Головні новиниЖиття громадЕкономікаЄвроінтеграціяЛюдиВійна
ІсторіяКонсультаціїПоради господарямВаше здоров'яРодинне перевеслоЦікавеВарто знати
Підписатися
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ Передплатити
Всеукраїнська громадсько-політична газета.
Передплатити
Місцеві вибори Коронавірус Новини Facebook Telegram

Бізнес, що став родзинкою Кременця

Американський бізнесмен Крістофер Екслайн наважився переїхати в Україну під час повномасштабної війни. А місцем свого проживання обрав містечко Кременець. Тут він має успішну компанію, яка виробляє меблі, а розмови про його діяльність вийшли далеко за межі Тернопільської області. Він не втомлюється пишатися своїм теперішнім життям і всі, хто його знає, кажуть, що це йде від щирого серця.

Бізнес, що став родзинкою Кременця

Американський бізнесмен Крістофер Екслайн наважився переїхати в Україну під час повномасштабної війни. А місцем свого проживання обрав містечко Кременець. Тут він має успішну компанію, яка виробляє меблі, а розмови про його діяльність вийшли далеко за межі Тернопільської області. Він не втомлюється пишатися своїм теперішнім життям і всі, хто його знає, кажуть, що це йде від щирого серця.

3 дні тому Джерело:

До речі, бізнесмен має величезні плани щодо своєї діяльності і в Кременці, і в Україні, пише сайт ternopil.one. 


Переїзд в Україну 


Крістофер дізнався про початок повномасштабної війни в Україні тоді ж, коли й увесь світ. Він співчував і захоплювався українцями, а потім вирішив діяти, адже мав досвід і бажання розбудовувати країну, бо  раніше займався реконструкцією у таких державах як Лівія, Афганістан, Ірак, інших. І коли компанія бізнесмена почала отримувати запити щодо реконструкції України, він  узявся за справу.  


Крістофер Екслайн переїхав до Кременця 2 жовтня 2022 року та впродовж двох років життя знайшов тут безліч причин залишитись в Україні. Його першим захопленням  стали мальовничі міста. Ще під час роботи в Гонконзі бізнесмену приходило багато звернень з різних областей України, проте чоловік обрав для свого бізнесу Тернопільщину, яка вразила підходом до ведення ділових справ. Так іноземець познайомився з невеличкими, але дуже красивими Бережанами, Чортковом та Кременцем. Особливо вразив Кременець, який якісно представив усі можливості для розвитку бізнесу. 


Чоловік тривалий час жив у Гонконзі, де розташована штаб-квартира його компанії. Він перенаситився швидкими темпами цього міста й полюбив тишу і спокій Кременця. Але найбільше його вразили люди. Незадовго після переїзду з американцем сталася цікава ситуація. Його дуже здивувало, коли одного разу, повертаючись додому на таксі, водій без зайвих слів довіз його за адресою, хоча бізнесмен не знав мови та не міг толком пояснити, де живе. 


Ось так потрохи Крістофер знайомився з усе більшою кількістю людей, які ставали для нього близькими. Проте відзначає, що українці дуже вибагливі покупці, тому доводиться поступово завойовувати довіру кременчан. 


Бізнес у Кременці 


Основною метою пана Екслайна в Україні став розвиток його бізнесу в Кременці. Він заснував міжнародну компанію з прокату меблів – Home Essentials та успішно просуває цю справу. Його меблева фірма працює вже у 26 країнах світу, а Україна стала 27. Офіс компанії розташований в Мадриді, штаб-квартира – в Гонконзі, а всім цим бізнесом Крістофер керує з Кременця. До переїзду в Україну уже мав досвід дистанційного управління, набутий під час пандемії коронавірусу. Тому чоловік завзято взявся за нове починання в новій країні. Проте напрям його бізнесу став новинкою як для України, так і для Кременця. 


Провідною галуззю діяльності компанії Крістофера Екслайна є прокат меблів. Цією послугою  найчастіше користуються люди, які здають житло в оренду, та фірми, яким потрібні офісні меблі. Хоча український ринок ще не має такої практики, проте бізнес американця активно розвивається в різних куточках світу та є звичним ділом для багатьох людей. Цікаво, що свою діяльність компанія зосереджує переважно в столицях країн і великих містах. Кременець став винятком для Крістофера, та й принципи роботи тут довелося змінити. 


Співпраця з місцевими виробниками  


Переїхавши до Кременця, американець виділив два напрями діяльності: прокат меблів, предметів інтер’єру і роздрібна торгівля меблями. Для цього довелося змінити окремі принципи роботи, що, зрештою, виявилося вигіднішим. Так, замість експорту меблів із Китаю почав співпрацювати з місцевими виробниками. Бізнесмен відкрив представництво своєї компанії та меблеву крамницю в Кременці. А почати вирішив із… матраців. Саме матраци мали найбільший попит. Доповненням до них стали спеціальні чохли, яких конче потребували військові й медики. 

