спільної пам’яті і незламності
На раді оборони Тернопільської області прийняли рішення про запровадження додаткових заходів під час загальнонаціональної хвилини мовчання, яка щоденно починається о 9-й ранку.
10 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023 - 2024
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.