Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Чому потрібно замочувати горіхи перед вживанням

Горіхи – смачний і поживний перекус, але замочування може зробити його ще кориснішими для здоров’я та навіть покращити смак. Давайте розглянемо, чому цей простий процес підготовки горіхів настільки ефективний і як його правильно виконати.

Чому потрібно замочувати горіхи перед вживанням

Горіхи – смачний і поживний перекус, але замочування може зробити його ще кориснішими для здоров’я та навіть покращити смак. Давайте розглянемо, чому цей простий процес підготовки горіхів настільки ефективний і як його правильно виконати.

2 години тому Джерело:

Чому варто замочувати горіхи? 
Горіхи містять фітинову кислоту, яка захищає їх від шкідників, але одночасно ускладнює засвоєння корисних мінералів у нашому організмі, зазначає «Улюблена». Замочування допомагає нейтралізувати фітинову кислоту, що покращує біодоступність таких мінералів, як кальцій, магній і залізо. 


Переваги замочування горіхів 
Кращий смак - замочені горіхи стають м’якшими, солодшими та втрачають гіркуватий присмак. 
Покращене засвоєння поживних речовин - замочування активує ферменти, які допомагають організму легше засвоювати вітаміни та мінерали. 
Зниження алергенності - замочування може зменшити ризик алергічних реакцій, які викликають сирі горіхи. 
Полегшення травлення - замочені горіхи легше перетравлюються, що знижує навантаження на шлунок. 
Очищення від шкідливих речовин - замочування допомагає видалити бруд, пестициди та інші забруднення. 


Як правильно замочувати горіхи? 
Використовуйте свіжі, несолоні горіхи. Залийте горіхи теплою водою, щоб вона повністю їх покривала. Додайте 1 чайну ложку солі на 140 г горіхів для активізації процесу замочування. Час замочування залежить від виду горіхів: 
- мигдаль: 12 годин; 
- волоські горіхи, фундук: 8–12 годин; 
- арахіс: 8 годин. 
Після замочування ретельно промийте горіхи під проточною водою. Тоді розкладіть горіхи на паперовому рушнику, щоб вони висохли. І пам’ятайте: замочування – це простий спосіб підвищити корисні властивості та смакові якості горіхів. Додавши замочені горіхи до свого раціону, ви зможете отримати максимум користі від цих поживних продуктів. 


Додаткові поради 
Після замочування можна проростити горіхи для ще більшої харчової цінності. Воду після замочування горіхів можна додавати у смузі, супи чи інші страви. Замочені та просушені горіхи зберігайте в холодильнику в герметичному контейнері. 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Чим годувати курей, щоб добре неслися
Щоб кури були здорові й добре неслися, в їхньому раціоні обов’язково мають бути мінеральні речовини. І особливо важливо, щоб у ньому містилися кальцій і фосфор. Адже вони є складовими кісток та яєчної шкаралупи, а також відіграють важливу роль у всіх фізіологічних процесах.
13 хвилин тому
Чим корисна шипшина і як її правильно вживати: рецепти народної медицини
За вмістом вітаміну С шипшині належить пальма першості серед усіх дикорослих вітамінних рослин.
22 хвилини тому
Володарем суперкубка Тернопільщини став «Агрон» із Великих Гаїв. Вітаємо!
Сьогодні, 17 листопада, у День працівників сільського господарства, у Васильківцях на спортивній арені СК «Поділля» відбувся суперкубок Тернопільської області з футболу сезону-2024 між чемпіоном області – «Агроном» з Великогаївської громади та фіналістом кубка – ФК «Борщів» Борщівської громади.
56 хвилин тому
Чому потрібно замочувати горіхи перед вживанням
Горіхи – смачний і поживний перекус, але замочування може зробити його ще кориснішими для здоров’я та навіть покращити смак. Давайте розглянемо, чому цей простий процес підготовки горіхів настільки ефективний і як його правильно виконати.
2 години тому
Аграрії намолотили 10 млн т соняшнику. Тернопілля – серед лідерів за урожайністю зернових
Українські сільгоспвиробники намолотили вже 71,4 млн т нового врожаю з площі 19,2 млн га. Загалом зібрано 52,1 млн т зернових та майже 19,3 млн т олійних, говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.
3 години тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023 - 2024
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.