 
Доставляючи матраци військовим, бізнесмен завжди цікавився їхньою думкою про переваги та недоліки. Так з’явилась ідея виготовляти до матраців чохли, адже самі матраци швидко намокали. Чохли «Трайдент» водонепроникні, зручні та легкі в транспортуванні. Після цього Крістофер почав отримувати багато позитивних відгуків: військовим було легко чистити чохли, вони були мобільними, а медики відзначали їх стійкість до інфекцій. 


Ну, а кременчани теж можуть оцінити меблі американського бізнесмена. В їхньому місті працює крамниця, де можна обрати все, що завгодно: меблі, картини, матраци, свічники. Люди мають змогу все це придбати або ж взяти в оренду. Але найголовніше, чим пишається Крістофер Екслайн, у крамниці вся продукція українського виробництва. 


Бізнесмен повірив в Україну, йому сподобалося життя в невеликому містечку на Тернопільщині, тому він сміливо закликає й інші компанії заходити на український ринок, бо має велику віру та впевненість стосовно долі країни. До того ж  Крістофер Екслайн планує підкорювати меблями українського виробництва європейський ринок. Та про це детальніше розмірковуватиме вже після війни, а поки що… 


Волонтерство  


Крістоферу Екслайну не знадобилося багато часу, щоби  почати допомагати українцям. Щойно приїхавши в Кременець,  доставляв матраци для внутрішньопереміщених осіб, згодом сконтактував із мерією та дізнався, кому ще потрібна допомога. Так почав постачати свої матраци літнім людям, у дитячі будинки та садки. І вже тоді вирішив, що не має права залишити Кременець, адже взявся за відповідальну роботу і на нього сподіваються та покладаються люди. Бізнесмен став частим відвідувачем дитбудинків і садків і навіть написав книгу про своїх юних друзів.  
Обов’язковим пунктом волонтерства є те, що бізнесмен особисто доставляє всю допомогу. Так, доля звела його з українськими військовими, які потребували матраців, а чоловік був радий допомогти. Він побував у багатьох «гарячих» точках: Авдіївка, Бахмут, Запоріжжя... 


Бізнесмен із радістю ділиться не лише продукцією своєї фірми, а й власним досвідом. Крістофер читає лекції для львівських студентів і навчає розмовної англійської кременецьку молодь. Йому до вподоби спілкуватися з українськими студентами, адже вбачає у них великий потенціал. А ще Крістофер, як і всі українці, твердо вірить у щасливе майбутнє нашої країни. 


Роксана САВКІВ 
 

0
0
0
0


Підписуйтесь на наш канал
Відтепер – нові медичні довідки для зарахування дітей до садочків та шкіл
Міністерство охорони здоров'я України скасувало застарілі вимоги щодо медичних довідок для зарахування дітей до садочків, шкіл та інших закладів освіти. Тепер діє єдина уніфікована довідка № 086/о. Вона замінить численні обстеження і довідки різної форми, повідомляють у МОЗ.
12 годин тому
Синоптики попередили про надмірну спеку до кінця червня
В Україні до кінця червня прогнозують суху та спекотну погоду. У більшості регіонів країни погода на вихідних буде сонячною, а стовпчики термометрів майже всюди піднімуться вище за +30 °С. Проте, на Тернопіллі місцями можливі дощі і навіть град.
18 годин тому
І рослини бувають небезпечними
Останніми роками в Україні спостерігається активне поширення рослини «Борщівник Сосновського», яка нагадує величезні «парасольки» із білими квітами та сягає 2-3 метрів заввишки. Росте борщівник переважно обабіч дороги, біля водойм чи лісів.
18 годин тому
Відмова від сніданку провокує небезпечну хворобу – дослідження
Регулярний пропуск сніданків може негативно вплинути на імунітет, підвищити ризик розвитку раку та серцевих захворювань. Про це свідчить проведене дослідження.
19 годин тому
Пікантний соус із смородини – гармонійне доповнення м’ясних страв
Кисло-солодкий соус із смородини смакуватиме з будь-якими м’ясними стравами. Він має густу консистенцію та дуже приємний аромат. Рецептом пікантної страви поділилася фудблогерка Марія Михальченко.
19 годин тому

Головне про коронавірус:
Останні матеріали
Більше статей


РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
Тернопіль, вул. В. Чорновола, 1
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.

Сільський Господар © 2023
Політика конфіденційності
Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди hospodar.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на hospodar.ua - Сільський Господар. Для інтернет-видань обов'язкове розміщення прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на цитовані статті не нижче другого абзацу в тексті або в якості джерела. Порушення виняткових прав переслідується Законом.